Over Peter

In 2007 had ik een bijna dood ervaring waarbij ik helder zag wat ik wilde doen met de rest van mijn leven mocht ik de kans krijgen. Reizen, schrijven, passie. Van betekenis zijn. Ik verkocht mijn huis en reisde in mijn oude Jaguar naar steden in de wereld. Waar ik maanden verbleef, in het begin niemand kende en van bijzonder persoon naar bijzonder persoon ging reizen. Ik overwon de drempel om te gaan schrijven, schreef tientallen boeken.  Vond mijn passie, creëerde een leven waar ik van houd en nooit van wil pensioneren.

Op de schouders van de mytholoog Joseph Campbell – die mij in 1999 inspireerde door zijn levenswerk ‘het ene geweldige verhaal van de mensheid’ – besloot ik een nieuw soort reis en reisgids te ontwikkelen. Een reisgids van steden in de wereld vol met verhalen van creatieve mensen die leven en geleefd hebben in die stad terwijl ze met hun passie hun geld verdienden.  Deze helden en heldinnen creëerden de literatuur, de kunst, de gebouwen, het design, de kleding, de opera, de films die velen van ons inspireerden. Hun passie, hun liefde, hun heldenreis kan jou vandaag inspireren. Om met jouw passie jouw geld te verdienen. Om te doen wie je bent.  Op elke leeftijd. Ons inspireren. En anderen die nog komen.

Ik begon wereldwijd creatieve professionals online uit te nodigen om hun verhaal te delen over hun passie voor hun werk, wat hen gelukkig maakt, wat hun grootste vijanden van binnenin zijn, hoe en waar zij in hun stad inspiratie vinden, wie hun rolmodellen zijn, met wie zij graag willen samenwerken. In Nederland leidde dit tot het Passie Pensioneert Nooit project, wereldwijd tot de The Heroine’s Journey en The Hero’s Journey projecten.  Inmiddels hebben duizenden professionals hun verhaal over hun passie verteld en gedeeld met honderdduizenden vrienden die de websites bezoeken en volgen.

Elke dag geniet ik van de mooie reacties van mensen die ik niet ken en die geïnspireerd reageren op de uitnodiging. Die door hun verhaal te delen tonen dat ze unieke puzzelstukjes zijn in een prachtig groots verhaal van de mensen die creëren en onze wereld een mooiere plek maken. Ik zou elke creatieve persoon in de wereld een podium willen bieden om hun stem te laten zien, horen, lezen. Want het is altijd het juiste moment om jouw verhaal te vertellen en mensen te raken die jouw reisgenoot kunnen worden.

Fijne dag

Peter

Je kunt Peter bereiken op peterdekuster@hotmail.nl of door te bellen naar 06 33661772

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

slide_313836_2822961_free

Wat is jouw Verhaal? Ontdek het in de Boekhandel van jouw Stad.

Ga met mij op een ontdekkingsreis naar de manier waarop jij verhalen vertelt over jezelf – tegen jezelf en, het meest belangrijke, de manier waarop je deze verhalen verandert om jouw zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf continue verhalen – van succes of falen; van kracht of van slachtoffer zijn; verhalen die een uur, of een dag, of een heel leven duren. We hebben verhalen over ons werk, onze gezinnen en relaties, onze gezondheid, ons geld, onze zelf promotie, over wat wij willen en waar wij toe in staat zijn om te bereiken. Toch, ondanks dat jouw verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen jou zien, erkennen weinig mensen wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen, en daarmee ons lot transformeren. .

Het vertellen van verhalen biedt structuur en richting wanneer je door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren. Het helpt jou onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen maken betekenis uit chaos; zij organiseren jouw vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, hard eraan toe om herschreven te worden. Ik vraag jou als eerste de vraag te beantwoorden, “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?. Ik toon je dan hoe je nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren en die jou brengen waar je naar toe wilt in jouw werk en persoonlijke leven.

BF6.jpg

Jouw capaciteit om verhalen te vertellen is een van jouw meest diepgaande gaven. De Wat is jouw Verhaal’benadering om diep engagerende verhalen te creëren zal jou de instrumenten geven om de kracht van story telling te gebruiken en voor altijd jouw zakelijke en persoonlijke leven veranderen.

De ‘Wat is jouw Verhaal?’ ontdekkingsreis in een boekhandel in jouw stad

Ik bied in een aantal grotere steden in Nederland en België (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Antwerpen, Maastricht, Leuven Nijmegen, Gent, Den Haag, Brussel) de ‘Wat is jouw Verhaal’ ontdekkingsreis aan.  Een reisgids voor jou naar boeken met verhalen die jouw eigen verhaal over jezelf en jouw leven kunnen verrijken. Romans, literatuur, thrillers, detectives die werkelijk de macht hebben om te boeien, verrijken en inspireren.

In een gesprek met mij zul je jouw verhaal en jouw relatie met boeken tot dusver exploreren en zal jouw unieke verhaal identiteit worden geschetst. Je zult ideeën krijgen voor boeken die voor jou de vinger kunnen leggen op verhalen over jouw leven, werk, geld, vriendschappen, gezondheid enzovoorts die voor jou niet werken en die je wilt herschrijven. Verhalen die je niet eens zo helder van bewust was dat je ze jezelf vertelde; boeken die nieuwe perspectieven openen en die de wereld een boeiender plek maken voor jou.

Ik specialiseer mij in boeken van fictie omdat het stimuleren van jouw verbeelding, het reizen in andere belevingswerelden jouw verhaal kan uitbreiden, verdiepen en verrijken.

Je zult gevraagd worden om een questionnaire in te vullen voorafgaand aan de ‘Wat is jouw Verhaal’ sessie en je zult direct erna een direct boekenadvies krijgen om mee te nemen. Jouw volledige boekenadvies zal binnen een paar dagen volgen.

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Boeking Informatie

De sessies vinden plaats in een boekhandel in één van de grotere steden in Nederland en België.  De prijs voor één sessie van vier uur is Euro 295 exclusief BTW.

Het reserveren van een sessie vindt plaats door Peter te mailen op peterdekuster@hotmail.nl of te bellen naar 06 33661772 waarna een tijd en plek wordt afgesproken.