Onze Missie

Passie Pensioneert Nooit bouwt een School voor de Tweede Helft op die eraan bijdraagt dat creatieve ondernemers en professionals in de tweede helft van hun leven werk vormgeven waar zij van houden en nooit van willen pensioneren. Die hun passie, talenten, creativiteit, wijsheid, ervaring en relaties aanspreekt om hun wereld en de wereld te verbeteren. Van betekenis te zijn.

Wat wij doen

Passie Pensioneert Nooit initieert inspanningen in Nederland en met Passion Never Retires wereldwijd om miljoenen creatieve ondernemers en professionals in de tweede helft van hun leven met hun passie voor hun werk een belangrijke bron van talent te laten zijn waar de samenleving beter van wordt.

Hoe wij het doen

  • Wij gebruiken de kracht van persoonlijke verhalen en andere communicatie technieken om conventioneel denken over ouder worden uit te dagen en een nieuw verhaal voor de tweede helft van het leven vorm te geven. Gekarakteriseerd door individuele vernieuwing en sociale impact.
  • We bieden mensen in de tweede helft de mogelijkheid een proefrit in hun droomjob te laten maken waarin zij mentoren ontmoeten die een leven en werk hebben vormgegeven waar zij van houden en waarmee zij van betekenis zijn voor de samenleving.
  • Wij dienen als een plek waar opinieleiders uit diverse professies en ondernemingen en landen die de Passie Pensioneert Nooit visie delen elkaar ontmoeten en inspireren.
  • Wij ontwerpen en bieden innovatieve reizen om de Passie Pensioneert Nooit visie te vertalen naar het eigen verhaal van deelnemers aan die reizen.

Onze Visie

Terwijl velen de vergrijzing van onze samenleving als een probleem zien, zien wij het als een oplossing. Ondernemers en professionals in de tweede helft van het leven vertegenwoordigen een krachtige bron van creatief talent met opgebouwde vaardigheden, wijsheid, ervaring en wijsheid om enige van de meest dringende uitdagingen van onze samenleving aan te pakken. Door deze unieke kans te omarmen kunnen wij een zero sum voorspelling transformeren naar een win win strategie, een betere toekomst voor alle generaties designen.

Niet jong meer, nog niet oud, de enorme aantallen ondernemers en professionals die in de tweede helft van hun leven komen bieden een uitzonderlijke bron. Miljoenen zijn vastberaden om met hun ervaring van betekenis te zijn voor anderen. En zij zoeken naar een nieuw model dat elementen van gepassioneerd werk en van betekenis zijn combineert. Hun Passie Pensioneert Nooit.

Voor de eerste keer in de geschiedenis hebben velen van ons nog een extra 20 of 30 bonusjaren van actief, gezond, gelukkig leven nadat wij intensief nieuwsgierig geleerd hebben, vaardigheden opgebouwd, kennis, relaties en levenservaring. Passie Pensioneert Nooit vertelt het verhaal over deze nieuwe fase van leven en werken, laat nieuwe paden zien en biedt nieuwe oplossingen voor bestaande instituties op manieren die ertoe bijdragen dat miljoenen ondernemers en professionals de transitie te maken naar “wat nu?” en onze samenleving voordeel bieden van deze ongekende bundeling van menselijk talent.

Wanneer je ouder wordt is er de natuurlijke drang om te denken over wat je achterlaat, hoe je herinnerd zult worden, hoe je de levens van jonge mensen kunt beinvloeden, hoe je een voetafdruk achterlaat. Het Passie Pensioneert Nooit verhaal is geworteld in dit concept van ‘van succes naar betekenis’.  De ervaring van creatieve ondernemers en professionals in de tweede helft van hun leven gebruiken om onze wereld nu te verbeteren en voor latere generaties.

In een tijd wanneer er zo veel uitdagingen zijn in ons onderwijs, in onze zorg, in ons milieu kunnen wij het ons niet veroorloven om decennia van ervaring te verspillen en op de tribune van het leven te pensioneren.