Passie Pensioneert Nooit in Rotterdam

Pensioneren op 65, 66, 67 is een kunstmatige eindstreep die niet langer in onze moderne tijd past. 

Peter de Kuster vertelt een nieuw verhaal: Een Leven en Werk Creëren Waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren 

Je zult ontdekken hoe het Nieuwe Pensioenverhaal de oude pensioenmythes gaat vervangen als het dominante verhaal wanneer het gaat over het plannen van jouw toekomst.

In deze masterclass zal Peter de samenloop van vier moderne trends bespreken die het einde van het pensioendenken zoals wij dit kennen aankondigen::

  1. Het toenemende streven naar voldoening, geluk, passie, betekenis in onze levens en de zelfsturing hierin die wij wensen
  2. Het einde van de paternalistische werkgever
  3. Een modern perspectief op ouder worden en de rol van meerdere generaties
  4. De ontmanteling van provisie gedreven financiële advisering en opkomst van advisering waarin de klant en diens verhaal werkelijk centraal staat.

Oud worden met veel geld is niet langer het doel.  Rijk Sterven kan niet concurreren met Rijk Leven en Overleven voor Geld kan niet op tegen Een Leven Creëren met jouw Geld.  Toen het idee van pensioneren werd geboren ruilden mensen fysiek kapitaal in tegen een loonstrookje – en was het een praktische noodzaak voor mensen om te pensioneren.

In onze kennis en creativiteit gebaseerde economie worden intellectueel kapitaal, relationeel kapitaal, ervaring kapitaal, creatief kapitaal ingeruild voor een beloning, waarbij de vraag die overblijft ten aanzien van de juiste tijd om te pensioneren is:  Wat is de vervaldatum op mijn passie, intellect, ervaring, emotionele intelligente en mijn relatienetwerk?  Wat mensen die nog steeds werken tot in hun 70-er of 80-er jaren jou zullen vertellen is dat ze dood zouden zijn als ze niet door bleven gaan met het werk waar zij van houden en engageren van hun intellectuele vermogens.

Passie Pensioneert Nooit zal deelnemers helpen om antwoorden te vinden op de volgende vragen:

  1. Hoe wil ik mijn tijd besteden? Je hebt 168 uren in een week; hoe zul je die uren betekenisvol maken?
  2. Hoe zul jij jezelf investeren? Hoe zul je jouw passie, jouw kennis, jouw ervaring en wie jij bent inzetten in de volgende fase van jouw leven?

Lees hier een voorproefje van Het Nieuwe Pensioenverhaal van Peter de Kuster.  Design Rachelle Wessels 

 

Praktische Informatie

Waar en Wanneer:

Rotterdam,  we starten bij Hotel New York

Prijs:  Euro 2850 exclusief BTW (inclusief lunch en drankjes)

Wil je met 2 of meer deelnemers komen? Dan geldt de speciale prijs van Euro 1895 exclusief BTW per persoon.

Wil je jezelf aanmelden of heb je interesse in meer informatie?

Mail ons op peterdekuster@hotmail.nl en we nemen contact met jou op.

Over Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Peter is founder van het Passie Pensioneert Nooit,  the Heroine’s Journey & Hero’s Journey project waar wereldwijd duizenden professionals hun verhaal deelden over geld verdienen met jouw passie.  Hij schreef  50+ boeken. Peter heeft een MBA in Marketing,  MBA in Financial Economics op het TIAS en studeerde af op de universiteit van Nijmegen in Sociologie and Communicatie Wetenschappen.