Proefrit in Droomjob voor Financieel Dienstverleners

Hoe kunnen financiële dienstverleners met de proefrit in jouw droomjob nieuwe producten en diensten aanbieden voor 50+ professionals die een leven en werk willen creëren waar zij van houden en nooit willen pensioneren?

Wij leven langer dan ooit tevoren. Hoe kunnen onze financiële diensten en producten de veranderende behoeften van dit lange leven weerspiegelen? Meer dan tachtig procent van de 50+ in de westerse wereld wil niet stoppen met werken zoals hun voorouders. Het traditionele pensioneren (cold turkey volledig stoppen met werken op vooraf bepaalde datum) heeft veel van haar populariteit verloren.  Wat 50+  wel willen is een leven en werk waar zij van houden. Balans tussen werk en vrije tijd. Zij willen vrijheid. Van betekenis zijn. Gezond zijn.

De Passie Pensioneert Nooit Queeste

Terwijl ooit het ‘middelpunt’ van ons leven gezien werd als 35 of 40 jaar, kijken we nu naar 50 jaar als een keerpunt. Wat is de impact van dit langere leven? Aan de ene kant betekent het meer vaardigheden leren, reizen, met familie zijn en een rijk leven leiden. Aan de andere kant het genieten van langere levens met veranderende behoeften is een dringende gezondheidszorg, huisvesting en economische uitdaging geworden.

Voor deze Passie Pensioneert Nooit queeste houden we de focus scherp op de economische impact. Specifiek het belang en de toegenomen relevantie van financiële diensten als we ouder worden. Wist je dat mensen boven de 50 jaar 83% van het totale persoonlijke vermogen bezitten? Wanneer we de 50 jaar grens passeren is ons leven in sommige aspecten pas begonnen – we kunnen onze professionele loopbaan laten groeien, een huis vrij krijgen van hypotheek, meer vrije tijd inbouwen in ons portfolio leven en nadenken over de grote dromen die we nog steeds willen realiseren. Veel mensen boven de 50 jaar zijn ook in de transitie van de primaire zorgdrager te zijn voor hun kinderen naar zorgdrager te zijn voor hun ouders op leeftijd. Onze 50- er jaren zijn voor velen van ons een tijd om te reflecteren. Hebben we genoeg geld voor onze uitgaven. Hoe zullen we betalen? Prioriteren we bepaalde uitgaven boven andere? Wat willen we doorgeven aan de volgende generatie?

We zullen focussen op financiële producten en diensten voor degenen die 50 jaar en ouder zijn gekoppeld met de impact die succesvol financieel management heeft op onze samenleving. Terwijl deze leeftijdsgroep werkt aan financiële zekerheid en financiële  vrijheid zijn we geïnteresseerd om te zien hoe het verbeteren van de financiële kracht van degenen boven de 50 jaar onze samenleving als geheel voordeel biedt. Wij geloven dat er een groot potentieel is in het design van financiële diensten die vrijheid en zekerheid bieden aan 50+ en hun familie.

Dit is een kans die attentie, creativiteit, samenwerking vereist en onze Passie Pensioneert Nooit queeste is een perfecte manier om in een inspirerende wereldstad samen met ons innovatieve oplossingen te bouwen en ontdekken. We hebben allen een belangrijke rol te spelen om zeker te stellen dat onze toekomst – en de toekomst van onze geliefde – financieel slim, eenvoudig en zeker is.

DE PASSIE PENSIONEERT NOOIT QUEESTE

Tijdens de Passie Pensioneert Nooit queeste delen we verhalen, overwegingen, gesprekken met inspirerende 50+ rolmodellen en bevindingen gerelateerd aan financiële diensten voor diegenen die 50+ zijn tijdens onze ‘Verhaal Luisteren’ fase.  Dan – samenwerkend tijdens onze Verhaal Vertellen fase, creëren we oplossingen die diensten slim, eenvoudig en veilig maken voor 50+ professionals die een leven en werk willen creëren waar zij van houden.  Tijdens Verhaal Kiezen fase creëren we een shortlist van ideeën die doorgaan naar onze Verhaal Verfijning fase. Tijdens de Verfijning fase worden alle ideeën aangemoedigd om te blijven vooruitgaan, terwijl de shortlist ideeën bevat die het meest actief zijn en verbonden met de Verhaal Evaluatie Criteria.

Na een iteratieve Verfijning fase worden Top Ideeën uit deze queeste gekozen – een set van oplossingen die innovatie en impact bieden.

EVALUATIE CRITERIA

De evaluatie criteria komen uit voorgesprekken met de sponsors van deze Passie Pensioneert Nooit queeste.  We gaan met hen op zoek naar ideeën die …

  • Zijn ontworpen voor 50+. Financiële diensten en producten die de dromen en behoeften weerspiegelen van 50+ staan in het middelpunt van deze uitdaging. Hoe draagt jouw idee bij aan deze kwestie met het potentieel om drastisch de levens van degenen die 50 jaar en ouder zijn te verbeteren. We houden ervan om jou te helpen jouw creatieve instincten te omarmen en frisse nieuwe verhalen te creëren voor dit onderwerp.
  • Zijn innovatief. We willen graag verder denken dan de huidige structuur van financiële diensten en producten. Brengt jouw idee iets compleet nieuws voor dit gebied of geeft het nieuwe energie aan bestaande inspanningen op een nieuwe manier? Hoe is jouw idee uniek ten opzichte van vergelijkbare inspanningen in de markt en wat is de specifieke toegevoegde waarde?
  • Houd het simpel. De meest impactvolle ideeën zijn vaak degenen die beginnen vanuit een plek met veel focus en eenvoud. Denk aan de behoeften in het middelpunt van dit onderwerp en één basis stap die de manier zou veranderen hoe we denken over geldzaken voor degenen boven de 50 jaar. Kan je iemand de blauwdruk geven van jouw idee om te testen in hun relatie netwerk? Dan heb je blijkbaar iets speciaals te pakken.
  • Denk aan schaal.  Lokaal beginnen kan erg krachtig zijn – maar hoe zou jouw idee op te schalen zijn naar een groter aantal mensen? Hoe kun je zowel schaalbaarheid en herhaalbaarheid balanceren? Wat zijn de heldere volgende stappen voor jouw idee en hoe zullen zij werkelijkheid worden?
  • Zijn human-centered. Dit is de kern van de Passie Pensioneert Nooit benadering. Leid met passie door te praten met potentiële eindgebruikers, ontwikkel prototype verhalen en luister naar verhalen van degenen voor wie je ontwerpt.

DOELEN VOOR DE QUEESTE

De meeste discussie over innovatie in de financiële diensten gaat over millennials. Echter, we weten dat de 50+ generatie meer financiële activiteit voortdrijft en een hoger groeipercentage heeft in het gebruik van digitale middelen. Met deze uitdaging zijn we vooral geboeid om technologie en belevingen te zien die ontworpen zijn met 50+ voor ogen. Op het einde van de queeste kijken we naar ideeën waar deelnemende financieel dienstverleners mee in actie kan komen. We zien graag zowel producten als belevingen die je kunt uitwerken of bedenken.

Stakeholders in de queeste zijn gretig om de radicale conversaties en onverwachte samenwerkingen te zien die uit deze ontdekkingsreis komen.  De ontmoetingen tijdens de queeste in een wereldstad met inspirerende 50+ professionals met een variëteit aan ervaringen, culturele achtergronden en expertise gebieden biedt een geweldig potentieel en rijke leer mogelijkheden.

Idealiter zal deze queeste tastbare oplossingen opleveren waar de sponsors bij de financieel dienstverlener graag in willen verder investeren.

Passie Pensioneert Nooit Queeste

Passie Pensioneert Nooit Queeste biedt een kleine groep van klant participanten – tussen 6 en 12 mensen – een begeleide en fascinerende tour langs verschillende 50+ ondernemers en professionals in een wereldstad die een link hebben naar de queeste. Deze belevingsreis is ontworpen om real world voorbeelden te tonen van gedachten en ideeën over financiële diensten voor de 50+ professionals die een leven en werk creëren waar zij van houden en nooit van willen pensioneren.

De Queeste op maat

Participanten ontmoeten real life de verhalen van 50+ professionals met triomf en falen in hun poging een leven en werk te creëren waar zij van houden. Zij worden begeleid om de onderliggende principes uit die verhalen te halen die zijn kunnen toepassen op het vormgeven of verfijnen van de producten en diensten in hun business.

Het klant team ontmoet Peter de Kuster en zijn team van reisgidsen in een vooraf bepaalde ‘verhalen-rijke’ stad zoals Parijs, Londen, Rome, Florence, Barcelona. In ieder geval doen we een aanbeveling voor een stad die het beste past voor de klant en ontwikkelen dan een toegesneden aantal tour stops en interviews gebaseerd op de specifieke kenmerken van de klant’s bedrijfstak en uitdagingen.