Passie Pensioneert Nooit

Pensioen op leeftijd 65, 66, 67 is een kunstmatige eindstreep die niet langer past bij onze tijd 

Gebaseerd op zijn inspirerende verhaal over Passie Pensioneert Nooit. Creëer een leven en werk waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren zal deze lezing deelnemers laten zien hoe ROP (Return on Passion —het meest gepassioneerde leven krijgen dat mogelijk is met het geld dat jij hebt) ROI aan het vervangen is als de kern overweging wanneer je voor de toekomst plannen maakt.

Peter zal praten over de samenloop van vier moderne trends die het einde inluiden van het oude pensioenverhaal zoals wij dat nu kennen:

 1. De evoluerende zoektocht naar geluk, passie, betekenis en vervulling in onze tijd.
 2. Het einde van de paternalistische werkgever.
 3. De opkomst van de ontmanteling van leeftijdsdiscriminatie
 4. De distributie gedreven Armageddon voor financiële diensten

Ouder worden met veel geld is niet langer het doel.  Rijk sterven kan niet concurreren met rijk leven en geld verdienen om te leven weegt niet op tegen een leven verdienen. Toen het idee van pensioneren werd geboren ruilden mensen fysiek kapitaal tegen een loonstrookje en het was een praktische noodzaak voor mensen om te pensioneren.

In een op kennis gebaseerde economie als onze huidige economie worden intellectueel kapitaal, creatief kapitaal, ervaring kapitaal en relationeel kapitaal geruild voor een loonstrookje.  Dan blijft er slechts één vraag over om te beantwoorden als het gaat om de juiste tijd om te pensioneren:  Wat is de vervaldatum van mijn creativiteit, mijn intellect en mijn ervaring?  Wat professionals en ondernemers die nog steeds werken in hun 70er jaren of zelfs 80er jaren jou zullen vertellen is dat zij het liefst in het zadel sterven, zij niet willen stoppen te doen waar zij van houden.

Passie Pensioneert Nooit zal deelnemers aan deze lezing helpen om antwoorden te vinden op de volgende vragen:

 1. Hoe ga jij jouw tijd spenderen? Je zult 168 uren per week hebben; hoe zul jij deze uren van betekenis laten zijn?
 2. Hoe zul jij jezelf investeren? Hoe zul jij gebruiken wat je weet, wat je hebt beleefd en wie jij bent in de volgende fase van jouw leven?

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Praktische Informatie

Voertaal: Nederlands

Bestel je tickets voor Passie Pensioneert Nooit

€47,50

wat:

Class

wanneer en waar:
 • vr 14 jun 2019 19:00 – 21:30
  Usine Café Restaurant Witte Dame Eindhoven
 • do 27 jun 2019 19:00 – 21:30
  Usine Café Restaurant Witte Dame Eindhoven

Inschrijving

Open inschrijving: €47,50
Schrijf je in door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl