Verhalen & Ideeën

In 2016 lanceerde ik een nieuw pensioen verhaal met het  ‘Passie Pensioneert Nooit project. Ik nodigde duizenden professionals in Nederland uit hun verhaal te vertellen.  Doel is het verhaal over pensioneren te transformeren van “voldoende geld hebben op tijdstip X’ naar ‘een leven en werk creëren waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren’.

In ‘Het Nieuwe Pensioenverhaal’ breng ik het verhaal naar een nieuw niveau door financieel dienstverleners uit te dagen om een ontdekkingsreis te maken, hun verhaal over hun klanten te verbreden en te verdiepen en de eigen betekenis als financieel dienstverlener opnieuw uit te vinden. Een nieuwe rol te omarmen met meer betekenis als mentor of coach: “Passie Pensioneert Nooit” coach.

Financieel dienstverleners die de transitie maken naar Passie Pensioneert Nooit coach begrijpen de karakteristieken van het nieuwe pensioenverhaal:

  1. Passie: Wanneer je niet met passie jouw lichaam en brein gebruikt, verlies je hen.
  2. Purpose: Geld kan betekenis financieren, maar het kan geen betekenis creëren.
  3. Portfolio: Er dient een balans te zijn tussen vakantie en vocatie.
  4. Pit: Fysieke, intellectuele en spirituele uitdagingen zijn de bouwstenen van diegenen die blijven floreren als ze ouder worden.

Ik houd ervan deelnemers te inspireren en in vlam te zetten als ik ze uitdaag.  Ik  gebruik daarbij de verhalen van inspirerende professionals die hun verhaal vertellen op de website Passie Pensioneert Nooit.  Deelnemers zullen weggaan met een nieuw verhaal (en visie) over wat pensioneren is en welke kansen dit biedt aan hun klanten en henzelf.

Meer weten over de mogelijkheden van een lezing, seminar of andere ontmoeting over ‘Passie Pensioneert Nooit’ met Peter?  Mail hem op peterdekuster@hotmail.nl of bel hem op 06 33661772