Special Event. Volg Jouw Nieuwsgierigheid. In de voetsporen van Banksy

Op donderdag 28 januari gaan we met Peter de Kuster in de voetsporen van Bansky in het MOMO te Amsterdam een conversatie voeren over zijn favoriete onderwerp : creativiteit! Met zijn kenmerkende stijl, grappig en wijs, nodigt deze auteur van de bestsellers De Reis van de Heldin en Passie Pensioneert Nooit je uit meer ruimte te maken voor nieuwsgierigheid en creatiever te gaan leven. 

Mens zijn betekent creatief zijn, volgens Peter. Als mens maken we dingen waar nooit iemand om heeft gevraagd, alleen omdat het kan. En met dit soort ‘nutteloze’ creativiteit geven we betekenis aan ons leven en dat van anderen. Maar mens zijn betekent ook angstig zijn. En jammer genoeg is angst in staat om onze creativiteit te smoren en ervoor te zorgen dat we niet meer genieten van de dingen die we doen.   

We zitten midden in de tweede golf van de coronapandemie. In de loop van deze onvergetelijke en ontroerende dag deelt Peter een paar van zijn karakteristieke manieren om met angst en onzekerheid om te gaan. Zijn belangrijkste boodschap? Probeer moeilijke momenten niet tegen te gaan door ze weg te duwen, maar benader ze met een gevoel van nieuwsgierigheid. In plaats van te denken ‘dit is verschrikkelijk’, probeer je tegen jezelf te zeggen: ‘hmm, dit is eigenlijk best interessant’. Aandacht besteden aan je nieuwsgierigheid kan helpen voorkomen dat je jezelf de afgrond in praat en kan ervoor zorgen dat je nieuwe creatieve openingen vindt om verder te gaan.

In dit special event zal Peter jullie vertellen hoe we leren van kunstenaars als Bansky ons een echte creatieve houding eigen maken, hoe we onze nieuwsgierigheid aanwakkeren en hoe we voorbij het bekende gaan. Maar het event is meer dan alleen gesprek. Onder begeleiding van Peter krijg je ook de kans om je eigen creativiteit aan te zetten. Speciaal voor deze sessie bedacht Peter oefeningen die je uitdagen om verder te kijken en je oneindige creatieve potentieel te ontdekken. Maak je dus maar klaar voor een avontuurlijke avond vol wijsheid, plezier en creativiteit! 

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 28 januari
Start: 13:00 uur
Einde: 15:30 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Startpunt is Moco Museum Amsterdam

Tickets

Ticket: € 60,- inclusief toegang tot Moco Museum Amsterdam