Reeks: Storytellers over een Gelukkig Leven

Van Balzac tot J.K. Rowling

Maak kennis met de meest invloedrijke ideeën van de grootste verhalenvertellers uit de geschiedenis over wat ‘zij leefden lang en gelukkig’ betekent. En ontdek aan welke verhalenvertellers jij wat hebt in je alledaagse leven.

We leren van alles op school, maar niet de dingen die er echt toe doen. Zoals hoe we als gebrekkige wezens, met tegenstrijdige gedachten, gevoelens en begeertes, een gelukkig leven kunnen leiden. In deze collegereeks duiken we in de ideeën van de grootste verhalenvertellers uit de geschiedenis, op zoek naar antwoorden op deze fundamentele vraag.

In vijf colleges leer je de meest invloedrijke en originele verhalenvertellers kennen. Wat was volgens hen ‘gelukkig leven’? En wat ‘tragisch leven’? We ontdekken verschillende perspectieven over de menselijke conditie, zodat we onszelf beter leren kennen.

In deze reeks leer je niet alleen de feiten over de theorieën van deze verhalenvertellers, je wordt ook elk college uitgedaagd om de week erop te leven als leerling van één van de verhalenvertellers. Op deze manier heb je aan het eind van deze reeks het ‘Zij Leefden Lang en Gelukkig’ van alle kanten bestudeerd.

Programma

Week 1: Michelangelo, Leonardo da Vinci en Dante
Week 2: Aristoteles, Descartes en Arnold Cornelis
Week 3: Carl Jung, Victor Fränkl, Mihaly Csikszentmihalyi en Joseph Campbell
Week 4: Fellini en Orson Welles
Week 5: Charles Dickens, Isabel Allende, Richard Branson en Elizabeth Gilbert

De docent:  Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Praktische informatie

Collegereeks van vijf bijeenkomsten van 10:00 tot 12:30

€ 425,-

WAT:

Reeks

WANNEER EN WAAR:
  • startdatum 14 Jan 2022 10:00 – 12:30
    Grand Hotel Karel V Utrecht

Boek jouw plek door Peter te mailen op theherojourneyquestionnaires@gmail.com of te bellen op 06 33661772