Van Verhaal naar Actie

Van Verhaal naar Actie is een ontdekkingsreis in de storytelling vaardigheden van een queeste definiëren, ideeën genereren, prototyping, en iteratie. Deze masterclass zal jou leren hoe jij jouw passie en ideeën als experimenten vormgeeft en anderen meeneemt in jouw visie van de toekomst. Gebruik experimenten om te leren van falen en te gaan van incrementele innovatie naar radicale innovatie.

Doe mee aan deze masterclass om jouw kennis over storytelling een stap verder te brengen.

Introductie Bekijk hoe verhalen over een queeste ideeën kunnen genereren die leiden tot actie en hoe jouw project uitdaging te kiezen. Een introductie in de vier benaderingen die jou van ideeën naar actie brengen: queeste definiëren, ideeën genereren, prototyping, en iteratie.

Discussie: Wat verhindert ons om onze ideeën te delen met de wereld?

Actie: Kies jouw project uitdaging en pas toe wat je leert in deze masterclass op een  “real life” scenario.

De Kunst van Ideeën Genereren. Ga verder dan brainstorming—leer storytelling technieken om op innovatieve ideeën te komen. Genereer, ontwikkel en test vanuit jouw passie nieuwe ideeën snel met storytelling technieken. Voel je comfortabel om een overvloed aan ideeën te genereren, zelfs ideeën die eerst ridicuul lijken.

Discussie: Wanneer je een goed idee hebt gevonden, waarom zou je dan nog meer mogelijke oplossingen dienen te genereren? Zou je niet gewoon kunnen ophouden wanneer je iets goeds hebt bedacht?

Actie: Plan een idee genereren sessie,  genereer ideeën met twee tot vier mensen en kies jouw top ideeën

Rapid Prototyping. Ont-risico jouw nieuwe verhalen door feedback te krijgen met eerste verhaal prototypes. Leer hoe jij jouw ideeën door verhalen te vertellen tastbaar maakt zodat je ze kunt delen, feedback kunt krijgen en ze zelfs verder kunt ontwikkelen.

Discussie: Hoe nodig je anderen uit om iets te beleven dat alleen in jouw brein bestaat? Hoe maak je jouw idee door een verhaal te vertellen tastbaar?

Actie: Plan voor jouw prototype, bouw een prototype en deel het met anderen

Verhalen Vertellen op Jouw Weg Voorwaarts. Behaal sneller resultaten door jouw verhalen te laten evolueren om meer wenselijk, haalbaar en winstgevend te zijn.Leer hoe je jouw idee voorwaarts laat gaan door meerdere rondes van verhalen genereren en prototyping.

Discussie: Waarom is trial and error zo belangrijk?

Actie: Maak een lijst van vragen die jou helpen om te itereren, prioriteer die vragen, genereer nieuwe verhalen (en nieuwe) en plan voor de toekomst.

Dit Seminar Zal Jou Helpen om

  • Jouw passie om te zetten naar verhalen waarmee je kunt experimenteren.
  • Om ruwe en snelle prototype verhalen te creëren zodat anderen jou kunnen helpen om van waanzinnige ideeën naar briljante verhalen te gaan..
  • Van passie naar ideeën en verhalen naar echte innovaties te gaan door het proces van storytelling.
  • Anderen mee te nemen in jouw verhaalversie van de toekomst.

Jouw Reisgids

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit en een veel gevraagd spreker.  Zijn boeken over The Heroine’s Journey & The Hero’s Journey hebben wereldwijd een publiek van creatieve ondernemers bereikt. Hij heeft de nodige paradigma verschuivingen meegemaakt, maar deze is één van de grootste van onze tijd. Het is de verschuiving van focus op Pensioneren op een Einddatum naar een leven en werk creëren waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren: Passie Pensioneert Nooit.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands

Data:

Maandag 20 januari 10.00 – 12.30 Plaats:  Usine Witte Dame Eindhoven

Woensdag 29 januari  10.00 – 12.30  Plaats:  Usine Witte Dame Eindhoven

Prijs: € 99,- exclusief BTW

Reserveer jouw plek door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl