Van Succes Naar Betekenis

Ooit -hopelijk ver in de toekomst- lig je op je sterfbed en kijk je terug op je leven. Hoe denk je dan over alles wat je hebt gedaan? Veel mensen hebben op dat moment spijt dat ze niet de moed hebben gehad om hun eigen gang te gaan. Pas als het te laat is, zien ze in wat echt belangrijk voor hen was.
Door deze class in de voetsporen van Richard Branson te volgen kan je dit voor zijn! In drie uur volg je zes mini trips in Londen die jou helpen helder te krijgen wat voor jou echt belangrijk is. Leef je je leven ook zo? En hoe ga je meer tijd besteden aan wat jij belangrijk vindt?
Deze class mengt verhalen van en over Richard Branson met praktische oefeningen. Je hoort wat een belangrijke ondernemer uit onze tijd jou te vertellen heeft over succes en van betekenis zijn en gaat ook direct aan de slag met deze ideeën. Aan de hand van concrete voorbeelden uit het ondernemen van Richard Branson denk je na over zaken als succes, vrijheid, zelfvertrouwen, keuzes maken, jouw talenten en wanneer je leven geslaagd is. Zodat je uiteindelijk hun handen weer kan loslaten en de held of heldin kan worden van je eigen levensverhaal. Naast de classes, krijg je begeleiding van de docenten en is er ruim de tijd om samen met je medestudenten onder het genot van hapjes en drankjes dieper op jouw vragen in te gaan.
HET PROGRAMMA
Richard Branson over Passie Pensioneert Nooit Richard Branson staat erom bekend dat hij de kunst van het leven verstaat. De rollen die hij speelt, waaronder die van mentor. In deze mini trip onderzoek je welke van zijn ideeën hierover voor jou nog steeds springlevend zijn. Kunnen de gedachten van Richard jou helpen je leven zo mooi mogelijk vorm te geven?
Eigenzinnigheid en de financiële vrijheid om te creëren Tijdens deze rondleiding bij Virgin Money leer je op compleet nieuwe wijze naar de rol van geld in jouw leven kijken. Wat vertellen de verhalen over geld, ondernemen, passie voor jouw werk je over hoe jij je leven wil vormgeven en financieren waar jij van houdt?
Ondernemen doe je zo. Deze mini trip helpt je alle denkbare soorten knopen als ondernemer op een betere manier door te hakken. Je leert bewust onderscheid te maken tussen beslissingen waar je rustig een nachtje over kan slapen, keuzes die absoluut geen uitstel verdragen en vragen waar je beter niet teveel aandacht aan besteedt. Inspiratiebron diverse lezingen van Richard Branson ondernemerschap en een bezoek aan Virgin Disruptors
Boost je zelfvertrouwen Hoeveel mooie plannen je ook hebt, zonder zelfvertrouwen komt er niks van terecht. Deze minitrip bekijkt naast presentaties van Richard Branson over ondernemerschap en over Virgin Galactic inzichten uit de psychologie, filosofie, fysiologie, muziek, antropologie en wiskunde de oorzaak van het o zo menselijke fenomeen onzekerheid, en het verschil tussen zelfverzekerdheid en arrogantie.
Tijd voor jezelf Hoe kom je aan tijd om aan jezelf te besteden en wat doe je ermee?  Aan de hand van A Day in the Life of Richard Branson.
Hoe maak je het verschil De laatste minitrip van Passie Pensioneert Nooit geeft je inspiratie, een gezonde dosis realisme en de praktische handvatten voor het leveren van een waardevolle bijdrage aan de wereld om je heen.  Met inspiratie van een initiatief van Richard Branson: The Elders.
In deze class is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: Class  10.00 uur – 13.00 uur
Data: 14 juni of 8 juli
Plaats: Usine Witte Dame Eindhoven
Prijs: €  95,- inclusief drankjes exclusief BTW