Wat is jouw Kerstverhaal?

Ben je op zoek naar een inspirerende afsluiting van het jaar voor jezelf? Ga dan mee met de Passie Pensioneert Nooit kerstreis. Tijdens deze bijzondere drie dagen in Londen staat jouw verhaal over jezelf, jouw leven en werk centraal. In de voetsporen van het meesterlijke kerstverhaal van Charles Dickens ‘A Christmas Carol’ ga je met Peter de Kuster op een ontdekkingsreis naar de rode draad in jouw professionele verhaal, verken je de thema’s die voor jou belangrijk zijn en ga je bepalen waar je wil dat jouw verhaal volgend jaar over gaat.

disney-christmas-carol2

Ebenezer Scrooge lijkt een onwaarschijnlijke bron van wijsheid voor jouw verhaal over jezelf en jouw onderneming.  Echter, Dickens’ klassieke verhaal over hoe Scrooge zijn vrekkige gedrag achter zich liet en transformeerde in een vrolijke, meelevende en genereuze man een krachtig model over hoe wij ons verhaal kunnen herschrijven in korte tijd (één kerstnacht!!) en daarmee ons leven en onderneming transformeren.

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf continue verhalen – van succes of falen; van kracht of van slachtoffer zijn; verhalen die een uur, of een dag, of een heel leven duren. We hebben verhalen over ons werk, onze gezinnen en relaties, onze gezondheid, ons geld, onze zelf promotie, over wat wij willen en waar wij toe in staat zijn om te bereiken. Toch, ondanks dat jouw verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen jou zien, erkennen weinig mensen wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen, en daarmee ons lot transformeren.

a_christmas_carol_film_2009.jpg

Tijdens deze kerstreis zal Peter jou tonen hoe onbewuste verhalen die jij jezelf vertelt tegen jezelf over jezelf je gevangen houden; hoe om te gaan met de relatie tussen jouw eigen waarde en de waarde van jouw werk;  hoe jouw authentieke doelen en waarden te ontdekken;  hoe je permanent zelf destructief gedrag kunt veranderen en hoe je door de drie gouden regels van verhalen een verhaal creëert dat jou en anderen elke dag boeit en meesleept naar het bereiken van doelen.

Het vertellen van verhalen biedt structuur en richting wanneer je door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren. Het helpt jou onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen maken betekenis uit chaos; zij organiseren jouw vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, hard eraan toe om herschreven te worden. Ik vraag jou als eerste de vraag te beantwoorden, “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?. Ik toon je dan hoe je nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren en die jou brengen waar je naar toe wilt in jouw werk en persoonlijke leven.

Jouw capaciteit om verhalen te vertellen is een van jouw meest diepgaande gaven. Peter de Kuster’s  benadering om diep engagerende verhalen te creëren zal jou de instrumenten geven om de kracht van story telling te gebruiken en voor altijd jouw zakelijke en persoonlijke leven veranderen.

Word een Geweldige Storyteller

Daarom nemen we in deze inspirerende Kerst reis de tijd om te reflecteren op onze verhalen. Wat is de grote lijn van ons verhaal? Welke successen hebben we de afgelopen tijd behaald? Welke tegenslagen hebben we te verduren gekregen? En wat vertelt dit ons over waar we nu staan? Door te verhelderen waar ons verhaal over gaat, brengen we focus aan in ons leven en ondernemen. zul je samen met jouw reisgids jouw verhaal tot dusver exploreren, jouw unieke verhaal en de personages erin blootleggen en vaststellen hoe jij jouw verhaal krachtiger maakt voor jezelf. Authentieker, doelgerichter en gepassioneerder. Welk deel van jouw verhaal jij wilt herschrijven en hoe je dit doet op een gestructureerde en boeiende manier.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van de ‘Wat is jouw Kerstverhaal” driedaagse ontdekkingsreis in de voetsporen van Charles Dickens’ Christmas Carol in Londen

Reis Outline

DAG 1.  OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DAG 2.  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DAG 3. VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

Programma

Peter de Kuster is deze reis jouw gids. Op basis van zijn diepgaande kennis en ervaring ontrafelt hij de geheimen van een goed verhaal. Hij laat je zien dat een verhaal altijd over een transformatie gaat, dat er altijd iets op het spel staat en dat je jouw verhaal in één dag of nacht kunt herschrijven.

Geïnspireerd door zijn inzichten ga je met Peter werken aan je eigen verhaal. Waar gaat jouw verhaal dat jij jezelf vertelt over jezelf en jouw creatieve leven en werk nou echt over? Is dat ook waar je wil dat het over gaat? Welke strijd heb je geleverd? Welke transformatie voltrekt zich op dit moment in jouw leven? Zit je aan het begin, het midden of het einde van een ontwikkeling? En welke nieuwe avonturen dagen er aan de horizon op?

Vervolgens helpt hij je bij het ontdekken en verwoorden van de thema’s die in jouw professionele leven belangrijk zijn. Welke diepere waarden, interesses en verlangens liggen er ten grondslag aan jouw verhaal? Door te reflecteren op deze vragen ga je als vanzelf vooruitkijken naar het komende jaar. Wat wil je meer doen in je professie? Waarmee wil je stoppen? En hoe maak je ruimte voor nieuwe, nu nog onbekende, mogelijkheden? Tijdens het laatste deel van de reis helpt Peter je het verhaal van volgend jaar te verkennen en vorm te geven.

Aan het eind van de reis heb je een persoonlijk document met daarin de bestanddelen voor jouw eigen professionele verhaal, van het afgelopen jaar en voor het komende jaar. Je gaat weg met een waardevol boekwerk: je leidraad voor jouw creatieve leven voor het komende jaar. Laat 2019 maar komen!

 

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Praktische Informatie

De “Wat is jouw Kerstverhaal? reis kost Euro  2500 exclusief reis en verblijfkosten.  Je reist in een kleine groep van maximaal 4 personen.

Plaats:  Londen

Prijs:    Euro 2500

Data:   23 – 24 – 25 december 2018

Voor informatie mail naar peterdekuster@hotmail.nl of door hem te bellen op 06 33661772