Passie Pensioneert Nooit in het Rijksmuseum

Wat kunnen de grote kunstenaars in het Rijksmuseum ons leren over een leven en werk waar wij van houden en nooit van willen pensioneren?  Wie van hen zou er ooit serieus over nagedacht hebben om hun penselen te laten voor wat zij zijn en te stoppen met werken?

In dit speciale event ‘Passie Pensioneert Nooit’ illustreert Peter de Kuster met de verhalen van de kunstenaars in het Rijksmuseum, van Rembrandt tot Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet.  Hoe het creëren van kunst hen gelukkig maakte.  Tot het eind van hun leven.

Elke creatieve professional heeft wel eens in een ‘flow’ gezeten: we voelen ons sterk, alert, verrichten moeiteloos met passie ons werk, hebben het gevoel de situatie volledig meester te zijn en op de top van ons kunnen te presteren. Zowel ons tijdsbesef als onze problemen verdwijnen tijdelijk achter de horizon, en even lijken wij buiten onszelf te staan.  Peter bestudeert al meer dan twintig jaar hoe creatieve professionals doen waar zij van houden en hen gelukkig maakt. Ervaringen waarin zij verkeren wanneer zij zeer geconcentreerd bezig zijn met hun creatie proces en daar intens van genieten.

“Passie Pensioneert Nooit in het Rijksmuseum” onthult hoe deze flow ervaring te bereiken is voor elke creatieve professional, door jezelf creatieve doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Hoe het verhaal dat jij jezelf vertelt over jezelf en jouw creatieve werk jou systematisch deze ervaringen kan opleveren – of niet.  Het is de ideale inleiding tot dit opmerkelijke onderwerp en een special event dat je op een volledig nieuwe manier laat kijken naar de werkelijke rijkdom van het bestaan die kunstenaars met hun kunst met jou delen.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 5 september 2019
Waar:  Rijksmuseum
Start programma: 10:30
Einde programma: 12:30
Taal: Nederlands
Prijs: €75,- excl. BTW en inclusief toegangskaartje Rijksmuseum