Talks

Borrels, medewerkersdagen en diners worden pas echt interessant als jouw bezoekers werkelijk geïnspireerd raken. Peter de Kuster, founder van Passie Pensioneert Nooit is daar meester in. Door boeiende onderwerpen te vertalen in prikkelende en lichtvoetige talks zet hij de bezoekers van jouw evenement aan het denken en brengt  hen met elkaar in gesprek.

Hieronder vind je een selectie van de talks die wij aanbieden:

Talk 1.  Passie Pensioneert Nooit

Attentie alle creatieve helden en heldinnen  — zelfs wanneer de door jouw gekozen professie niet de meest traditionele is, het cultiveren en opbouwen van een succesvolle, financieel belonende onderneming is jouw doel. In Passie Pensioneert Nooit biedt Peter jou expert advies over de specifieke uitdagingen die rechterbreiners voor zich zien die een onderneming willen die zowel bevredigend als succesvol is.

Freelancers, diegenen die erover denken uit loondienst een creatieve onderneming te starten en creatieve professionals die in corporate omgevingen werken hebben een set van vaardigheden nodig die hun passie in een florerende loopbaan omzet. Deze vaardigheden omvatten:
* Hoe een onderneming te ontwerpen die het beste past bij jouw talenten
* Realistische doelen stellen waarbij je gebruik maakt van rechterbrein technieken
* Hoe valkuilen te vermijden die een creatieve onderneming ruineren
* Hoe je jouw pad naar succes plaveit                                                                                               * Hoe een ondernemingsplan te ontwerpen wanneer jij de onderneming bent
* Hoe gedisciplineerd te zijn wanneer jij jouw eigen baas bent

Talk 2.  Wat is Jouw Verhaal?

Jij gaat samen met Peter in een ontdekkingsreis langs geweldige verhalen in films van heden en verleden het verhaal dat jij jezelf vertelt over jezelf en jouw creatieve business onderzoeken. De manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Wij tonen je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Onze benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Talk 3.  Proefrit in jouw Droomjob

In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe je jouw droomjob kunt identificeren, exploreren en beleven, en hoe en of je deze wilt creëren. Wij bieden een professioneel, persoonlijk en financieel verhaal over hoe je de transitie kunt maken naar een nieuwe loopbaan en hoe je jouw droomjob tot realiteit maakt zonder jouw huidige job te riskeren of jouw financiële stabiliteit op het spel te zetten.

Ja, jij KUNT een poging doen om de job van jouw dromen te realiseren worden zonder jouw huidige job, jouw volgende hypotheek betaling of de toekomst van jouw kinderen te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe een ontmoeting met jouw helden of heldinnen ergens in de wereld – die succesvol zijn in wat jij denkt dat jouw droomjob is  – de eerste stap kan zijn naar het waarmaken van die droom. Revolutionair en praktisch, dit hands – on reisprogramma zal jou helpen om met jouw passie jouw geld te verdienen.

Ontdek hoe :
* Jij een Proefrit in jouw Droomjob maakt waar ook ter wereld door ontmoetingen te hebben met professionals waar ook in de wereld die de droomjob hebben die jij wilt en die jouw betaalde mentor willen zijn, een uur, een dag of langer;                                             * Jij de vaardigheden opbouwt en de kennis vergaart die je nodig hebt door ontmoetingen met jouw mentoren die je nodig hebt om jouw nieuwe job te starten;
* Jij de angst te starten als ondernemer overwint door te praten met iemand ‘who has been there’;
* Jij een ontslag of andere onvrijwillige verandering van werk in de kans van jouw leven transformeert;
* Jij een droomjob creëert die nog niet bestaat … met een beetje hulp van jouw mentor;
* Jij inzicht krijgt door de ontmoetingen met jouw mentor hoe je een geleidelijke, veilige transitie krijgt van jouw huidige job naar jouw droomjob;
* Praktische tips en adviezen krijgt van jouw mentor hoe jij financiële risico’s kunt minimaliseren wanneer jij start met jouw nieuwe leven.

Door deze praktische en inspirerende ontdekkingsreis zul je een beter begrip krijgen van wie je nu bent; wat jou persoonlijk en professioneel gelukkig maakt; hoe je van punt A naar punt B komt op de reis naar jouw droomjob. Of misschien bevredigt het jouw nieuwsgierigheid en krijg je een diepere waardering voor waar je nu bent in jouw leven en werk.

Talk 4.   De Financiële Vrijheid om te Creëren

Laat Geld jouw Creatieve Onderneming niet Frustreren! 

Vraag het helden en heldinnen waar ook ter wereld zij zullen jou allemaal hetzelfde vertellen: om het geld te hebben om te creëren moet je creatief zijn met jouw geld.

Wanneer je gelukkig genoeg bent om de perfecte loopbaan voor jezelf te hebben gevonden – eentje die jou je talenten laat tonen en jouw creatieve sappen laat borrelen, gefeliciteerd. Peter kent echter de dagelijkse realiteit waar de meesten van jullie maar al te bekend mee zijn: zelfs wanneer jouw creatieve sappen werkelijk ‘in flow zijn’  wil dat nog niet noodzakelijkerwijs betekenen dat geld in hetzelfde tempo ‘in flow’  is.

In ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” biedt Peter jou een veelheid van waardevolle verhalen hoe dit te doen. Verhalen van helden en heldinnen uit heden en verleden die jou zijn voorafgegaan in het verdienen van hun geld met hun passie.

  • Hoe jij weet welke van jouw talenten het beste te vermarkten zijn en hoe jij het meeste geld kunt verdienen;
  • Hoe je het ‘free’ uit freelance haalt en in rekening brengt wat jij waard bent;
  • Waarom jij de valkuilen zou dienen te vermijden van het opbouwen van te veel schulden in magere tijden en het belang beseft van sparen in goede tijden;
  • Besef dat jij kunt slagen in jouw ondernemingen zonder jouw hart en ziel te verkopen aan de duivel;
  • Hoe je de fondsen kunt vinden om jouw dromen te financieren.

Vol met verhalen van helden en heldinnen is ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’  jouw reisgids hoe jij een financieel leven kunt krijgen. Zodat jij jouw creatieve leven als held kunt behouden.

Zelf Promotie voor Creatieve Professionals 

Ben jij een creatieve professional die de wereld ontzettend graag wil vertellen over jouw talenten, passie, werk maar de tijd, geld en know how mist? Zelf Promotie voor Creatieve Professionals is vol met slimme en creatieve ideeën hoe jij succesvol het verhaal over jezelf de wereld in krijgt. Jouw verhaal over wie je bent en wat jij met passie doet aan werk.

Alles wat je dient te weten over jezelf vermarkten is in dit seminar te vinden. Het is vol met bewezen technieken die voor jou zullen werken of je nu een schrijfster, actrice, kunstenares, musicus, event – organisator, coach, designer bent die frisse, off – beat en kosteneffectieve manieren wil om een succesvolle en vervullende onderneming op te bouwen.

Vol met winnende strategieën en innovatieve ideeën van creatieve professionals uit heden en verleden over de hele wereld zullen wij jou tonen hoe je van ‘de eindjes aan elkaar knopen’ naar goed geld verdienen met jouw passie gaat met slim advies, waaronder:

* Hoe jezelf te vermarkten zonder geld;

* Hoe marketingmaterialen te creëren die jou verkopen zelfs wanneer je er niet zelf bent

* Hoe een buzz op te bouwen door mond op mond reclame

* Hoe het internet te gebruiken op manieren waar je nooit aan had gedacht om jezelf te promoten;

* Hoe je de opinieleiders in jouw professie zover krijgt dat ze jou aanbevelen en helpen.

Zelf promotie is 1 van de moeilijkste dingen die een creatieve professional moet doen. Het is ook de meest cruciale. Lees de online verhalen die bij dit seminar horen en de kans is groot dat je iets zult vinden dat jou kan helpen om deze horde te overwinnen en de aandacht en erkenning te krijgen die jouw talenten verdienen.

Meer informatie? Stuur een mail naar peterdekuster@hotmail.nl of bel met 06 33661772