Van Succes naar Betekenis

Werk vinden dat ertoe doet in de tweede helft van jouw leven.

In één van de meest significante sociale trends van de nieuwe eeuw en de grootste transformatie van de werkende bevolking sinds de vrouwenbeweging vinden leden van de babyboomer generatie een nieuwe fase van werken uit.

Van Succes naar Betekenis vertelt de verhalen van loopbaan pioniers die niet tevreden zijn met , of niet rijk genoeg zijn om hun volgende dertig jaar op een golfbaan door te brengen. Deze mannen en vrouwen gaan door na een succesvolle loopbaan, weigeren om uit te faseren of te vervagen.

Zij zoeken naar een roeping in de tweede helft van hun leven en focussen op wat het meest voor hen betekent. Deze individuen zijn bezig de aard van werk in Nederland te transformeren. Zij hebben ook het potentieel om een samenleving te creëren die het plezier en verantwoordelijkheden van bijdrage leveren tussen de generaties balanceert – met andere woorden, die beter werkt voor ons allemaal.

Tot voor kort stelden de meeste Nederlanders het einde van een succesvolle loopbaan gelijk aan het begin van hun pensionering. Niet meer. Nu willen zij in het spel blijven (of beter gezegd, het spel veranderen). Zij willen een voetafdruk achterlaten. Een verschil maken – en geld blijven verdienen.

Van Passie Pensioneert Nooit komt een gids voor iedere stap van de Succes naar Betekenis reis. Hier is hoe je de transitie kunt voorbereiden. Hoeveel moet je verdienen. De voor en nadelen om weer naar school te gaan. Wanneer vrijwilligerswerk te doen en wanneer een stage of proefrit in jouw droomjob te maken. Hoe je effectief netwerkt en de kracht van sociale media gebruikt. Wie neemt mensen aan en voor welke jobs?  (Check de Passie Pensioneert Nooit Hot List van droomjobs). Een omvattende, praktische reisgids, vol met inspirerende verhalen en voorbeelden.  Dit dag seminar is alles wat je nodig hebt om een balans te krijgen tussen van betekenis zijn en goed doen voor jezelf – op een manier die je zal laten floreren in deze nieuwe levensfase.

Over Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Peter is founder van het Passie Pensioneert Nooit,  the Heroine’s Journey & Hero’s Journey project waar wereldwijd duizenden professionals hun verhaal deelden over geld verdienen met jouw passie.  Hij schreef  50+ boeken. Peter heeft een MBA in Marketing,  MBA in Financial Economics op het TIAS en studeerde af op de universiteit van Nijmegen in Sociologie and Communicatie Wetenschappen.