Passie Pensioneert Nooit voor Jasper de Hoog

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik doe als zelfstandige veel uiteenlopende dingen. Ik ben muzikant, dj, historisch acteur, organisator van evenementen in het nachtleven en van middeleeuwse themafeesten. Toch worden al deze activiteiten door dezelfde passie gevoed: het creëren van een tijdelijke andere dementie en daarmee mensen een mooie of bijzondere ervaring te bieden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Genieten van mooie dingen (natuur, reizen, cultuur, muziek, etc.) en die ervaringen te kunnen delen met mijn familie en vrienden.

Wat is mijn grootste angst? Dat er geen nieuwe ideeën in mij opkomen en dat ik daardoor niet meer kan leven van de dingen die ik het liefst zou doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het moment dat een project is afgerond en dat je ziet mensen een leuke tijd hebben gehad of bijvoorbeeld je uitgebrachte plaat waarderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Eigenlijk weet ik altijd alles beter 😉

Wat is mijn grootste valkuil? Besluiteloosheid en het zien van beren op de weg.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer de waarheid vertellen anderen onnodig een slecht gevoel zou bezorgen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Specifieke personen zou ik niet kunnen noemen, maar ik bewonder mensen die hun droom najagen het meest.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De onregelmatige werktijden. Vooral het werken in de nacht kan zwaar zijn en je ritme behoorlijk verstoren, daar wen je nooit aan, ook al doe ik dat al vanaf mijn achttiende.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik zou geen specifiek moment kunnen noemen, er zijn veel van dat soort momenten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je iets leuk vind blijf je het natuurlijk gewoon doen, maar concreet is het ook zo dat het lastig is om een pensioen op te bouwen in de culturele sector waar ik in werk, dus je moet ook wel doorwerken na de pensioengerechtigde leeftijd! 😉

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn zelfvertrouwen zou af en toe wat groter mogen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb vele malen mogen optreden op de grootste podia en festivals die ons land kent en heb succesvolle concepten bedacht en gecreëerd.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In ieder geval in een warmer land, de herfst en winter in Nederland zijn niks voor mij. En midden in de natuur, de stad heb ik ook niet veel mee.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Goede herinneringen

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik benader alles wat op mij af komt vaak met humor en licht sarcasme….

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De natuurgebieden rondom Utrecht. In de stad kom ik niet vaak.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Mijn favoriete keuken is de Indiase keuken, in Utrecht is restaurant “Namaskar” een hele goede! Maar ook restaurant C’est Ca, waar je elke keer verrast wordt met een verrassingsmenu is een tip.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? At Last A Live van Paul David. Dit gaat over angsten en paniekaanvallen en hoe daar mee om te gaan. Dit boek bracht mij nieuwe inzichten. Helaas heb ik regelmatig last van angsten en paniekaanvallen, zoals wel meer zelfstandigen.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Tolkien, Wilbur Smith, Kate Mosse en vele anderen.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Nooit over na gedacht eigenlijk, maar ik denk dat het iets klassieks zou zijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Super Mario?

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrouw, die maakt de mooiste historische kostuums ter wereld!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Dat zouden er velen kunnen zijn. Buiten het epische en historische genre waar ik van hou (Lord Of The Rings, Braveheart, etc.). zou ik vrijwel alle films van Quintin Tarantino aanraden. En films die spelen met dimensies en tijd en daarmee verwarring scheppen zoals “The Game”, “eXistenZ” en “Memento”.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Heel veel. Het leven gaat niet over het verdienen van geld, maar geld creëert wel de vrijheid om te doen (creëren) wat je wilt. Een soort noodzakelijk kwaad dus.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst inspireert, zowel in werk als privé leven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw, die ondersteund mij in alles wat ik doe.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met meer historische locaties in Nederland, zodat ik het komende jaar meer middeleeuwse banketten kan organiseren.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Er is niet een bepaald project waar ik naar uit kijk, maar er zijn veel plannen waar ik naar uit kijk om uit te voeren.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik kan hier alleen maar algemeen iets over zeggen: mensen met dezelfde interesses en drive als ik.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Op het gebied van nachtleven in diverse Nederlandse poppodia en op het gebied van historie met de banketten op o.a. het kasteel Hernen. Daarnaast kom je mij als historisch acteur tegen op vele evenementen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Mijn vrouw Angela Mombers, die prachtige historische kostuums maakt. Martine Teunissen van Beleef Het Verleden die net als ik historische evenementen organiseert. Joop Angenent van Triomf (Productiebedrijf waar ik veel mee samen werk), producent en bevlogen dj. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, ik ken (gelukkig) veel mensen die werken vanuit hun passie 🙂

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Hier een hele rij met websites van mijn diverse projecten:

www.hethistorischbanket.nl

www.atthepsychedeliccircus.nl

www.garyglobal.com

www.baroninc.com

www.90snow.com

www.walkingthroughhistory.com

www.groovements.com

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s