Passie Pensioneert Nooit voor Jasmijn Andringa

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn passie in mijn werk zit in het bedenken van creatieve concepten om maatschappelijke initiatieven aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor mensen. Maar het zit momenteel ook vooral in het bij elkaar brengen van de meest bijzondere, creatieve en slimme denkers en doeners om gezamenlijk tot ideeën en oplossingen te komen die bedrijven helpen om (meer) impact te maken. Het is zo magisch wat er gebeurd wanneer deze bonte groep van mensen samen komt. Ik kan een hoop van mijn passie kwijt in het vormgeven van de ideale setting waarin deze magie kan ontstaan. Waar elk detail klopt. En mensen aan het einde van de avond weggaan met een gevoel nog nooit bij zo’n speciale belevenis te zijn geweest.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk zit m bij mij in simpele dingen; door een veld met wilde bloemen lopen, een ontmoeting met een inspirerend persoon, een mooi boek kunnen lezen in een hangmat, zelf vruchten plukken in de natuur, een knuffel van mijn zoontje, naar hele mooie muziek luisteren of een avond met vriendinnen

Wat is mijn grootste angst? Dat er iets ergs met mijn zoontje zou gebeuren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het contact met waanzinnig inspirerende persoonlijkheden en het gevoel dat het uitmaakt wat ik doe.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan nogal perfectionistisch en oordelend zijn ten opzichte van mezelf maar ook naar anderen toe.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik zit vol valkuilen 😉 Ik kan het bijvoorbeeld soms heel moeilijk vinden wanneer anderen helemaal niet na (willen) denken over de wereld om hen heen en de gevolgen van hun persoonlijk handelen voor de planeet. Daar kan ik dan echt heel verdrietig en zelfs een beetje boos van worden wat weer helemaal haaks staat op mijn missie om mensen juist op een positieve manier te helpen bij het vinden van hun impact rol. Aaah, de paradoxen!

Wanneer zou ik liegen? Ik ben een enorm slechte leugenaar dus heb eigenlijk besloten dat maar niet meer te proberen. Maar dat is dan eigenlijk alweer een leugen want een klein leugentje om bestwil, of wanneer het voor ‘the greater good’ is, zal er waarschijnlijk toch nog best wel eens doorheen glippen. Uiteraard dan weer niet onopgemerkt helaas

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Een paar maanden geleden is een goede vriend, en persoon die ik mateloos bewonder om zijn rechtvaardigheid, betrokkenheid, oprechtheid, intelligentie en creativiteit, Zwier Veldhoen, overleden. Ik ben nog op zoek naar iemand in mijn professie die ik net zo mag bewonderen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Sales/acquisitie en over geld praten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb zoveel mooie en gelukkige momenten gehad maar waar ik nu aan denk is toen ik met mijn Stichting Nobel een project ontwikkelde om het geven van bloed binnen het referentiekader van jongeren te plaatsen, The Red Rail. We lanceerden een kledingcollectie van 18 up and coming mode ontwerpers dat we showde op de fashionweek. De show zat grandioos in elkaar; muziek speciaal gecomponeerd, beestachtige lichtshow, prachtige modellen…Reacties waren overweldigend; iedereen wilde de kleding kopen. Er was alleen geen manier waarop je het kon kopen met geld, de enige manier waarop je het kon kopen was met je bloed…

Een ander heel gelukkig moment was tijdens een Tafel van Tien; we zaten in een oude antiekwinkel vol rariteiten, met een prachtige gedekte tafel, heerlijk eten en met tien hele bijzondere mensen te werken aan ideeën om stichting Emma@work te helpen bij hun hulpvraag. Ik weet nog dat ik om me heen keek en vervuld raakte met warmte bij het zien van de bevlogenheid van de tafelgasten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat is een ‘no brainer’ eigenlijk; als je echt gepassioneerd bent over iets dan is dat niet iets dat stopt bij externe verschuivingen zoals werk wisselingen of letterlijke pensionering.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou verbaal sterker en sneller willen zijn (ik heb altijd even nodig om dingen te verwerken voordat ik ergens op kan reageren)

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het oprichten en runnen van Stichting Nobel en de Tafel van Tien is iets waar ik heel trots op ben. Met name de Tafel van Tien, waarmee we eerst NGO’s maar nu corporates willen helpen bij het ontwikkelen en vormgeven hun impact projecten en waarvoor ik nu de handen ineen heb geslagen met zeer getalenteerde en gedreven mensen, is iets waar voor mij alles samen komt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar zit een hoop dualisme in voor mij. Ik heb ooit 1.5 jaar in Indiase himalaya gewoond waar ik eigenlijk helemaal niet weg wilde. Ik besloot toch terug te keren naar Nederland omdat ik merkte dat met dagen mediteren op een bergtopje ik weinig deed voor de wereld. Dat bleek ik inderdaad makkelijker te kunnen doen vanuit Amsterdam. Dus ergens zou ik enorm graag in de natuur willen werken en leven en tegelijkertijd zou ik nu nergens anders willen leven en werken dan in Amsterdam.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik denk mijn bed. En mijn kussen. Ik heb er jaren over gedaan om de meest ultieme samenstelling te vinden voor de plek waar ik ’s avonds ga liggen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn grote gevoel voor (en behoefte aan) rechtvaardigheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Lastig om te zeggen. Ik kan geen speciale plek bedenken. Wel momenten. Zoals bijvoorbeeld het IDFA. Tijdens het IDFA bruis ik altijd van de ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Om uitgebreid te dineren is dat absoluut Choux. Man, wat kunnen die gasten goed koken! 6 Michelin sterren krijgen ze van mij. Voor een lekkere snelle maaltijd door de week ga ik graag naar Thai Corner op de Weteringschans, Pho op de AlbertCuyp of Olive and Cookie op de Saenredamstraat. Drinken doe ik in de zomer heel graag op het terras bij het pas verbouwde Hotel Arena of bij Pastis.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Brand the Change van Anne Miltenburg heeft mijn werkleven zeer positief beïnvloed; een heel helder opgesteld boek over (het belang van) branding en vooral hoe je daarmee aan de slag gaat. Ik ben hierdoor een stuk beter in mijn werk geworden geloof ik. En heb daarbij dankbaar gebruik gemaakt van de handige oefeningen uit het boek tijdens de lessen die ik aan 2de jaars reclame studenten op de Willem de Kooning academie gaf.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik hou van de boeken van Khaled Hosseini, las tranen over Kashmir en Het huis van de moskee en Dochter van Isfahan in 1 ruk uit, genoot van Americanah en kan soms Isabel Allende en Gabriel García Marquez of Carlos Ruis Zafon ook best waarderen. Laatste boek dat ik las was Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck. Ook prachtig! Of De Acht Bergen van Paolo Cognetti….ofofof…Vrij divers dus.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? haha, keuze stress!!! Hangt natuurlijk af van hoe ik me voel op die laatste dag en wat ik dan aan het doen ben. Ik moet nu denken aan Benjamin Clementine, of Nina Simone, of Fink of Kings of Convenience of The Beatles maar als je me deze vraag volgende week stelt kan het goed zijn dat ik dan wat anders zeg.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik kan op niemand komen…Als het aan mijn zoontje ligt is het natuurlijk SpiderMan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Er zijn zoveel…ecoloog John D. Liu die bezig is met het vergroenen van woestijngebieden, Helena Norberg Hodge en Vandana Shiva om oa hun werk met betrekking tot het beschermen van bijzondere inheemse zaden en hun global justice movement, Greta Thunberg om haar moed en doorzettingsvermogen om iets te doen aan klimaatverandering, Jane Goodall voor haar allesomvattende strijd voor natuurbehoud en al die andere mensen wereldwijd die dagelijks vol vuur werken aan hun positieve bijdrage aan de planeet.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Zoveel mogelijk Tegenlicht docu’s. Zoals “Groen Goud” of “Het einde van bezit”…Qua fictiefilm wellicht Intouchables…? Die vond ik prachtig. Sowieso heb ik iets met Franse films…

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat dat een belangrijk goed is. Ik heb het zelf niet altijd gehad waardoor ik soms ook klussen heb aangenomen die ik niet gedaan zou hebben wanneer ik het geld niet nodig had gehad.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een enorme rol. Het is doordrenkt in alle projecten die ik doe. Het is mijn voertuig. Bij De Tafel van Tien helpen diverse kunstenaars bijvoorbeeld bij het stukje ‘beleving’. Aan tafel zelf zorgen zij ervoor dat inzichten van wetenschappers of reclamemakers heel anders verwerkt kunnen worden. Onmisbaar.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat was mijn lieve vriend Zwier, die er dus nu niet meer is. Op dit moment werk ik samen met Mariken Gaanderse en Jeroen Slappendel aan De Tafel van Tien. Fijne, talentvolle mensen met het hart op de goede plaats.

Met wie zou ik in 2020 graag willen werken? Tijdens mijn Stichting Nobel tijd (jaren geleden) heb ik vele stagiairs versleten. Er zijn er 2 geweest van wie ik echt onder de indruk was en die nog steeds in mijn hoofd zitten. Ik zou deze twee heel graag weer om mij heen hebben.

Naar welk project, in 2020, kijk ik uit? We gaan De Tafel van Tien (na jarenlang de NGO wereld te hebben bediend) nu echt inzetten om corporates te helpen hun maatschappelijke rol te vinden en hun wereldvermooiende beleid en projecten te ontwikkelen, realiseren of optimaliseren. Hier kijk ik enorm naar uit!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2020? Ik heb binnenkort een afspraak met Mark Aink, waar ik naar uitkijk. Van wat ik over hem heb gehoord is hij ook een grote rechtvaardigheidsstrijder. Verder zou ik graag Daan Roosegaarde een keer aan mijn tafel hebben.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2020Je kunt me ontmoeten in Amsterdam. Ik hou momenteel kantoor in de Impact Hub aan het Oosterpark.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Scato van Opstall. Omdat hij ongelooflijk grappig is en een hele hoop heeft te vertellen! https://www.karmabrothers.org

Hoe kun je contact met mij opnemen?

jasmijn@roundtableconcepts.nl

www.roundtableconcepts.nl

www.detafelvantien.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s