Passie Pensioneert Nooit voor Lisette Stam

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het klinkt waarschijnlijk onwijs cliché, maar als ik zie dat de mensen waarmee ik werk, gaan groeien en hun bedrijf ook…dan word ik helemaal blij van binnen. Het is heerlijk om te zien dat de dingen die we bedenken en creëren ook daadwerkelijk bijdragen aan de doelen en wensen die zij hebben en zij het beste uit zichzelf en hun bedrijf kunnen halen.

Wat is mijn idee bij de uitspraak ‘zij leefden lang en gelukkig’?

Leven in complete overeenstemming met wie je werkelijk bent. Dat lijkt mij dé manier om een lang en gelukkig leven te leiden.

Wat is mijn grootste angst?

Veel van mijn angsten heb ik overwonnen en over veel stap ik heen. Natuurlijk zijn er de angsten die iedereen wel kent, zoals geliefden die ziek worden of komen te overlijden. Maar mijn grootste angst is om mijn dromen nooit te mogen of kunnen realiseren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De mensen waarmee ik werk. Met de meesten werk ik ook lange tijd samen dus dan bouw je ook een band op die meer dan alleen zakelijk is. Dat werkt voor mij ook het fijnste. Die verbinding zorgt er namelijk voor dat ik mijn werk beter kan doen. Verder hou ik enorm van de vrijheid om mijn dagen zelf in te delen, zodat het makkelijk te combineren is met moeder zijn. Mijn zoon voed ik 90% alleen op dus die flexibiliteit is soms erg handig. Zeker aangezien hij een rugzakje heeft en er toch vrij regelmatig naar afspraken gegaan moet worden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Hoewel ik voor anderen enorm goed structuur kan aanbrengen, doe ik dat voor mezelf niet zo makkelijk. Als ik klus, klus ik in 5 kamers tegelijk. Ook geduld is niet mijn sterkste eigenschap, maar met een zoon met Asperger en een mondje dat nooit stilstaat is dit de laatste jaren wel verbeterd ;).

Wat is mijn grootste valkuil?

Pfoe, dat is nog moeilijk kiezen. Dat is misschien momenteel een groot struikelblok: keuzes maken. En dan is er nog dat ik te veel tegelijk wil en te snel wil gaan en daarbij ook nog eens impulsief kan zijn. Of dat ik niet altijd durf te voelen wat ik voel. En zoals je kunt lezen, ben ik dus ook nogal kritisch over mezelf haha.

Wanneer zou ik liegen?

Liegen is niet iets wat in mijn natuur ligt. Als er een cola te weinig op de rekening staat, ben ik het type die dit eerlijk meld. Ook als dat betekent dat ik dus meer moet afrekenen. Maar als ik weet dat het iemand pijn doet als ik heel eerlijk ben, dan geef ik er liever een draai aan.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik zou eigenlijk zo 1 2 3 niet iemand weten te noemen. Ik probeer me ook zo min mogelijk bezig te houden met wat anderen doen. Onbewust ga ik mezelf dan toch vergelijken dus dat probeer ik te vermijden. Over het algemeen bewonder ik mensen die ongeacht wat er gebeurt gewoon zichzelf blijven en hun eigen pad volgen. Mensen die authentiek vanuit hun hart leven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Veel binnen achter mijn bureau zitten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Dat is niet terug te brengen naar een specifiek moment. Als ik kijk waar ik nu sta in mijn leven ten opzichte van waar ik vandaan kom, ben ik nu het gelukkigst. En dat is mede mogelijk geworden door het werk dat ik doe en de mensen die ik daardoor ontmoet heb.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Passie is iets wat vanuit het diepst van je zijn komt en is dus onlosmakelijk verbonden met wie je bent. Je kunt misschien vergeten wat het is, of het nog niet ontdekt hebben. Maar ik geloof dat iedereen het heeft. En dat hoeft niet per se professioneel ingezet te worden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Het liefste zou ik nu willen zeggen: niks. Maar ik zou graag zien dat ik mezelf en mijn tekortkomingen makkelijker accepteer en mezelf niet meer zo veroordeel. Ik weet dat dit deels komt vanuit de dingen die ik heb meegemaakt en dit ook heeft gemaakt wie ik nu ben, maar het lijkt me zo heerlijk soms om dat niet te hebben. Stuk minder complex lijkt me dat.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ook dat is niet tot 1 moment terug te brengen. Ik denk dat het volledig zelfstandig draaien al ruim 2 jaar en dat ook nog succesvol combineren met het alleenstaand moederschap een prestatie op zich is ;).

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Als ik echt alles mag kiezen, dan zou ik in Arizona leven en werken. De uitgestrekte landschappen, het klimaat, de mensen, de natuur en dieren. In één woord fantastisch.

Wat is het meest waardevol in mijn leven?

De mensen om mij heen. Ik heb me veel van mijn leven alleen gevoeld. Ook doordat ik zelf torenhoge muren op trok uit bescherming. Tegenwoordig heb ik super lieve vrienden, een goede band met beide ouders en een fantastische zoon. En dan ook nog de beste opdrachtgevers die een mens zich kan wensen. De mensen en de connectie met hen zijn waardevoller dan wat dan ook.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Voor veel mensen sta ik bekend als crazy bunny lady haha. Ik ben dol op dieren en mijn konijnen zijn echt mijn maatjes. Binnenkort start ik ook als vrijwilliger bij de dierenambulance. Daar kijk ik onwijs naar uit.

Wat zegt de uitspraak ‘Jij bent de Verhalenverteller van jouw Eigen Leven’ mij?

Het leven is voor het grootste deel maakbaar. Sommige dingen overkomen je, maar veel heb je zelf in de hand. Hoe je reageert, de keuzes die je maakt, het pad dat je wandelt. Ik denk dat we veel van ons eigen leven zelf kunnen bepalen. Dat betekent overigens niet dat dit per sé makkelijk is. We hebben allemaal patronen en mechanismen die ons ervan weerhouden dit ook daadwerkelijk te doen. En soms moet je door diepe dalen gaan om je eigen verhaal te kunnen vinden.

Welke boeken, films, songs of kunstwerken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Geen dag gaat voorbij zonder dat er muziek op staat. Muziek is voor mij een manier om met mijn eigen gevoel in contact te komen en uiting te geven aan emoties. Mijn smaak hangt ook echt af van mijn humeur. Dat kan variëren van jazz naar metal. Van indie naar trap. Hoewel oldies het altijd goed doen ongeacht mijn bui. En dan als favoriet Elvis en Ella Fitzgerald. Mijn go to muziek van het moment is Depeche Mode overigens.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn oma, mijn ouders en mijn zoon. Mijn oma heeft alles behalve een makkelijk leven gehad. En ondanks dat was ze nog steeds zo liefdevol en humoristisch. Ze zette altijd haar schouders eronder en maakte er het beste van. Mijn moeder omdat ze zo ontzettend moedig is. Ze weet zelf waarom. Mijn vader ook om diezelfde moed, maar om andere redenen.
Mijn zoon is echt, omdat hij kwetsbaar durft te zijn op momenten dat het juist moeilijk is. Hij durft ook zichzelf te zijn ook als anderen iets van hem vinden. Dat vind ik zo ontzettend knap. Daar kunnen we met zijn allen wat van leren.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

‘The Shack’ en de ‘Into the Wild’. Beiden ook boeken overigens.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Of we het nu willen toegeven of niet: geld is belangrijk. Niet alleen om in je basisbehoefte te voorzien (wat geld dus ook een basisbehoefte maakt), maar ook om het leven te creëren dat we graag willen. Of dat nou betekent dat je elk jaar een paar maanden gaan reizen bijvoorbeeld of dat je niet elke dag volle bak aan de slag hoeft, zodat je tijd hebt om boeken te schrijven. Financiële vrijheid geeft de mogelijkheid om ervan te maken wat je graag wilt.

Welke rol speelt ‘van betekenis zijn’ in mijn leven en werk?

Een bijdrage leven die ertoe doet. Die de wereld een stukje beter maakt. Dat kan groot zijn of juist heel klein. Als je vanuit liefde en compassie handelt naar een ander, dan laat je iemand groeien. En misschien gaat die ander dan ook wel meer zo handelen. En zo creëer je beetje bij beetje een wereld die uit meer compassie bestaat. En jeetje, wat hebben we dat nodig!

Met wie zou ik in 2020 graag willen werken? 

Ik zou graag willen werken met dierenwelzijnsorganisaties. Bijvoorbeeld de Dierenbescherming, Vier Voeters, IFAW, Stichting Aap, Dierenlot, Wakker Dier. Maar ook andere organisaties op dat gebied. Het lijkt me fantastisch om mijn liefde en passie voor dieren te combineren met mijn talenten op professioneel gebied. Beste van twee werelden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 

Judith Nieuwpoort (Happy KidsCare)

Tanja Kienhuis (Gezond & Geluk)

Bianca Schuijt (buro Kleur)

Helena van Staveren (Fysio4Kids Twente)

Jasper Jansen (Yoga Elements)

Inge Nuijten (Redpoint Company)

Carina Mathot (V-Assistance)

Naar welk project in 2020 kijk ik uit?

Ik ben achter de schermen bezig met wat veranderingen met betrekking tot mijn diensten. Daar kijk ik enorm naar uit. En het boek dat ik samen met mijn coach aan het schrijven ben. Als beiden af zijn, ga ik ontzettend blij en trots zijn.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Via de mail info@tribusmedia.nl of telefonisch 06-51365131.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s