Passie Pensioneert Nooit voor Erik Beckers

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het schrijven van boeken en geven van lezingen en trainingen over de onderwerpen uit mijn boeken over levensveranderingen, zoals scheiden, ziekte, overlijden, emigreren, geldproblemen en pensioen. Waardoor anderen beter de weg vinden in het doolhof van regels en mogelijkheden. Om meer uit het leven te halen door tijdig en weloverwogen keuzes te maken die jouw leven financieel, praktisch en emotioneel verbetert.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Gezond zijn, zinvol leuk werk doen en naast mijn werk mooie herinneringen sparen met de mensen die ik lief heb, die ook gezond zijn en zinvol werk doen.

Wat is mijn grootste angst?

Door ziekte van mijn naasten of mezelf het leven niet meer kunnen leven dat mij gelukkig maakt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Samenwerking met gelijkgestemden. Met mensen die geld zien als middel om goeie, nuttige en leuke dingen mee te doen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Met heel veel dingen bezig zijn, waardoor ik wel eens focus verlies en deadlines verschuif.

Wat is mijn grootste valkuil?

Met zoveel onderwerpen bezig zijn dat mensen zich door mij genegeerd voelen, omdat ze mij helpen op deelgebieden waar ik een tijdje niet meer mee bezig ben.

Wanneer zou ik liegen?

Vergevingsgezinde mensen die niet veroordelen heb ik het liefst in mijn directe omgeving, daarom lieg ik erg weinig. Als ik mensen die ik liefheb kan beschermen durf ik soms te liegen. Nog mooier is als we elkaar meer dingen vergeven, dan is liegen niet nodig.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik werk met heel veel mensen samen en bewonder vooral alle mede-auteurs, tekstschrijvers, inspirators en vormgevers die helpen om de boekenserie ‘Alles over …’ tot een succes te maken. Zie de lijst van personen die ik onder andere bewonder op http://www.FPVI.nl/uitvoerders

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Deadlines die ik niet begrijp en waar anderen krampachtig aan vast blijven houden. Alle doelen zijn haalbaar, als je ze maar tijdig bijstelt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Hier en nu, maar ik verwacht dat morgen beter wordt. En overmorgen nog beter!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Geweldig. Ik vind mijn werk zinvol en leuk, daar stop ik niet mee als ik een bepaalde leeftijd bereik. Daarmee ga ik door tot de zin vermindert of als het fysiek niet meer lukt. En dan zoek ik zinvol en leuk ander werk dat ik ondanks mijn beperkingen wel nog kan doen. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik ben erg blij en tevreden, prima zo.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het in Nederland best verkochte pensioenboek ooit geschreven. Zie https://www.bol.com/nl/p/voor-dummies-pensioen-voor-dummies/9200000071852188/?bltgh=vq4ST8egh8fHniOfPZBMnA.1_4.5.ProductTitlen

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Overal waar ik kan wandelen in de natuur om even pauze te nemen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

De gezondheid van mijn dierbaren en mezelf.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik zie overal positieve verbanden in.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De plek is niet relevant, wat er gebeurt met wie inspireert me. Mensen inspireren, niet plekken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik heb niet één favoriete stad. Vind de combinatie van aangename drukte, licht, ruimte, natuur en kwalitatief goed eten en drinken fijn. Dit zoek ik de laatste maanden vooral op in Haarlem, Utrecht en Eindhoven.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik laat mijn leven niet beïnvloeden door boeken maar door mensen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Thrillerauteurs uit Amerika genieten mijn voorkeur, de laatste tijd lees ik veel van Allan Folsom.

You Only Die Once’.

Ik maakte veel plotselinge sterfgevallen mee, zonder kans op afscheid nemen. Ook sterfgevallen door ongeneeslijke ziekten die ons nauwelijks tijd gunden om extra herinneringen te sparen. Vreselijk. Het kan zomaar over zijn. Het leven wordt onderschat, de hemel is hier op aarde. Geniet zoveel je kan. Elke dag weer.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Van een briljant muziektherapeut leerde ik dat de muziek die je luisterde tussen je 15e en 25e levensjaar meestal de beste herinneringen bovenhalen. Toen was ik fan van Bryan Adams.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Daar schrijf ik nu een boek over, is nog geheim. Net als de naam van de auteur, ik gebruik een pseudoniem. Het is een thriller en het verhaal speelt zich voornamelijk af in Utrecht.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Ik werk met heel veel mensen samen en zou teveel anderen tekort doen als ik hier enkele namen ga noemen. Ik vind alle mede-auteurs, tekstschrijvers, inspirators en vormgevers die helpen om de boekenserie ‘Alles over …’ tot een succes te maken helden en heldinnen. Zie de lijst op www.FPVI.nl/uitvoerders

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Zorg voor een fantastisch leven met de juiste mensen in je nabijheid en maak dingen mee die zo leuk en interessant zijn dat je je eigen film vormt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Geld is een middel, niet een doel om te hebben maar wat je met je geld doet is belangrijk. Doe daar goeie dingen mee, voor jezelf en voor anderen. Geef het geld uit waardoor je voor jezelf en voor anderen het leven aangenamer en dragelijker maakt. Dan ben je rijk en ervaar je financiële vrijheid.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst is een containerbegrip. De waarde van kunst vind ik erg diffuus. De ene keer wordt een werkloze kunstenaar geholpen door veel gemeenschapsgeld uit te geven aan zijn of haar bak schroot. De andere keer krijgt een briljant kunstenaar pas waardering na zijn of haar overlijden. Als iets met het etiket kunst mij direct raakt vind ik het mooi, dit gebeurt niet vaak. Toch vind ik kunst onmisbaar, in welke vorm dan ook.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Best veel mensen, ik ben ook fan en sponsor van hen en eer ze op onder andere http://www.FPVI.nl/uitvoerders. Ik ken veel fantastische mensen, niemand is “de grootste”.

Met wie zou ik in 2020 graag willen werken?

Ik werk al met die mensen. Prima zo. Af en toe breid ik mijn netwerk uit met gelijkgestemden. Ongeveer eenmaal per maand maak ik kennis met iemand die ik niet ken met een deskundigheid die buiten mijn comfortzone ligt. Om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Naar welk project, in 2020, kijk ik uit?

De boekenserie ‘Alles over …’ uitbreiden met boeken over geld besparen en emigreren. Twee projecten dus.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2020?

Die heb ik al ontmoet, ik stap gewoon op ze af of kom ze bij toeval tegen en dan klikt het meestal direct.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2020?

Publicatie van de boeken ‘Alles over emigreren ‘ en ‘Alles over geld besparen’ en een update van mijn boek ‘Alles over scheiden’.

Mijn boeken verkoop ik via www.FPVI.nl/boeken en www.boekenbestellen.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Iedereen die ik vermeld op de pagina http://www.FPVI.nl/uitvoerders

Hoe kun je contact met mij opnemen?

info@fpvi.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s