Passie Pensioneert Nooit voor Sharon Holt

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik voel me het meest energiek, gepassioneerd en creatief op het moment dat ik aan het ontwerpen ben en aan het spelen ben om de juiste kleurharmonie te creëren. Ik illustreer, ontwerp en schrijf marketinggerichte teksten. Het is voor mij heel belangrijk dat ik zorg voor een
mooi en harmonieus kleurbalans. Dit vind ik zo belangrijk, omdat kleuren (voor mij) een groot effect hebben op hoe je iets beleeft. Kleuren hebben invloed op onze gemoedstoestand. Hier kun je dus op inspelen als het gaat om een interieurontwerp, logo of schilderij. Het doet iets met je. Ik wil anderen inspireren en mijn harmonieuze kleurbalans overbrengen aan de hand van het sfeerbeeld dat ik laat zie

Wat is mijn grootste angst? Dat vind ik een lastige vraag, want angst is een gedachte en daar heb je dus zelf invloed op. Het enige waar ik huiverig voor ben is gebrek aan geldzekerheid. Uiteraard maakt geld niet gelukkig, maar geldzorgen ook niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het is zo heerlijk afwisselend en creatief! Ik kan op zoveel verschillende manieren creatief bezig zijn. Daar haal ik veel voldoening uit.

Wat is mijn grootste valkuil? Te diep in de details treden. Ik ben dan het vogelperspectief kwijtgeraakt. Ik zit dan zo diep in mijn werk dat het lastig is om het nog van een afstandje te beschouwen. En dit is juist zo
belangrijk, want door het van een afstandje te bekijken, ben je in staat om te reflecteren op je eigen handelen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Toen ik het voor het eerst las, vond ik het nogal een merkwaardige uitspraak waar ik even over na moest denken. Het is waar. Op het moment dat je je passie hebt gevonden, dan is de kans groot dat je zelfs na je pensioen daarmee door zal gaan. Passie is meer dan werk, het is je leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben een reflecterend persoon. Ik kijk graag naar wat ik doe, wat ik heb gedaan en wat ik nog kan doen om een beter, positiever en intelligenter persoon te worden dan dat ik nu ben. Dit kan om hele kleine dingen gaan of hele grote, zowel op korte als op lange termijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Lastig te zeggen, want alle ‘kleine’ prestaties die ik heb gedaan voelen voor mij allemaal samen als één grote professionele overwinning. Wellicht dat er in de toekomst nog een grote prestatie staat te wachten!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik wil graag mijn eigen Bed & Breakfast willen beginnen. Het liefst in Italië. De B&B zal dan worden vormgegeven in mijn fantasierijke en kleurrijke stijl: van behang tot kussens en de tuin. Ik wil mensen een unieke en inspirerende ervaring geven die hun eigen positiviteit en creativiteit aanwakkert. Ze kunnen er overnachten, de theetuin ontdekken, kennis maken met de vega(n) keuken en creatief bezig zijn. Ik wil daar graag creatieve lessen aanbieden of creatieve therapie
geven. Misschien dat mijn B&B ook wel een hersteloord wordt voor mensen die herstellende zijn van
een eet- en/of psychische stoornis. Ik zou dan graag als ervaringswerker deze plek willen oprichten. De reden waarom ik het liefst zo wil leven en werken, is omdat ik dan alle dingen doe die ik erg leuk vind en het is voor mij een combinatie van een eenvoudig en voldoeningswaardig bestaan.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk mijn creativiteit en positiviteit. Ik houd het graag luchtig, bekijk de zonnige kant van het leven en ik wil het liefst overal een beetje creativiteit rondstrooien.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? In het bos, dat is voor mij de meest inspirerende en rustgevende plek die er is. Daarnaast kan ik ook ideeën krijgen van een inspirerende film, een brocante- en bloemenfair of bezoekje aan de kringloopwinkel.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Master your mindset van Michael Pilarczyk. Dit is naar mijn mening een ontzettend goed boek over je gedachten en de kracht daarvan en de enorm grote impact van een negatieve mindset. Een positieve mindset verandert je levenshouding. Dit boek heeft mijn conditionering veranderd en daarmee mijn leven. Echt geweldig!

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik heb zo’n veelzijdige muzieksmaak. Ik wil een heerlijke combinatie beluisteren van Maluma, Enrique Iglesias, Nick & Simon, The Bee gees, Guus Meeuwis, Justin Bieber, Chopin…

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik heb werkelijk waar geen idee.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Leuke vraag. Op zich wel lastig te beantwoorden. Ik beschouw mensen die mij begeleiden tijdens mijn reis of fase (waarin ik zit) als een held of heldin. Op zulke momenten heb ik ze nodig om mezelf verder te ontwikkelen en zij zijn er op dat moment voor mij. Dat zijn dus best wel veel mensen en ik ben ze allemaal dankbaar voor hun hulp, vertrouwen, support en kennis, dat ze aan mij hebben gegeven. Mijn grootste familie heldin is mijn moeder. Zij is het toonbeeld van warmte, kracht, support en onvoorwaardelijke liefde.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien? De film Warhorse heeft een grote impact op mij achtergelaten. Evenals het boek ‘De paardenfluisteraar’. De connectie tussen een mens en een paard zijn zo voelbaar in de film en in het boek. Het contact vindt plaats op zielsniveau en dat vind ik bewonderingswaardig mooi. Daarnaast blijf ik houden van fantasiefilms, zoals Alice in Wonderland, Pirates of the Caribbean en The Polar Express. Op jonge leeftijd was voor mij de film ‘Erik in de insectenwereld’ echt fantastische film.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij? Deze uitspraak is erg mooi en daar kan ik me ook in vinden. Iedereen is in staat zijn eigen leven te bepalen en te vertellen, zolang diegene dat maar zelf doet. De pen heb je zelf in de hand, op het moment dat je de pen aan iemand anders geeft, zal er voor jou geschreven worden en ben je niet meer de verhalenverteller van je eigen leven.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk? Verhalen zijn voor mij een tweede wereld om naartoe te gaan. Ik kan mezelf helemaal verliezen als ik een boek aan het lezen ben. Een boek geeft inzichten, creativiteit en wijsheid. Daarnaast ontleen ik er inspiratie uit. Verhalen geven mij informatie, inspiratie en inzicht. Dit is erg belangrijk om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen en met nieuwe ideeën te komen.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit? Ik heb niet iets bijzonders op de planning staan. Alle doelen die ik mezelf ieder jaar stel geef ik weer op een moodboard. Deze doelen/projecten verschillen onderling en zijn zowel persoonlijk als werk gerelateerd.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Vivian van der Zwaag – Lans. Zij schrijft op dit moment haar eigen boek. Ze is enorm inspirerend, creatief en een hartelijk persoon.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via LinkedIn of natuurlijk via mijn website, dan krijg je gelijk een indruk van wat ik maak! http://www.sharonholt.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s