Passie Pensioneert Nooit voor Denise Bruseker

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

De verbinding met mensen. Ik help mensen die plotseling veel geld krijgen, Sudden Money. Meestal krijgen ze dit uit een erfenis of een schenking, uit de verkoop van hun bedrijf of door het winnen van een loterij. Als je veel geld krijgt, verandert je leven en zijn er vaak veel verschillende emoties. Daarbij heb je belangrijke beslissingen te nemen over geld. Dat is lastig. Het helpen en zoeken naar de sterkte en kracht om dit vol vertrouwen te doen is mijn passie. Zodat iedereen uiteindelijk voelt: “Ja, dit zijn voor mij de juiste keuzes en beslissingen. “

Photo Credits: Raquel Ottens

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Rust en overzicht creëren. Bij klanten is het vaak een chaos in hun hoofd. Het structuren van de vraagstukken en bepalen waar de prioriteit ligt geeft rust en ruimte. Van daaruit onderzoeken wat echt belangrijk is en beslissingen daarop baseren.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik dingen te groot en compleet wil aanpakken in de ontwikkeling van mijn bedrijf. Dat ik daarin niet kies, of wel kies en mijn keuze later heroverweeg. Heel vermoeiend voor mijzelf.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Heel veel. Zowel voor mijzelf als voor mijn klanten. Tegen mijn klanten zeg ik vaak: “Later is nu”.

Als je je bedrijf hebt verkocht of je partner hebt verloren, dan is het nu wel het moment om je geld en vooral ook tijd te besteden aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Niets, ik ben oké. Wel zou ik soms wat beter met mijn ongeduld om willen gaan. Zou ook wel handig zijn voor mijn omgeving.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat vind ik lastig om te benoemen. Maar bij de klanten waarbij de omgeving andere verwachtingen heeft en een belangrijke rol speelt, ben ik altijd extra voldaan en trots. Als we met respect voor iedereen de juiste beslissingen nemen. Voorbeelden hiervan zijn de verkoop van een familiebedrijf van drie broers en alle drie een totaal andere visie op leven en geld. Of weduwen waarbij de kinderen een andere verwachting hebben over de verdeling van de nalatenschap. Het gevoel bestaat dan dat “rekeningen” uit het verleden via de nalatenschap worden vereffend. De emoties in deze situaties maakt het extra uitdagend en heel mooi om daarin te ondersteunen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

In Schoorl. Door de brede duinen naar het strand is voor mij de ultieme ontspanning en geeft inspiratie. Vanuit daar zou ik het liefste werken en leven. Ik zie het huis al helemaal voor me: met veel glas waarbij je eigenlijk in de natuur bent. Voor nu ben ik er af en toe, om vanuit daar een paar dagen te wonen en te werken.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik heb altijd een plan.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

Dat is absoluut op het strand. Het weidse uitzicht geeft mij de mogelijkheid om zonder belemmeringen na te denken en met een open blik naar mijn eigen vragen te kijken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik houd heel erg van lezen, dus dat zijn er veel. Twee belangrijke zijn: The Work van Byron Katie en De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown. Uit The Work heb ik geleerd dat het verzetten tegen de realiteit geen zin heeft. En dat je vaak lijdt onder de gedachte die je zelf hebt over een situatie. Ook De Keuze van Eva Egger, laat me zien dat je altijd een keuze hebt. Hoe naar of moeilijk de situatie ook is. De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown heeft mij geholpen om niet altijd perfect te hoeven zijn en hulp te vragen.

Ook lees ik graag over geld, overtuigingen over geld en de visie op geld. Happy Money van Ken Honda en The Soul of Money van Lynn Twist hebben mijn visie op mijn geld veranderd. Zo ben ik trots en heel dankbaar geworden op het geld dat ik verdien met werk waar ik zo gelukkig mee ben.

You Only Die Once Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Africa van Toto, Door de Wind van Miss Montreal en Is dit nu later van Stef Bos.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Geen idee, volgens mij heb ik die niet.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Als eerste alle dappere en stoere weduwen die de verantwoordelijkheid nemen en hun eigen beslissingen nemen.

En Susan Bradley de oprichtster van het Sudden Money Institute in Florida. Zij heeft zoveel onderzoek gedaan naar Financial Transitions Planning en de rol die adviseurs hierin kunnen spelen. Van haar heb ik geleerd mijn business nog meer vorm te geven. Thank you Susan!

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

Down to Earth van Rolf Winters en Renata Heinen van hun wereldreis met drie jonge kinderen. Een indrukwekkende film die uitnodigt om de wereld door de ogen van Earth Keepers te zien. Deze film hoopt mensen te inspireren om de verandering te zijn die ze in de wereld willen zien. De film geeft mij rust en brengt mij altijd weer terug naar wat er voor mij echt toe doet, namelijk verbinding met mensen zowel privé als zakelijk.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

Heel veel, mijn levensverhaal bepaalt wat ik nu doe. Mijn ouders overleden op 62- en 63-jarige leeftijd in 2008 en 2011. De schok en het verdriet was en is nog steeds groot. Maar het gaf me ook een wake up call. Als mij dit ook overkomt dan wil ik wel gedaan hebben wat ik echt wil. Voor mij was dit weer met mensen werken en ze echt verder helpen als adviseur en trainer en dus de corporate wereld verlaten.

Mijn fascinatie voor Sudden Money komt ook uit dit verhaal. Ik had een erfenis gekregen, niet heel sudden en niet een megabedrag maar wel substantieel. Vervolgens deed ik niets met het geld. Technisch gezien wist ik precies wat ik moest doen, als master in financial planning was dit niet heel ingewikkeld. Maar ik deed niets, heel erg lang niet. Het duurde zeven jaar voordat ik het ging beleggen. Echt bizar.

Hoe kwam dit nu? Ik zag het niet als mijn eigen geld. Mijn vader had mij meegegeven: “Zorg dat je altijd financieel zelfstandig bent. En mijn geld krijg je niet, want dat maak ik op.” Helaas was daar zijn tijd te kort voor. Maar deze boodschappen over geld maakte dat ik heel lang deze overtuiging heb verbonden aan dit geld. Het voelde niet als mijn eigen geld.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Verhalen spelen een hele belangrijke rol. Verhalen maken hoe je in het leven staat en welke overtuigingen je onder andere over geld hebt. Dit beïnvloedt de beslissingen die je neemt of niet neemt. De verhalen van mijn klanten zijn altijd de basis van mijn werk. Ik ben nieuwsgierig naar iemands verhaal. Hier goed naar luisteren geeft zoveel mooie inzichten. Heel vaak ontdekken mijn klanten zelf van alles in hun eigen verhaal. Dat vind ik mooi.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit?

Het ontwikkelen van een trainings- en coachingsprogramma voor weduwen zodat ik klanten ook in groepsverband kan helpen. Het ontwikkelen en uitvoeren van trainingsprogramma’s is voor mij the next step.

Daarnaast schrijf ik een boek Sudden Money. Ik kijk heel erg uit naar het moment dat het klaar is en dat ik al mijn keuzes en afwegingen heb gemaakt om dit te volbrengen.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Margot Ende van den Broek, directeur van Stichting het Vergeten Kind met een enorme drive om een verschil te maken voor kwetsbare kinderen.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Bel me op 06-20 42 49 52, dat vind ik leukste. Of stuur me een berichtje. Een mailtje naar denise@denisebruseker.nl, via LinkedIn of www.denisebruseker.nl kan natuurlijk ook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s