Passie Pensioneert Nooit voor Elske van der Wal

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn kennis en inzicht kunnen overdragen in een vorm die bij de ander past. Engels is namelijk leuk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet alles heb kunnen ontdekken en uitproberen wat ik wilde voordat ik deze aarde verlaat.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Opeens de lampjes zien branden in de ogen van die ander als het kwartje valt. Ik merk dan ook meteen de lol en ‘eagerness’ naar meer kennis toenemen.

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel informatie in één keer geven; door mijn enthousiasme draaf ik nog wel eens door.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Alles, want zolang ik de verwondering voor de Engelse taal houd, zal ik deze altijd kunnen blijven overdragen. Dit geldt ook voor de andere interesses die ik heb.

Photo credit: Marian Schutte

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mezelf iets meer gunnen. Ik laat het belang van anderen vaak voorgaan op mijn eigen belang en dat wringt soms.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Jongvolwassenen (waaronder met dyslexie) zodanig kunnen trainen dat ze slagen voor hun Cambridge C2 niveau (hoogste internationale niveau). De carrière stappen zijn enorm: hoge functies maar bijvoorbeeld ook een boek uitbrengen in de Engelse taal.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik heb lange tijd in Zuid-Afrika willen wonen, maar de laatste jaren merk ik dat ik precies in de juiste omgeving ben om dat te kunnen doen waar mijn krachten liggen en waar ze het best kunnen ontwikkelen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn tomeloze energie, die vooral opvalt als ik ergens gepassioneerd over ben. Ik ga dan door tot ik alles weet en begrijp.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Als ik aan het wandelen of fietsen ben en in de zomer in de tuin als ik een boek aan het lezen ben.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? “The Anatomy of the Spirit” by Caroline Myss. Het was de eerste keer dat ik las over hoe de energie van een mens geregeld wordt en vielen er heel veel puzzelstukjes op z’n plaats.

De 19de-eeuwse Engelse literatuur, met name Jane Austen boeken. Ze hebben me niet alleen veel Engels bijgebracht, maar ook een goed inzicht in de toenmalige samenleving gegeven. Het verklaart nog steeds een boel.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? “Air” van J.S. Bach

Wie is mijn held of heldin in fictie? Elizabeth Bennet (Pride & Prejudice), ze wordt zelfs ‘ge-quote’ in Bridget Jones’s Diary.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die voor hun medemens gaan staan, en daarmee het algemeen belang dienen.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien? Avatar, vanwege de vele aspecten die in deze film aan de orde komen. Het is eigenlijk een spiegel die de mensheid wordt voorgehouden.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij? Veel. Om uit te leggen wie ik nu ben en waarom ik nu sta waar ik sta, zal ik m’n eigen levensverhaal moeten vertellen, met al z’n kronkelingen en zijsprongen.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk? Een grote rol, want een taal houdt direct verband met de geschiedenis c.q. cultuur van het land en de mensen. Ze geven inzicht en creëren begrip, waardoor je feiten ook makkelijker onthoudt. Daarnaast zijn het de leuke anekdotes die weer de verbinding leggen als je iemand uit dat land ontmoet. Het is die connectie met mijn medemens die het leven zo waardevol maken.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit? Het volledig uitrollen van mijn V.I.P.-trips: het zijn 1-weekse rondreizen door de UK gebaseerd op een bepaald niveau Engels om op een speelse en natuurlijke manier ondergedompeld te worden in de taal. Je bent constant het verhaal van die ander, van de plaats, de omgeving en van het land aan het ontdekken. Dat is zo boeiend, dat het leren vanzelf gaat.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Boyan Slat (Ocean Clean up)

Hoe kun je contact met mij opnemen? Telefonisch (0616002836), via email (mail@eforexcellence.com), LinkedIn (www.linkedin.com/in/e-for-excellence) en ook via mijn website: www.e-for-excellence.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s