Passie Pensioneert Nooit voor Michael Barkey

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik doe dit werk al vanaf mijn 12de toen ik met muziek componeren begon. Na 4 jaar lang sixties muziek te hebben gespeeld samen met mijn vader, schreef ik mijn eerste eigen composities. Muziek maken is iets heel groots. Je leert spelen, je leert optreden , je leert in studio’s werken. Maar componeren heb ik nooit geleerd. Het heeft er altijd al ingezeten om van niets iets te maken. Daarnaast wist ik ook dat ik niet de beste gitarist en/of zanger hoefde te zijn om een mooi liedje te schrijven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik voelde mij ultiem gelukkig toen ik een vriendin had die heel mooi kon zingen en ik met haar 2 stemmig liedjes kon zingen die ik vroeger met mijn vader in de woonkamer zong. Alleen nu deden we dat live. Dat voelde aan als ultiem geluk. Helaas is het ultieme geluk , geëindigd in een oorlog. Het was teveel in een te korte tijd. Nu ben ik weer alleen en komt m’n 2de plaat dit jaar uit. De reacties die ik van mensen krijg, waar mensen mij schrijven of zeggen dat mijn muziek hen raakt, dat voelt ook als ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik iets aan mijn vingers, oren of hersens krijg waardoor ik niet meer op een instrument kan spelen en componeren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat is inkleuren van mijn composities. Het moment dat je je creatie vorm mag geven. Dat is het mooiste moment. Terwijl de meeste mensen denken dat het daarna komt. Als ik de nummers live kan spelen, dat kan als ik met de juiste mensen werk ook heel bevredigend zijn.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat zijn de ‘cliché eigenschappen’ die je hoort welke kunstenaars hebben. Egoïsme. Ik zet werkelijk alles opzij wat in de weg staat. Ik beëindig de relatie met een partner als zij of hij mij belemmerd in het maken van mijn liedjes. De liefde voor muziek is groter dan dat. Ik waak voor het tekenen van een contract met de duivel, maar ik zit er soms dicht tegen aan.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben zooooo ongeduldig. Maar gelukkig heb ik mensen om mij heen, die mij begeleiden en het product er pas uitgaat als het goed genoeg is.

Wanneer zou ik liegen? Ik heb op mijn wc in mijn huis en studio een spiegel hangen waarboven staat ‘ kan je jezelf nog recht in de ogen aankijken? ‘. Ik kijk daar elke dag een paar keer naar. Daar ligt mijn grens. Ik heb geen moeite met een leugentje voor eigen bestwil. De grens bepaal je per keer. Hoe groot is de stap die je kan maken en hoe erg is de leugen….

 

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Paul McCartney in zijn Beatle periode. Patrick Tilon, al heel lang vanaf schooltijd één van mijn beste vrienden, speelde in Urban Dance Squad en Junkie XL. Hij heeft mij binnen gehaald… En is een prof die zichzelf niet in de uitverkoop zet. En werkt! Toen ik ooit door Armin van Buuren werd gevraagd of wij een track wilde opnemen met hem, antwoordde Patrick tegen mij ‘ ik ben de Albert Heijn niet ‘ . De vraag die ik voor mijzelf stelde ‘ is dit slim?’ Waar hadden we gestaan als we dat wel hadden gedaan. Maar Patrick denkt daar niet eens een seconde over na. Hij verloochent zichzelf niet.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Daar moet ik heel lang over nadenken. Want ik hou van alle aspecten in mijn werk. Vakantie houden doe ik zo af en toe een paar dagen, om afstand te nemen , zodat ik daarna weer vol aan de bak kan. Dus je kan bijna zeggen dat vakantie houden bij mijn werk hoort. Maar ook tijdens mijn vakantie werk ik door , want het proces van componeren stopt nooit. Maar tijdens de vakantie ( ik zit nu 4 dagen in het huisje van m’n pa en ma in Spanje) heb ik geen (home) studio tot mijn beschikking en dat is rot. Dat klinkt best verwend , vind ik zelf ook…. Dus het minste aan mijn werk zijn de paar dagen dat ik afstand moet nemen. Ik ga wel door maar niet met het gene wat ik werkelijk behoor te doen: composities uitwerken , optreden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik in Europa en Amerika mocht spelen met mijn band waar ik zo’n 15 jaar geleden in speelde. Waar je als kind van droomde ‘ vliegtuig in , bus in, reizen van de ene plek naar de andere plek omdat je moet optreden…. Maar ook in de studio als mijn composities vorm krijgen, of ik het doe of een geweldige muzikant die er aan meewerkt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dan denk ik aan alle keren dat mensen zeggen ‘ heb je wel eens aan je pensioen opbouw gedacht ‘… Mijn familie waarmee ik heel close ben, die maakt zich zorgen om mij voor als ik 65 ben. Maar ze lijken niet te beseffen dat ik nooit zal stoppen met muziek maken, totdat ik het lichamelijk niet meer zou kunnen. Dat zou het einde van mijn leven betekenen. Ik denk dat ik niet meer verder zou willen leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben toch wel redelijk vaak op zoek naar balans….. De laatste jaren lijkt het wat beter te gaan, echter tegelijk denk ik weer dat dat het componeren geen goed zal doen. Want pijn zet ik om in muziek.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben slecht in keuzes maken dus ik geef er 3: Spelen in Amerika en Europa met League of XO Gentlemen. De release van mijn eerste solo plaat. De miljoenen views op filmpjes op het internet… Die 3 dingen hebben mij veel goed gedaan.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben heel tevreden met mijn plek waar ik leef en werk. Het huis waar ik sinds 4 jaar woon schenkt mij elke dag geluk. Want in dat huis heb ik ook mijn eigen studio. En , ondanks dat ik niet zo spiritueel ben, geloof ik wel dat de mensen daar iets van een goedheid hebben achtergelaten die ik dagelijks mag ontvangen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? De muziek die nog ergens in mij zit maar er nog uit moet komen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik vind dat ik geen markant persoon ben. Er is niets wat in het oog springt, behalve mijn composities en onbegrensde passie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de LIDL. Als ik boodschappen doe in de LIDL dan heb ik mijn opname recorder paraat , want binnen een paar minuten komen de eerste teksten en bijbehorende muziek al binnen. Ik denk dat het komt door de eenvoud die de winkel uitstraalt. Het type mens die daar zijn of haar boodschappen doen. Ik loop daar dan ook soms anderhalf uur rond en zie de paden wel 5 keer denk ik. Af en toe gaat er wat in het karretje, maar meestal loop ik zo onopvallend mogelijk m’n teksten en muziek in te spreken of te zingen. Na anderhalf uur loop ik de winkel uit met minstens 1 song die het waard is om verder uit te werken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik kom regelmatig bij Wonders in Heerhugowaard, waar ik woon. Ik zit daar op mijn gemak. Dat doe ik meestal met mensen waar ik op dat moment mee werk. Dat kan een fotograaf of grafisch ontwerper zijn.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Geen enkel, ik heb nooit tijd gehad om te lezen en bovendien slik ik pas 4 jaar ritalin waardoor ik mij nu wel zou kunnen concentreren. Mijn inspiratie voor mijn teksten zijn ‘ uit het leven gegrepen ‘… maar wacht even er is wel iets wat ik deels gelezen heb: de bijbel.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Bob Dylan, John Lennon

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Beatles , Beatles en Beatles

Wie is mijn held of heldin in fictie? Spiderman al vanaf mijn jeugd. Hem zou ik wel willen zijn.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? John Lennon, James Taylor, Johnny Cash…

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? One flew over the Cuckoo’s Nest (1975)

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het is natuurlijk heerlijk als je gewoon kan doen wat je wilt. Dat hoor je vaak, maar veel mensen zijn te materialistisch om dat te bereiken. Ik heb niets meer nodig dan een gitaar en iets waarop ik mijn composities kan vast te leggen. Niet om uit te werken, dus een smartphone is tegenwoordig meer dan genoeg. Ik geef ook muziekles en workshops en help jonge beginnende bands om verder te komen zodat ik in ieder geval mijn huur kan betalen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik vond het vroeger raar om te zeggen ‘ ik ben een kunstenaar ‘. Daar heb ik tegenwoordig geen problemen meer mee. Het voelde arrogant aan om dat te zeggen. En ik vind het nog steeds naar om dat tegen iemand te zeggen die elke dag kilometers moet rijden, in files moet staan om vervolgens van 9 tot 5 iets te moeten doen waar hij of zij geen zin in heeft en moet doen wat de baas zegt. Verder word ik voortdurend geïnspireerd door kunst van anderen. Vooral als ik een gedeelte van een kunstwerk niet zie of hoor. Dat kan soms de basis vormen voor mijn eigen kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is mijn andere helft. Ik denk dat niemand zoveel geniet als ik zelf van mijn eigen kunst. Niet als het af is, maar terwijl ik ermee bezig ben.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Jochem van Rooijen, Axel van Oort , Coen Molenaar & Patrick Tilon. En daar werk ik dit jaar ook mee.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ben momenteel bezig met mijn 2de solo plaat……

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik werk met de mensen die ik graag zou willen ontmoeten. Die keuze heb ik gemaakt op basis van de personen en hun muzikale bagage.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In de winkel, online op spotify, deezer of youtube en de live optredens moeten nog geboekt worden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Jochem van Rooijen, drummer bij mij en ook bij o.a. Green Lizzard.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

www.michaelbarkey.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s