Passie Pensioneert Nooit voor Freek Potman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Muziek maken en optreden en dingen organiseren waar ik alle acts die ik zelf leuk vind uitnodig!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Release party’s van eigen werk komen enorm in de buurt! Eindelijk al je nieuwe werk spelen, waar je veel energie en geld in hebt gestoken, voor vrienden, familie en fans. En bij voorkeur ook mét familie en vrienden op het podium.

Wat is mijn grootste angst? Die is meestal van korte duur en die duurt ongeveer 10 minuten. De minuten vóór een optreden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De gezelligheid, het rondreizen, spelen met anderen, kijken naar anderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben erg chaotisch en lui.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil vaak teveel dingen in een te korte tijd (vooral in de studio).

Wanneer zou ik liegen? Als ik iemands gevoelens niet wil kwetsen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bruce Springsteen, Daniël Lohues, Thom Yorke, Rick Rubin, Will Oldham, Beth Gibbons, Nick Cave

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Onderhandelen, en belastingrandzaken. Daar heb ik tegenwoordig gelukkig een boeker en een boekhouder voor :-).

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik denk tijdens het afmixen van mijn 1e album.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik denk dat ‘t erg vroeg is om daar een mening over te hebben, ik hoop gewoon dat ‘t waar is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets meer focus en discipline.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat is lastig kiezen tussen mijn album maken met behulp van crowdfunding of spelen op het hoofdpodium van Paradiso en spelen op festival Noorderzon, waar ik al jaren verliefd op ben.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zit momenteel in Canada, dat bevalt erg goed. Maar vorige week zat ik in New York, das ook best ok, beetje druk misschien.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn rijbewijs, dat heeft een godsvermogen gekost 🙂

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Super sociaal en mensenschuw te gelijk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Half dronken op de fiets naar huis.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Cafe Tilt en Cafe de Stad. Oeh en Kimade.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De biografie van Anthony Kiedis vond ik erg interessant, heel eerlijk, een stuk eerlijker dan die van Keith Richards bijvoorbeeld. Ik gebruik nooit drugs (bijna nooit) en dit boek is een goede reden daarvoor.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Hunter S. Thompson, Cormac McCarthy

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Teveel, “Exit Music” van Radiohead mag, of “To leave something behind” van Sean Rowe of “Kraaien” van Krang (Andre Manuel), maar liever nog kiest het aanwezige gezelschap iets moois, ik ben er tóch niet echt bij. Althans, als dit over begrafenis muziek gaat. Als dit over de laatste dag in leven gaat dan keur ik Situations Complications van Caesar, alle akoestische dingen van Springsteen en het nieuwe album van Kim Janssen ook goed. Maar dat kan volgende week weer allemaal anders zijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Soundwave! De jaren ’80 versie, niet uit de nieuwe films.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Bruce Springsteen, Arjen Robben, Jim Jefferries, Ferran Adriá

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Pusher (deel 1) als je je kut wil voelen, Amelie als je vrolijk wil worden.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik wou dat ik er was.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een zeer grote! Van muziek kan ik (nog niet) leven, maar de baan die ik er naast heb moet wél enigszins met creativiteit te maken hebben.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Vita, mijn vriendin en mijn ouders

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Realistisch gezien met Judy Blank, Lieke Dijkstra, Thailo en Kool Kids Go Home, hypothetisch gezien met Daniël Lohues en Springsteen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik zit nu in Canada om lekker liedjes te schrijven en wat te spelen hier en daar. Ik hoop dat daar genoeg uitkomt om in het najaar wat moois op te nemen met o.a. bovengenoemde mensen. En verder naar Back Roads, een festival wat ik met een maatje organiseer in Utrecht.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Had ik Springsteen al een keer genoemd? Realistisch gezien, iedereen waar ik nog fan van moet worden.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op dingen als Spotify e.d. En in het écht op mijn festival Back Roads in Utrecht (24-september), samen met een stuk of 15 andere acts, die ik samen met goeie vriend Dikkie de Rooij, hand selecteer.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Lou(rens) Leeuw!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Potmanjr@gmail.com/ Jim van Kooten: jim@postulartmusic.com – boekingen & management

youtube : https://www.youtube.com/watch?v=hR__pvcPp1Q Spotify: https://open.spotify.com/artist/1YEIrR3dKJhxGk9X6DHDvC

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s