Passie Pensioneert Nooit voor Anne Felix

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het overdragen van plezier, geluk en liefde op andere mensen door middel van dans. Ik geloof dat iedereen gelukkig kan zijn en zijn ultieme zelf kan zijn. Ik wil hier een steentje aan bijdragen als dansdocent, dans maker en danser.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Grappig, ik gebruik die uitdrukking vaak! Ultiem geluk is mijn ervaring van geluk over kunnen dragen op anderen en zo geluk te kunnen verspreiden, ik geloof namelijk dat het aanstekelijk werkt.

Wat is mijn grootste angst? Een situatie niet onder controle hebben. In de grootste zin van het woord. Niet meer kunnen lopen en daardoor mijn werk als dansdocent niet meer uit kunnen voeren. Niet meer kunnen genieten en daardoor zelf in de knoop raken binnen deze competitieve doelgerichte maatschappij.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Anderen te zien stralen, blij uit een les weg zien lopen of mij na de les nog even een extra tweede keer bedanken en zien dat ze echt blij de les uit gaan. Dans is zo een expressief en vrij middel die je op zo veel manieren in kan zetten. Ondanks het een fysieke vorm is denk ik dat je hier juist zelfvertrouwen en vrijheid mee kan vinden en winnen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben heel slecht in mooi weer spelen. Als ik boos ben ben ik boos en dan zie en weet je dat, als ik geen zin ergens in heb voel je dat ook en als ik iets absoluut super graag wil dan weet de hele wereld dat. Misschien kan je zeggen dat ik een schreeuwer ben, in zowel positief als negatief opzicht. Daarbij ben ik wel heel oprecht, ik zal altijd eerlijk zijn ook als dat een negatieve uitwerking heeft helaas.

Wat is mijn grootste valkuil? Denken dat alles wel goed komt. Helaas heeft het tegendeel zich dit jaar al drie keer bewezen. Maar, alles komt in drieën, dus in dat opzicht komt ook alles wel weer goed! Soms moet je daar alleen iets harder voor vechten. Tegenslagen zijn er ook om sterker te worden geloof ik nu.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg niet, maar als ik zou moeten liegen zou dat zijn omdat ik bedreigd word of onderdrukt of gechanteerd of iets in die richting. Ik heb een hekel aan liegen en leugens en ik begrijp het ook niet. Wat schiet je er mee op?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Van de mensen die dicht bij mij staan zijn dat Kiki Boot (een vriendin, collega, ex-klasgenoot en mede levensgenieter), Manouk Schrouwen (hetzelfde verhaal geldt voor deze topvrouw) en van de mensen die verder af staan is dat Jiri Kylian, Edan Gorlicki en Ed Wubbe. Grote choreografen en inspirerende dansers en danseressen!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De boekhouding!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Samen met mijn klasgenoten van Codarts Docent Dans zijn wij lessen gaan geven aan kinderen in de townships van Kaapstad, Afrika. Deze kinderen hebben zeker iets losgemaakt bij mij, het ubuntu gevoel en leergierigheid heeft me op de laatste dag zelfs doen huilen omdat ik naar huis moest. De leerlingen waren zo dankbaar en zo puur, dat was genieten in de puurste vorm, terwijl zij zelf in enige ellende leven. Kunnen wij allemaal wat van leren!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het geeft mij een warm gevoel want ik weet dat het waar is voor mij, ergens ben ik ook een klein beetje bang want ik weet dat ik niet stoppen kan. Ik zal dus waarschijnlijk ook altijd doorgaan. Ik denk niet dat ik ooit afscheid zal kunnen nemen van dans maken en lesgeven. Daarvoor ben ik ook te bemoeizuchtig ;). Ik wil de touwtjes graag in handen houden en iets te doen hebben zo nu en dan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou nog ruimdenkender in mijn werk willen zijn. Ik merk dat ik nu al heel erg de ‘Anne-stijl’ heb ontwikkeld, ik denk dat mijn oud klasgenoten allemaal mijn werk zouden herkennen. Soms ben ik bang dat ik mezelf hierdoor beperk, hoe ik hier uit kom is op dit moment een proces, dit is wat ik probeer te veranderen aan mijn eigen denken.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Niet qua naam of op het cv de grootste maar voor mijn dansers hart is dit de grootste: Ik heb een fundraiser georganiseerd in Nieuw Zeeland. Deze fundraiser was voor een dansschool waarvan de eigenaresse mij met open armen had ontvangen om zo veel lessen te volgen als ik wilde en wanneer ik wilde ook lessen mocht geven. Zij zat zelf midden in een verbouwing dat heel stroef verliep, hiervoor heb ik een fundraiser gehouden en een prachtig bedrag opgehaald voor de school!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Je las het net al, in Nieuw Zeeland. Waarom? Omdat de mensen zo relaxed en vrij zijn. Natuurlijk gaan ze naar werk, natuurlijk hebben ze een huishouden maar ze hebben daar heel goed op een rijtje wat kwaliteit van leven betekend. Ik geloof dat de allergrootste levensgenieters daar rondlopen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik bezit over een super sterke band met mijn ouders, ik geloof er in dat zij mij ook altijd zullen blijven steunen en motiveren om te doen waar ik zelf in geloof en gelukkig van word. Ze zijn er altijd voor me, de deur staat altijd open en dit te voelen is het waardevolste dat ik nu wensen kon.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn energie, ik geloof dat ik dat geluk dat ik op andere mensen over wil brengen ook uitstraal. En ik heb hele fijne krullen die blij met dat geluk mee dansen!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de zalen van het scapino ballet, super cliche, weet ik! Ik geef hier les aan kleine kinderen maar de zalen nodigen je gewoon uit tot vliegen, rollen, vallen en net even verder gaan dan je eigenlijk zou durven. Daarnaast de maasvlakte, het grote open niks van dat strand is overweldigend af en toe!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Stiekem is dat Obba Lounge in de markt hal en dan heel specifiek hun tapas schaal (met die speciale saus bij die frietjes!!). Ik krijg al honger als ik er aan denk! Daarnaast Loetje, L’ouest wijnbar, Allure en Restaurant Parkheuvel!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Jack Reacher, al is het enkel om zijn uitspraak ‘wanneer je het niet weet, ga links’. Zijn nuchterheid en de humor waarmee hij per ongelijk avonturen beleefd zijn om zelf gewoon nuchter en optimistisch van te worden! Verder lees ik erg veel maar of het nou perse mijn leven beïnvloedt, nee.. Ja enkel mijn Anatomie boeken die ik in mijn lessen gebruik. En af en toe het boekje 100 wegen naar wijsheid voor haar leuke uitspraken en gezegdes.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Lee Child (van Jack Reacher) Stieg Larsson en Gillian Flynn. Er zijn nog veel meer schrijvers die ik ontzettend waardeer maar van de bovenstaande drie lees ik de boeken het aller makkelijkste weg!

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Natalie Merchant (life is sweet), Phoebee Killdeer (fade out line) Bob Marley, Tash Sultana, Typhoon, Dean Martin (that’s Amore), Vianney (Dumbo), Nina Simone, Ray Charles, Bruce Springsteen, James Blake, Tom waits, Xavier Rudd, Maggie Rogers. Dit zijn al mijn all time favourites en guilty pleasures. Maar eigenlijk afhankelijk van hoe ik me voel misschien ook wel alle plaatjes die ik als tiener luisterde, van Eminem tot aan destiny’s child.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Jack Reacher, Cattleya, Thomas O’malley en tegenwoordig, mede door het liedje Dumbo ook Dombo de olifant!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Absoluut mijn ouders en zus, Arthur, Els en Minke! Mijn favoriete mens, mijn partner Jenny Promphong! Daarnaast heb ik ook fantastische vrienden die stuk voor stuk de helden van mijn leven zijn: Marjoleine Kopmeiners, Kiki Boot, Manouk Schrauwen, Roos-Anne Bruggeman, Deborah de Vries, Linda Speelman en nog een goede hand vol oud-klasgenoten.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Man on fire, Colombiana, the Aristocats en Ray voor hun fantastische verhalen. Voor audio en visuele effecten de nieuwe film Mother!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat vak kunstenaars goed betaald moeten worden zodat ze niet bij hoeven te beunen en minder tijd hebben voor hun eigen creaties. Nu heb ik hier zelf niet per se last van maar zie het om mij heen zeker gebeuren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote rol, ik ben tegenwoordig zelfs aan het tekenen om alle bewegingen en vormen in mijn hoofd vorm te kunnen geven, ook buiten dans om. Het grootste gedeelte van mijn dag ben ik aan het dansen, creëren en aan het bewegen om ‘het nieuwe’ te ontdekken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders en mijn partner.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Een grote wens is uitgekomen, ik zag hem ook al op deze website staan, ik wilde voor een bedrijf een stuk dansen dat een boodschap had, een meerwaarde. Nu heb ik afgelopen Maart voor Dopper gedanst (lees ook het verhaal van Merijn, Dopper!) en dit ging natuurlijk over water! Dit spektakel mocht ik ook nog eens dansen op een zandbank op het wad!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Dit jaar heeft nog maar 4 maanden en alle grote project zijn al wel geweest voor mij, momenteel focus ik mij op mijn vaste lessen en kijk hier elke dag weer naar uit! Ik heb super leergierige studenten, van kinderen van 2,5 jaar oud tot aan volwassenen van rond de 70! Daarnaast dans ik in Dansgroep Meraki, de repetities hiervan zijn ook een cadeautje binnen het dansersleven!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik heb een hoop mensen ontmoet in 2017, onder andere Roy Julen, Min Hee Bervoets, Michel Froget, Euvgenia Parakhina, Jaakko Toivonen en andere choreografen waarmee ik samenwerkte voor Danskamp.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Zelf zal ik wellicht nog een optreden doen met de dansgroep Meraki waar ik in dans, waar en wanneer staat nog niet op de planning helaas. Met Amateurtoneel sta ik 16 December in Theater Zuidplein en daar houdt het feest even op als uitvoerend danser. Wel geef ik dagelijks veel lessen, wil je me in actie zien lesgeven of een les volgen neem dan even contact op!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Kiki Boot, Manouk Schrouwen en Maud Tielemans!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? info@annefelix.com of Facebook, hoewel ik hier niet super actief ben.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s