Passie Pensioneert Nooit voor Jessie Georges

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Inspiratie, zowel het krijgen als het geven. Het rationele en het gevoelsmatige samen laten komen is ook wel belangrijk.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geliefd, comfortabel en veilig zijn, en dat ook kunnen inzien. De mogelijkheid hebben om dingen te bereiken die je wilt bereiken.

Wat is mijn grootste angst? Uitsluiting, ik vind dat één van de vreselijkste dingen. Het wordt ook vaak onderschat en gebeurt heel frequent.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het is altijd iets anders en wat het wordt hangt af van het moment. Ik werk vaak met verschillende materialen. Ik krijg altijd andere dingen te zien op tentoonstellingen. Het is alsof ik op een eeuwige ontdekkingsreis ben.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben wel eens te rechtuit of te kritisch. Ik ben vaak ook een muggenzifter. Dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen.

Wat is mijn grootste valkuil? Te hard blijven hangen in één idee of te serieus zijn over iets. Maar dat beseffen helpt al.

Wanneer zou ik liegen? Als ik iemand in gevaar zou brengen door de waarheid te vertellen, dan zou ik liegen. Niet dat het altijd zou lukken want ik val vrij snel door de mand.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest ? Doris Salcedo, onder anderen. Ze neemt de tijd om soms jaren onderzoek te doen eer ze een werk uitvoert, en dat merk je. Het geeft een diepte in haar werk.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat er veel mensen verwachten dat kunst maken niets kost en dat er velen zijn die gratis of voor heel weinig les geven hierin. Dat haalt de waardering voor kunstenaars in het algemeen naar beneden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb ooit een klein werk uitgevoerd uit rebellie tegen de indeling van een tentoonstelling door de curator. Naderhand is de curator mij komen feliciteren met dit werk. Ik vond het tof, omdat het werkje ging over ‘ergens een plaats innemen, territoriumdrang’.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het werken is iets wat dagelijks gebeurt. Het is iets dat blijft ontwikkelen, ook buiten de ‘kantooruren’. Ik droom vaak over mijn werk en schiet soms wakker in het midden van de nacht omdat ik iets wil aanpassen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben vrij gelukkig met wie ik ben. Als ik dan toch iets zou moeten veranderen, dan zou ik liever iets beter mijn mond willen kunnen houden wanneer het nodig is, en meer de juiste dingen zeggen wanneer nodig.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Bij een tentoonstelling in Illinois hebben de curatoren mijn werk volledig gemaakt, met mijn instructies. Dat vond ik wel bijzonder.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ergens waar het warmer is dan hier. Ik heb het snel koud en mis het licht in de winter. Maar verder zou ik de mensen uit mijn omgeving wel mee willen verhuizen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn lichaam.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk raar volgens sommigen 🙂

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Onderweg of in doe-het-zelf zaken en kringloopwinkels… Materiaalinspiratie!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik hou te veel van afwisseling om een favoriete plek te hebben. Een gezellige interieur vind ik wel belangrijk, niet te veel plastiek in de inrichting, ik heb een meer verfijnde smaak.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees veel non-fictie: over geschiedenis, cultuur, filosofie en kunst. ‘Niet Normaal: diversiteit in kunst, wetenschap en samenleving’ en ‘De transparante samenleving’ (Byung-Chul Han) zijn 2 boeken die wel indruk hebben gemaakt in hetgeen ik het laatste jaar heb gelezen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Als jongere heb ik alle boeken van Thea Beckmann gelezen. Dat is de enige van wie ik elk boek heb verslonden, zeker in fictie.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Judy Frankel met ‘Durme hermoza donzella’ in de uitvoering voor het album van Divine Diva’s. Prachtige uitvoering, jammer dat het niet te vinden is online.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Lilo van ‘Lilo en Stich’

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Veel van mijn vrienden, kennissen en familie, maar ook collega’s en ex-professoren en mentors.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Gattaca

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het zou bereikbaarder moeten zijn dan wat het nu is. Wie had nu weer beslist dat iedereen geld moest hebben om gewoon te overleven? Juist, ja, ik ben redelijk utopisch…

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het heeft al een paar keer mijn leven gered. Gewoon al omdat: wat er ook gebeurd, ik kan altijd komen opdagen voor mijn werk, fysisch en/of mentaal. Op zich is dat al een zegen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn 4 katten, vooral bij de productie :). Verder heb ik wel veel steun in mijn omgeving: vrienden, familie, kennissen. Mijn ouders hebben mij aangemoedigd om altijd te blijven verder studeren en ondersteunen mijn werk, ook al komen ze niet uit het circuit.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Shun-Ying Lu, een vriendin met een groot talent voor het visuele, ondernemerschap, coördinatie en organisatie. Ik heb de eer gehad het onlangs te mogen doen, daar ben ik heel blij om.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het volgende op mijn lijst is een thematentoonstelling in Bloomsburg University in Pennsylvania, departement kunst. Leuk om die appreciatie te krijgen van een onderzoeksinstituut.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Er zouden er te veel zijn om op te noemen, en het jaar is bijna voorbij. Ik heb mezelf wel beloofd nog eens op bezoek te gaan bij mijn voormalige mentor Marieke Pauwels.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Hier in de buurt vrees ik dat je zult moeten wachten tot 2018 om werk in ‘real-life’ te zien. Op mijn website, Facebook en Instagram kan je wel altijd terecht.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Nina Echozina, Jonas Nelissen, Jorden Boulet, Amanda Latinne, Shun Made, Martinne Geladi, Pablo Hannon en nog zo veel meer innovatieve en ondernemende geesten met veel passie voor hun werk. Ook mensen die niet noodzakelijk in die sector zitten, maar die zeker inspiratie zijn voor anderen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Website: jessiegeorges.wordpress.com Facebook: Jessie Georges Instagram: jessiegeorgesart Vimeo: https://vimeo.com/210240158

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s