Passie Pensioneert Nooit voor Kim Weemhoff

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Met bevriende meester musici nieuwe voor groot deel geïmproviseerde muziek creëren 

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Als de muziek lukt zonder veel tegenwerking en als de musici en luisteraars 1 worden in een diepere ervaring

Wat is mijn grootste angst? Cliché:,Dat er iets met mijn kinderen of vrouw gebeurt
Dat er weer een grootschalige oorlog aan komt. Dat er leven is na de dood 

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  De absurde humor, eerlijk contact met sensitieve mede musici en  de vrijheid van het vak 

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld / Driftigheid/ Snel verveeld zijn

Wat is mijn grootste valkuil? 13 meter diep. Dat ik me te druk maak om niets

Wanneer zou ik liegen? Om mijn dierbaren te redden

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 
Saxofonist Wayne Shorter, zijn drummer Brian Blade en gitarist / componist Bill Frisell

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wachten wachten wachten en reizen en presteren tijdens veel stress en met griep

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Op een jazzfestival buiten spelend met zangeres Mathilde Santing .  Magistraal concert met heel geboeid publiek 

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?Als je je drive / passie verliest is leven nauwelijks meer de moeite waard . Op elk vlak van het bestaan. 

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Minder kilo’s (40…) en meer ontspannen zijn

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? 40  jaar op hoog niveau presteren met  top artiesten zowel tours als cd’s en 4 awards van vakblad Slagwerkkrant als beste fusion en jazz drummer . 3 cd’s met drum solo improvisaties die heel goed ontvangen is door vakgenoten alsmede niet musici.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  In een eigen studio waar ik woon : Haarlem

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Zildjian K Constantinople 22″ thin ride uit nalatenschap van bekkencustomizer Johan vd Siijpe. Ik heb nog geen mooier cymbal gehoord/ bespeeld

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn soms wat vileine absurde humor en associatievermogen

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Mijn tuin

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 
Erawan . Thais restaurant in binnenstad. Drinken doe ik niet meer en zeker niet buiten de deur

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle boeken van Haruki Murakami 

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Murakami, Auster, Gould, Elschot en Lydie Salvayre

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Alles van Weather Report , alles Serge Gainsbourg en alles van Roxy Music 

Wie is mijn held of heldin in fictie?  Captain Jack Sparrow ( Pirates of the Caribbean) 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrouw want ik ken niemand die zo gevend kan zijn naar de ander. Jane Goodall ( van de chimpansees, paar keer ontmoet. Ongelooflijk fragiele maar verbluffend sterke vrouw) Zen Boeddhist Thich Nhat Hanh

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Enter the Void van Gaspar Noé ( fasten your seatbelts!) 

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik ben niet veeleisend, dus die heb ik al snel. Ik maak geen muziek die ik slecht vind .
Nooit of zelden gedaan. Ik word ziek ( letterlijk) van gemakzuchtige muziek die alleen gemaakt wordt om te scoren. Ik heb respect voor het publiek en wil de wereld mooier achter laten 

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het is naast mijn gezin en vriendenkring het enige dat mij echt boeit. Kunst is wat ons onderscheidt van dieren , politici en voetbal hooligans. 

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner. Haar kwaliteit en werklust in haar vak geeft mij de ruimte om keuzes te maken op artistiek gebied. 

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Peter Gabriel . Fan sinds mijn 15e
In Nederland met mijn jazztrio met Mark Tuinstra en Daniel van Huffelen .
En een trio met Ben Herman en Ernst Glerum zou ik ook leuk vinden

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Tournee met cabaretière / vriendin Mylou Frencken  

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Gitarist Bill Frisell , Billy Martim ( drummer van Medeski , Martin& Wood) 

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Tour met Mylou Frencken ” Leven in het Lief”  sept tmt dec in theaters in Nederland

https://www.youtube.com/results?search_query=Kim+Weemhoff+Sandlane+Sessions

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 
Doutzen Kroes , mits  ik haar mag interviewen
Serieus: Zangeres Monica Akihary 

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
k.weemhoff@hetnet.nl of via Facebook/ Messenger

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s