Passie Pensioneert Nooit voor Elsa Bakker

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het schrijven op zich. Voor mij altijd het ultieme middel geweest om alles van mij af te schrijven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ondanks al mijn beperkingen (ik ben chronisch ziek) kunnen doen en blijven doen waar ik gelukkig van word.

Wat is mijn grootste angst? Mijn verstand verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mensen ontmoeten met dezelfde liefde voor lezen en schrijven. Ook al zijn de meningen niet altijd overeenkomend. Dit maakt het juist interessant om met elkaar in gesprek te gaan.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn onzekerheid en perfectionisme. De combinatie van beide zit mij nogal eens in de weg, zorgt voor stress en belemmering in wat ik doe.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn eigen gedachten. Zo negatief denken over mijn eigen werk dat ik blokkeer in het naar buiten brengen en het publiceren.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer ik daarmee iemands leven kan redden. Verder zie ik het nut er niet zozeer van in. Je hebt meer aan eerlijkheid omdat je dan verder kan groeien en ontwikkelen. Weliswaar kritiek of andersoortige eerlijkheid uitten op een opbouwende manier en nooit bot of beschadigend.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Jet van Vuuren (thriller auteur) om haar bijna constant schrijfdrang en daaruit vloeiende verhalen. Haar discipline is echt bewonderingswaardig. Chinouk Thijssen (Young Adult auteur, BookTuber, redacteur en columniste) om haar kracht, om alle leuke dingen in de boekenwereld te combineren en daarmee in haar levensonderhoud te voorzien. Beide dames zijn ook ontzettend open en lief in de omgang.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik niet alles kan lezen, verwerken en schrijven wat ik zou willen. Uiteraard doordat er heel veel materiaal is maar ook omdat mijn lijf en geest dit niet toelaten vanwege mijn beperkingen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als een auteur of uitgever blij is met mijn werk en dat aan mij laat merken op wat voor manier dan ook.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat als je van je passie je werk maakt, je er nooit mee kan stoppen. Heel cliché maar zo waar!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn onzekerheid en altijd het gevoel te hebben te min te zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Tot een aantal vaste recensieteams behoren. Voor een bekende auteur proeflezer mogen zijn en mogen redigeren. En mijn netwerk die elke dag nog uitbreidt met mooie interessante mensen in het vakgebied. Verdere grootse prestaties liggen nog in de toekomst vermoed en hoop ik.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Vanuit mijn eigen huis, die (ik ben niet gehecht aan een specifieke plaats of land) op een fijne rustige locatie staat. Van daaruit mijn verhalen en teksten schrijven. Daarmee in mijn eigen levensonderhoud kunnen voorzien en van het leven kunnen genieten.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Eerlijk gezegd, geen idee. Ik hecht weinig waarde aan materiele zaken. Ik denk dan eerder aan mijn eigen denkvermogen en gevoelscapaciteit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik zoveel mogelijk vanuit mijn intuïtie en gevoel probeer te handelen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Maakt niet zozeer uit, overal kan ik inspiratie vinden. Toch lijkt het in het buitenland, waar ik aanraking kom met andere/nieuwe culturen, net even wat vlotter te gaan met die ideeën krijgen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Tommy Kitchen, mijn favoriete sushi restaurant hier in de stad. En Hendrick’s Pub, onze stamkroeg om heerlijk een speciaal biertje of een whisky te drinken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Eigenlijk heel veel. Maar om er een paar te noemen… In mijn jeugd ‘De sleutel van Magister Moria’ door Berend Jager en de boeken van R.L. Stine. Beide leerde mij dat je door het lezen van boeken kan “verdwijnen” in een andere wereld en voor even al je zorgen achter je kan laten. In mijn puberteit J.K. Rowling met haar Harry Potter reeks en nog steeds vind ik die boeken geweldig. Door haar werk besefte ik dat je vanuit niets iets kan creëren. En later in mijn volwassen leven zijn het er zoveel dat ik moeite heb met één in het bijzonder op te noemen. Laatst was ik bijvoorbeeld nog erg onder de indruk van ‘Wees Onzichtbaar’ door Murat Isik. Het gaat over een jongen die in dezelfde tijd als ik is opgegroeid. Compleet ander leven en toch vele overeenkomsten.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Mo Hayder, Jet van Vuuren, Stephen King, Terry Pratchett, Karin Slaughter, Ilse Ruijters, Esther Verhoef, Simone van der Vlugt en nog zoveel anderen. Echt veel te veel om op te noemen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat is wederom een hele lastige vraag voor mij omdat ik dol ben op muziek en de vele genres die daarin te vinden zijn. Waarschijnlijk zou ik sowieso kiezen voor de muziek van de zangeres Anouk, de band Seether en de band Stonesour. Daarnaast wil ik waarschijnlijk ook wel klassieke muziek horen zoals bijvoorbeeld de composities van Vivaldi.

Wie is mijn held of heldin in fictie? J.K. Rowling, haar power om vanuit een enorme rot situatie op te klimmen en te groeien inspireert.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Robert (mijn lief) en mijn moeder. Beide staan zij altijd voor mij klaar, hoe moeilijk het soms ook is en hoe moeilijk ik het soms ook toelaat.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik vond de Spaanstalige Pan’s Labyrinth geweldig en indrukwekkend. Maar ook hierin zijn tal van mooie inspirerende films te vinden.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Geld maakt niet per se gelukkig maar maakt het wel een stuk makkelijker om uit de voeten te kunnen en te bereiken wat je wilt. Helaas heb ik die vrijheid nog niet gevonden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het maken van kunst in welke vorm dan ook is het mooiste wat er is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn lief Robert, hij is altijd mijn steun en toeverlaat.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Chinouk Thijssen. Zij lijkt mij de aangewezen persoon om mij meer wegwijs te maken in de zakelijke kant van mijn werk. Precies dat waar ik zelf nog niet zo sterk in ben.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Alle toekomstige recensies die ik mag schrijven en redigeer klussen die ik mag krijgen. Daarnaast hoop ik aan minstens één schrijfwedstrijd deel te kunnen nemen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Het lijkt mij heel erg leuk om Cisz Strasters (the Bookbabe, onder andere te vinden op YouTube en Facebook) te ontmoeten en Moon Krager (van de blog Mustreads or Not).

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op onder andere Hebban.nl, Lookie.be, Mustreads or Not zijn mijn recensies te vinden. Daarnaast is mijn redigeer werk alleen voor mijn opdrachtgevers in te zien en zijn op de blog LookieBooks ook nog weleens andere schrijfsels van mijn hand te vinden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Jet van Vuuren, Deborah Elisabeth en Chinouk Thijssen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Door een mail te sturen naar elsa.b.bakker@gmail.com. Of ik ben te benaderen via Facebook of Instagram.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s