Passie Pensioneert Nooit voor Lianne Bongers

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik vind het heerlijk om me telkens weer te verdiepen in uiteenlopende branches en daar dan helemaal mijn creativiteit op los kan laten. Als ik dan in de juiste flow kom ben ik niet meer te stoppen en ontstaan de gaafste interieurs.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Verre reizen maken met ons gezin. Rugzak op en samen avonturen beleven, culturen leren kennen, de verbinding maken met elkaar en met de bijzondere mensen die je op reis tegenkomt.

Wat is mijn grootste angst? Vanaf de dag dat ik moeder ben geworden is er die angst dat er iets met een van de kinderen gebeurd. Dat zal elke ouder herkennen. Maar angst is een slechte raadgever dus dat gevoel laat ik niet mijn richting bepalen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het eindresultaat van een project uitgevoerd te zien worden, dat wat in mijn hoofd is ontstaan in het echt beleven. Dat blijft een feestje, zeker als de opdrachtgever er helemaal gelukkig mee is.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan niet goed tegen negatieve mensen en daar heb ik dan ook nul geduld mee. Het leven is te kort om te zeuren; verander iets aan je situatie of hou je mond.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik door mijn gedrevenheid de tijd uit het oog verlies en veel meer uren maak dan ik geoffreerd heb.

Wanneer zou ik liegen? Alleen als het echt niet anders kan, bvb om mijn gezin te beschermen

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Irene Kronenberg & Alon Baranowitz van BK Architecture uit Tel Aviv. Zij ontwerpen waanzinnig mooie horecaconcepten (o.a. het W-hotel en Mr. Porter bar in Amsterdam) en het zijn nog leuke mensen bovendien!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik heb lang geleden besloten dat ik het niet leuk vind om 3D-tekeningen te maken. Daar zijn anderen veel beter in (en sneller!) dus dat gedeelte besteed ik uit.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen de crisis op z’n hoogtepunt was en ik bijna was gestopt, kreeg ik een telefoontje dat ik de pitch had gewonnen en een hele grote opdracht voor een kantoor op de High Tech Campus mocht gaan doen. Toen ging de champagne open op dinsdagavond! Dit was voor mij de grote ommekeer, vanaf dat moment ging het alleen maar steeds beter.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik heb recent het boek “Ikigai” gelezen, dat gaat over het vinden van jouw ‘reden van bestaan’, je passie. En dat dit een voorwaarde is voor een lang, gezond en gelukkig bestaan. In Okinawa wonen de meeste honderd jarigen en die zitten niet achter de geraniums, die leven hun passie. (tenzij geraniums hun grote passie is natuurlijk 😉

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik denk dat je je leven lang veranderd. Ik leer elke dag bij, zowel qua werk als persoonlijk, en probeer me daar heel bewust van te zijn. Als je niet meer groeit als mens dan wordt het leven vrij zinloos, denk ik.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben momenteel met een heel uitdagend project bezig; een groot hotel (35+ kamers) met restaurant, brasserie, wijnbar, spa & wellness etc. Echt een droomopdracht die ik in nauwe samenwerking mag doen met een fijne opdrachtgeefster. Enorm leerzaam traject!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Mijn streven is om naar een warm land te verhuizen zodra onze kinderen helemaal zelfstandig zijn. Ik denk aan een tropisch eiland ergens in bvb Thailand, waar ik op mijn vakgebied het verschil kan maken. Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik hecht niet echt aan bezit maar het meest waardevol in mijn leven zijn mijn man en onze 3 kinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik creativiteit en zakelijk zijn kan combineren.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Daar is geen vaste plek voor, dat gebeurt overal. Ik heb dan ook altijd een boekje bij me waar ik ideeën meteen in op kan schrijven/tekenen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Omdat zowel ik, als mijn man, veel met horeca bezig zijn is het meestal de zaak die net geopend is waar we iets gaan eten/drinken. Maar een vaste waarde is denk ik wel Brasserie van den Berg in Eindhoven.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? “Je kunt je leven helen” van de onlangs overleden Louise Hay. Hierdoor ben ik gaan inzien dat je eigen gedachten voor een groot deel je leven beïnvloeden. Sindsdien probeer ik alleen nog maar positieve gedachten te hebben en dat helpt!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Heb ik niet echt. Het mooiste boek dat ik sinds lang gelezen heb is “Een klein leven” van Hanya Yanagihara

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Bruce Springsteen’s album Live 1975-85

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pippi Langkous

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Dat vliegt alle kanten uit: Maya Angelou, Prince Ea, Michelle Obama, Philippe Starck, Fabio Novembre, Kees van Kooten, Patricia Urquiola, Anish Kapoor, Frank Gehry… om maar een paar te noemen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De documentaire “Down to Earth” over de bijzondere reis van een familie die alles achter zich laat en op zoek gaat naar de eeuwenoude wijsheden van de hoeders van onze aarde. Zeer inspirerend!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik zou het om willen draaien; voor diegene die de vrijheid neemt om te creëren (creatief te leven) volgt financiële vrijheid vanzelf. Een mooi boek dat hier over gaat is “Big Magic” van Elisabeth Gilbert.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Voor mij is kunst onmisbaar in mijn leven. Een grote inspiratiebron ook. Kunst die me raakt is voeding voor mijn eigen creativiteit.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is mijn geweldige man die altijd achter mij staat, wat ik ook onderneem.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met iedereen die mooie dingen maakt!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar de uitvoering van Theater aan de Parade in s’-Hertogenbosch.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ilse Crawford, na het zien van de “Abstract” documentaire van Netflix

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Recent opgeleverde projecten zijn CoffeeLab op het stationsplein in Eindhoven, en op de Stationsweg 35 in ’s-Hertogenbosch. En koffie en yogazaak Bhalu op de Bloemersstraat 95 in Nijmegen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Mariska van der Meulen, die echt in elke vezel haar passie leeft. Een groot voorbeeld en een heel mooi mens!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Lianne Bongers Studio Lime interieurconcepten Waterlinie 505 in Eindhoven lianne@studiolime.nl 06 511 680 60 http://www.studiolime.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s