Passie Pensioneert Nooit voor Jasper Udink Ten Cate

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Geven. Het geven van aandacht in de vorm van een gerecht, kunstwerk, muziek of object dat de ontvanger zichtbaar inspireert. Als dat moment een startpunt is voor een mooi verhaal ben ik geslaagd.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Zelfkennis en daardoor al lerende de juiste weg bewandelen richting balans voor mezelf en mijn omgeving. Dus eigenlijk aandacht geven aan anderen terwijl ik mijn eigen verhaal leef.

Wat is mijn grootste angst? Dat er iets gebeurt met mijn familie.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het maakproces, als ik bezig ben in mijn Smaakmuseum of in mijn atelier en ik ben bezig met mijn handen, dat zijn de enige momenten dat ik de tijd kan verliezen en compleet rustig ben in mijn hoofd. De rest van de dag heb ik honderden gedachtes en ideetjes, daar wordt ik soms moe van. Als ik aan de slag ga en iets creëer dan ben ik rustig.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduldig en het moet op mijn manier.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat alles op mijn manier moet

Wanneer zou ik liegen? Als ik daar iets goeds mee kan bereiken zonder dat iemand daar last van heeft.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Questlove, drummer van een hip hop band en tevens producer. Hij was in mijn jeugd het grote voorbeeld en ik vind het knap hoe hij als het ware een soort creatief ondernemerschap gebruikt om al zijn talenten een podium te geven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Triviale klusjes die moeten gebeuren zoals planning, vergaderen en schoonmaken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen mijn kookboek werd gerecenseerd in de USA en in een adem werd genoemd met het boek van Questlove, mijn grote voorbeeld.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat wie ik nu ben nooit zal veranderen. Ik hoop dat als ik ouder ben ik nog steeds muziek ma, schilder, kook en onderneem.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Helemaal niks. Het is wat het is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben trots op mijn designshows in Milaan en New York, mijn kookboek dat over de hele wereld verkrijgbaar is, het succes van het Smaakmuseum, mijn show op de Biennale in Venetie etc etc. Ik ben eigenlijk gewoon trots dat ik doe wat ik ben en daar mijn geld mee verdien zodat ik iedere keer weer wat nieuws kan doen. Mijn werk is echt te gek! Dat is de grootste prestatie!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Nederland maar met een internationale focus. Projecten in het buitenland streef ik wel na.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Als ik iets wil doen omdat ik het leuk vind doe ik het gewoon. Maakt niet uit hoe groot of klein het doel is. Markante daaraan is denk ik dat er nooit een economische drive achter zit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het Centraal Museum Utrecht.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een barbecue in een tuin bij vrienden, daar maak je mij het gelukkigst mee.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De autobiografie van Frank Zappa is mijn grote werk. Hij staat aan de basis van wat ik nu doe met Creative Chef. Frank Zappa was grensverleggend en dacht niet in hokjes. Had een gezonde zelfspot en stond aan de basis van moderne klassieke muziek, Doo- Wop platen, boeken, films, Rock en Roll schitterend art work en deze man was fenomenaal met een glimlach. Veel van wat hij heeft gezegd en heeft gemaakt heb ik onbewust toegepast in mijn eigen bedrijf. Verder is de filosoof Wittgenstein een grote held

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Gabriel Garcia Marquez

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Frank Zappa, de gehele Blue Note hardbop periode, the Roots, the White Album van the Beatles, alle reggae uit de sixties en seventies the Black Crowes en Lack of Afro

Wie is mijn held of heldin in fictie? Asterix & Obelix

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Annelien mijn vrouw. Zij is alles in mijn leven. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Once upon a time in the west.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? De meest verrassende inzichten en creaties ontstaan bij weinig financiële middelen. De creaties kunnen op een groter podium getoond worden als er financieel vrijheid is.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is in mijn leven de hoofdrolspeler. Mijn grote droom is het creëren van een eetbare tentoonstelling in het MOMA te New York. Alles wat ik nu doe als designer, kunstenaar en kok doe ik om dat doel te bereiken!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik denk mijn ouders en in het bijzonder mijn vader. Hij steunt me en helpt me met het maken van beslissingen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou graag een servies willen ontwikkelen voor een mooi design label zoals Seletti of Serax.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar mijn tentoonstelling in het Frans Hals Museum the Global Table. Ik portretteerde inwoners uit Haarlem afkomstig uit andere delen van de wereld en vroeg ze naar hun eetherinneringen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik heb bewondering voor het ondernemerschap van Margriet Vollenberg van Organisation in Design. Zij heeft een enorme drive en weet mensen samen te brengen. Ik ken haar al maar nog een keertje een hapje eten kan geen kwaad. Dus Margriet, bij deze?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je bent altijd welkom in mijn atelier en verder ben ik present op de Dutch Design Week, het Frans Hals Museum en ben ik present op social media.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Freek van Zeist van the New Makers uit Delft. Zij maken geweldige dingen met enorme freesmachines. Samen met hen heb ik een project gedaan in Milaan en ben gepassioneerd geraakt over hun bedrijf.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? info@creativechef.nl

Link naar de website;
Link naar mijn boek;

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s