Passie Pensioneert Nooit voor Jochem de Vet

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is het creëren van verrassingen voor mijn klanten en publiek. In mijn wereld is een goed verhaal koning, keizer en admiraal. Het geeft mij een onbeschrijfelijk goed gevoel als ik een kijker of klant kan raken met mijn werk.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Voor mij is ultiem geluk – naast het creëren van geluk voor anderen – het ervaren van vrijheid. Creatieve vrijheid, emotionele vrijheid, financiële vrijheid.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat ik verdwijn zonder iets van betekenis achter te laten op de wereld.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Waar ik het meeste van houd aan mijn werk is dat ieder film en muziek project mij laat werken met nieuwe kijkers, een nieuwe schaal van emoties, een nieuw verhaal.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik geloof dat ik vrij slecht ben in het onderhouden van mijn netwerk. Het komt niet door desinteresse, het heeft te maken met vergeetachtigheid. Details uit het verleden verdwijnen snel uit mijn gedachten.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is het overschatten van mijn beschikbare tijd. Op sommige momenten neemt mijn enthousiasme het over zonder rekening te houden met mijn agenda.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou enkel liegen voor het emotioneel welzijn van een ander. Gelukkig is dat niet vaak nodig. Er ligt meer kracht in de waarheid.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? In mij leeft een gezonde jaloezie voor filmmakers, regisseurs, editors die genieten van respect en aanzien door de nederlandse en internationale filmwereld. Mijn bewondering gaat uit naar Fernando Meirelles (Director: Cidade de Deus), Steven Spielberg (Director: Schindler’s List, The Color Purple, Empire Of The Sun), Lana & Lilly Wachowski (Director: Sense8, The Matrix), Hans Zimmer (Music: Interstellar, Dunkirk), Kevin Spacey (Actor: American Beauty, Margin Call), Christopher Nolan (Director: Memento, Interstellar), Jake Gyllenhaal (Actor: Enemy, Jarhead), Denis Villeneuve (Director: Enemy, Prisoners)

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wat het minst leuk is aan mijn werk zijn de dagen waarop ik niets anders doe dan bellen en e-mails beantwoorden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ga altijd door totdat ik tevreden ben met mijn werk. Mijn meest memorabele project tot nu toe is de video ‘Where The Wind Blows’ voor Pieter Henket, Boom Productions en Mojeh Magazine. https://vimeo.com/178829677. De video toont kleding van Dior tijdens een strijd tussen broers die niet met en zonder elkaar kunnen. De video bestaat uit mijn camera werk, mijn editing, mijn color grading en mijn muziek compositie en productie. Door mijn kwaliteiten en creativiteit te combineren was ik in staat de regisseur en producent te verrassen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik blijf mijn passie actief uitvoeren totdat mijn lichaam niet meer verder kan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Als ik een keuze had, dan had ik graag een beter geheugen gehad. Het is frustrerend als je het onderwerp in kwestie voor je ziet maar het niet kunt benoemen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste prestatie is het vertrouwen dat ik krijg van mijn klanten. Ik heb nooit gestudeerd voor het filmmakers vak. Al mijn kennis komt uit doorzettingsvermogen en ervaring. Ik werk op gevoel en de waardering die ik daarvoor krijg is mij alles waard.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik het liefste zou leven en werken is in elke stad, in elk dorp, in elk land. Vraag je je nooit af hoe het zou voelen om iemand anders te zijn? Om als kind ergens anders op te groeien? Ik wil overal en iedereen zijn, dat is de reden waarom ik film maak.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn meest waardevolle bezit zijn mijn ogen en oren.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Als ik mijn omgeving moet geloven heb ik een aantal markante karaktertrekken. Ik ben energiek, gedreven, passievol. Daarnaast ben ik vrij strikt in omgang met mijn apparatuur, workflow, ik ben digitaal geordend maar analoog chaotisch, brutaal en geladen met zeer flauwe humor. Tenminste, als je het humor kunt noemen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Mijn beste ideeën ontstaan niet op een bepaalde plek, maar op een bepaald tijdstip. Tussen 23.00 en 03.00 ervaar ik mijn grootste creatieve piek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?In mijn stad, Eindhoven, ga ik graag naar Van Moll, een bijzonder biercafe. Ik eet graag bij Boca, een modern tapas restaurant met een twist, bij Down Town Gourmet, een verzameling aan kleine eetgelegenheden onder één concept. Buiten Eindhoven drink ik graag whiskey’s en cocktails bij het bijzondere Behind Bars in Utrecht en eet ik graag bij De Burgerij een bourgondisch restaurant in Tilburg.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Welke boeken hebben mijn beïnvloed en hoe? Dit is een interessante vraag voor iemand die zeer weinig boeken leest. Ik lees veel online. Boeken hebben nooit mijn interesse gehad, ondanks dat mijn moeder bibliothecaresse was. Het waren altijd muziek, film en illustratie en fotografie die mijn interesse hadden. Als filmmaker begrijp ik de kracht van verhaal, ik weet nog toen ik voor het eerst doorkreeg hoe ik met film een verhaal kon vertellen door eenvoudig informatie weg te laten of toe te voegen. Vanaf dat moment begon ik anders naar films en series te kijken. Een ander moment waarop mijn leven werd beïnvloed was wanneer iemand me vertelde “iedereen doet maar wat”.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Mijn favoriete schrijvers zijn onder andere Quentin Tarantino (True Romance), Jonathan & Christopher Nolan (Interstellar), Francis Ford Coppola (Apocalypse Now, The Godfather)

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? De muziek die ik luister op mijn laatste dag zal bestaan uit muziek van mijn jeugd tot en met hedendaagse muziek. Ik houd mijn playlists goed bij, via muziek kan ik het verleden deels herbeleven. Één van de nummers die er zonder meer tussen zal zitten is Low Commotion van Ry Cooder en Re:stacks van Bon Iver. Op dit moment ben ik onder de indruk van het album A Glimpse of Tomorrow van Tangerine, prachtig.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn held of heldin in fictie is Superman. Geen twijfel over mogelijk. In Christopher Reeves vorm uiteraard.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn helden en heldinnen in real life zijn alle personen die ik dichtbij me houd.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De films die ik iedereen aanraad zijn Cidade De Deus (2002) en Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? De financiële vrijheid om te creëren betekent voor mij de ruimte om mijn eigen projecten te kiezen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is een groot onderdeel van mijn werk. Het is onlosmakelijk verbonden met mijn visie op verhaal, beeld en audio. Het Voorlinden museum heeft een mooie collectie, een tip voor iedereen die een paar uur vrij de tijd heeft.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste sponsor is mijn vriendin. Ze heeft niet zoveel affiniteit met de wereld waarin ik werk maar ze staat altijd klaar als ik diep moet gaan voor een project. Ze is een onmisbare steun geworden.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Op dit moment kijk uit naar het 48 Hour Film Project in Utrecht waarvoor ik voor 1 van de teams een scenario zal schrijven. Daarnaast begin ik aan het begin van september met het volgen van Ellie Uyttenbroek van wie ik een kort portret maak voor het Stedelijk Museum in ‘s-Hertogenbosch. Voor het collectief Beyond Awakenings ligt er een plan om een sound design / muziek compositie te maken voor autonoom werk in de nabije toekomst.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Mijn hoop is om dit jaar mee te mogen werken aan een serie, sketch of film. Het ontmoeten van gelijkgezinde mensen die dergelijke producties doen zou ik te gek vinden.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn werk is te zien op http://www.jochemdevet.nl , houd me in de gaten via Instagram (@jochemdevet) voor updates over mijn werk.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Dirk van den Heuvel, Peter Mohnen, Paulien Mandos, Patrick Klerks

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kunt contact met me opnemen via info@jochemdevet.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s