Passie Pensioneert Nooit voor Wouter Stips

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Creëren is mijn passie. Dat is niet altijd gemakkelijk, vanzelfsprekend. Dat heeft met energie te maken, naar mate je wat ouder wordt verandert ook je energie. Ik vind het prettig om dat te merken. Denk nu veel meer na over wat ik doe, ben kritischer geworden, ken mijn eigen beperkingen en krachten steeds beter.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ja, daar vraag je me wat… Ik weet niet wat dat precies is, ultiem geluk. Of dat bestaat. Wat daarmee bedoeld wordt. Ik raak het geluk vaak aan, dat lijkt mij wel voldoende. Er zijn mensen die in een waanbeeld geloven en hun geluk daarin vinden. Zoals een god. Of de staatsloterij. Ik prijs mij gelukkig dat ik dat niet nodig heb. De enige voorwaarde voor geluk bij mij is liefde.

Wat is mijn grootste angst? Ik ken alleen maar kleine angsten. Maar als ik iets moet noemen waar voor ben dan is het het onverwacht slechte in de mens.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik mijzelf steeds blijf verrassen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat hangt heel erg van de personen af die mij onaantrekkelijke eigenschappen toedichten. Het kan best zo zijn dat wat ik een goede eigenschap vind, voor een ander afstotelijk is.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben gelukkig te oud en ervaren om nog in valkuilen te stappen.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zou zeggen dat ik lieg.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder de mensen die ondanks moeilijke leefomstandigheden toch mooie dingen blijven maken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De vrijheid en de zelfstandigheid.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk? Elke dag. Ook als het moeizaam gaat kan ik het geluk raken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Leuk bedacht.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Weinig. Misschien de botten wat flexibeler.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nog toe? Dat is betrekkelijk, wat is groots in een prestatie? Ik zou kunnen zeggen het werk wat ik in derde-wereldlanden deed voor organisaties als bijvoorbeeld Terre des Hommes, het Liliane Fonds, Aidsfonds, stichting Kansarme Kinderen. Dat is tastbaar dankbaar.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het is goed zoals het is. Ik heb ontdekt dat het niet uitmaakt waar je bent, het moet toch uit jezelf komen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn leven, mijn liefdes en vriendschappen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn stijl, mijn eigenheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Nogmaals, Ik heb ontdekt dat het niet uitmaakt waar je bent, het moet toch uit jezelf komen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Thuis, met familie en vrienden.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik weet nu niet of ik dat op zo’n dag wil, maar als ik het zou willen dan het het liefst live muziek, gespeeld door vrienden.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik vind het bijzonder dat mensen geld willen besteden aan iets wat ik gecreëerd heb. Het meest verwondert mij de mensen die dat geld moeizaam kunnen missen, en dan toch kiezen voor een werk, van mij of van iemand anders.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Zonder kunst geen leven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn liefde.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik werk het liefst alleen. Ik heb één heel goede vriend waarmee ik graag samenwerk.Dat kan ook in 2018, 2019.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Met die goede vriend ga ik een groot project aan in Venetië.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik ontmoet veel mensen, ook collega’s. De bijzondere mensen selecteren zich vanzelf.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ? Hoe kun jij contact met mij opnemen? http://www.wouterstips.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s