Passie Pensioneert Nooit voor Harriet Dob

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. In huizen en in mensen zit vaak veel meer potentieel. Ik laat graag zien waar het zit en hoe ik het zou verzilveren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ik leef mijn leven zoals het voor mij goed voelt.

Wat is mijn grootste angst?

Ik wil niet leven met of in angst. Ik ben me bewust dat er gedachten zijn, ook minder leuke. Maar dat is niet wat er werkelijk is.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Genieten van resultaat. Klein of groot. Als een huis tot bloei komt of mensen tot inzichten komen of geïnspireerd raken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Hm ik ben wel es ongeduldig.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik te snel ga voor anderen. Het is ook mijn kracht.

Wanneer zou ik liegen?

Leugentje om bestwil mag.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Mensen die ook leven zoals het voor hen goed voelt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Als iets langer duurt dan ik had gedacht of verwacht. Of als ik mensen zie die niet in beweging zijn te krijgen, ondanks al het moois dat het leven hen zou kunnen bieden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Oh dat is de hele reis naar het eindresultaat. Genieten van alles dat op mijn pad komt. Beroep doet op mijn creativiteit en ik altijd een oplossing voor obstakels weet te vinden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Het is wie je bent, wat je blij maakt en er elke dag is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik ben wel op de plek waar ik wil zijn, als mens, als vrouw. Zoals ik me nu voel, wil ik wel tot in lengte van dagen vasthouden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik verwaarloosde huizen liefde geef en weet om te toveren naar hedendaagse kleine paleizen, waar sereniteit en rust de boventoon voeren. En het bedenken van concepten, waarin mijn creatieve en strategische kant elkaar versterken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Daar ben ik al. Op dit moment is dat in Spanje, aan zee.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Dat ben ik.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn moed (het lef) om mijn dromen waar te maken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Het ecologische pad langs de kust, wandelend met mijn hond Mr. Jones. En dan even op het terras, kijkend over zee en afvragend wat er toch allemaal onder water te zien zal zijn.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Bij het haventje van Les Basettes. Met je terrasstoel op de rotsen, de zee klotsend voor je voeten en de Penon Ifach bewonderend. Met een glas witte wijn, gambas ajillo en leuk gezelschap.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Dat zijn er meerdere. Het begon met The Artists Way en anderen volgden: Human Design, Kleur ben je zelf, the Why cafe. Allen gaven richting naar mijn levenspad.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Favoriet heb ik niet. Ik hou wel van lezen, heerlijke Zweedse thrillers/detectives, afgewisseld met boeken waar ik wijzer van word.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Dat zou ik echt niet weten ;-). Als ik er maar blij van word.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Heb ik niet.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen die er voor mij toe doen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

The Matrix, omdat het zo actueel is. En Into the wild, omdat het zo prachtig is verfilmd. Zelf ontroerde de documentaire Coast Modern mij enorm. Over het ontstaan van, en de gedachte achter, de modernistische architectuur aan de westkust van Amerika (denk aan Waterfall house)

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Ik zou ervan maken de vrijheid om te creëren. Schaarste, maar ook alleen zijn, maakt mensen veel creatiever.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik hou van kunst en vind dat in ieder interieur minstens 1 kunstwerk te vinden moet zijn

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Dat ben ik. Als je namelijk iets wilt dan moet je het zelf doen.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Met dames, die net als ik in de tweede helft van hun leven zijn en nu eindelijk hun droom waar willen maken.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Naar de eerste deelneemster aan mijn concept In de watten bij Jet.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Mensen die net zo in het leven staan als ik.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Ik woon in Spanje in een tiny villa. Paar keer per jaar stel ik mijn huis open voor vrouwen die hun dromen waar willen maken. Meer informatie op harrietdob.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Fenneke Wortelboer. Zij heeft een enorme passie voor de gevoelskant van wonen.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

via mijn website harrietdob.com of LinkedIn

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 345 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s