Passie Pensioneert Nooit voor Marleen Weener

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?  

Ik ben een activist, feminist en levensgenieter. Mijn vuur haal ik door mijn verhaal te delen en daarmee anderen te inspireren. Ik heb jarenlang in de politiek gewerkt, maar merkte dat ik daar niet bezig was om de wereld beter te maken, maar met ‘het spel’ en de PR van politici. Nu verander ik de wereld door te schrijven en plantmedicijn retraites in Portugal. Plantmedicijnen hebben mijn leven veranderd. Het is een eer om die magie en heling met anderen te delen.

Wat is mijn grootste angst?

Ik heb geen angst. De grootste angst is doodsangst, maar ik geloof dat het leven niet stopt wanneer we sterven. Je ziel gaat door en naar een hele mooie plek. Dat wil niet zeggen dat ik van het leven houdt. Juist daardoor geniet ik van het leven. Doordat ik mij bewust ben dat het leven eindig is. En het leven gaat om liefde. Ik geloof dat er maar twee emoties zijn: liefde en angst. Ik kies voor echte liefde. Echte verbinding.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? 

Dat ik mijzelf kan zijn zonder compromis.

Wat is mijn grootste valkuil? 

Dat ik in mijn ego schiet en onzeker word. Dat twijfel ik. En vraag ik mij af wie er op mijn verhaal zit te wachten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik heb niets met pensioen. Ik heb het zelfs niet. Ik geloof sowieso dat werken, het idee dat je van negen tot vijf ergens moet zijn en dat je met pensioen een sociaal construct is, oftewel: wij hebben het bedacht. Het bestaat niet echt. Je kan het niet vastpakken. Eigenlijk, als ik een beetje mag prikken, houd je door de naam het idee van een pensioen nog in de stijgers. Terwijl de boodschap is: met pensioen gaan is onzin.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Niets.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het schrijven van mijn boek. En het kiezen voor mijn eigen pad die niet meer op het sociaal maatschappelijke wenselijke pad is. Ik woon in Portugal, heb mijn eerste boek geschreven – ik zoek nu uitgevers – en door mijn spirituele ontwikkeling en pad geloof ik in mijzelf. Ben ik mijzelf. En weet ik ook wie ik ben. Dat vind ik een prestatie en ben ik trots. Ik weet en zie dat de meesten niet weten wie ze in de kern zijn – en daarom is dat ook mijn missie en passie om dat te gaan veranderen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Portugal, maar zolang het maar in de natuur en bij de zee is.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Moeilijke vraag! Ik denk dat de meeste mensen mij altijd herkennen aan mijn blonde haar, maar ik heb ook een karakteristieke lach. Haha!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? 

Op het water wanneer ik surf.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? 

De keuze van Edith Eva Eger. Prachtig boek. Echte aanrader over dat je altijd een keuze hebt in je leven. Een ander boek wat mij persoonlijk enorm geïnspireerd heeft voor mijn eigen boek is Hillbilly Elegy van J.D. Vance. Net als The Second Mountain van David Brooks. Vooral het eerste deel daarvan waarin hij uitlegt dat de meeste mensen bezig zijn om de eerste berg van faam, macht en geld te beklimmen, maar dat het leven daar niet om gaat. Mensen gaan dan door het dal en zien dan de tweede berg waar het wel om gaat: liefde.

́You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Heart of the universe door Peter Kater en Snatam Kaur.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Mulan. Al begrijp ik dat het verhaal van een vrouw die gaat vechten in het Chinese leger om te voorkomen dat haar oude vader moet vechten niet helemaal op waarheid gebaseerd is. Toch houd ik van een voorbeeld die vecht voor haar recht om te zijn wie ze is.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Elisabeth Gilbert. Een boeken tip van haar vind ik: Big Magic. Dat heeft mij terug aan het schrijven gekregen. Prachtig boek over creativiteit.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

Een leuke kinderfilm, maar net zo leerzaam en leuk voor volwassenen, is Soul van Disney. Het legt in kindertaal uit wat ik geloof over het leven: het is niet eindig. Onze ziel gaat door en het is belangrijk om elkaars zielen te zien en te respecteren op aarde. En natuurlijk je eigen zielsmissie te vinden. Dat is waar het echt om gaat.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

Dat ik de enige ben die mijn eigen leven kan kneden en al vertel ik mijn verhaal, mijn pad, jij hebt de jouwe. Die is niet hetzelfde en dat zou je ook niet moeten willen. We zijn allemaal uniek, maar kunnen elkaar wel inspireren.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk? 

Een grote, zo niet, de grootste. En dat maakt me gelukkig. Ik hou van verhalen. In boekvorm, in een artikel, in een podcast, in films, in theaters en aan het kampvuur. Het maakt mij eigenlijk niet uit. Wanneer het een goed verhaal is, is het een goed verhaal.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit? 

Mijn boek dat uit gaat komen.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Malou Brantjes. Die maakt prachtige tekeningen in haar vrije tijd, echte kunst en wil ooit de politiek in.

Hoe kan je mij contacten:

Via Instagram @marleenweener 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s