Passie Pensioneert Nooit voor Laura van Gaalen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is tekenen. Dit kan zowel een stilstaande illustraties zijn als de animaties die ik teken. Het is altijd al een grote roeping geweest om mensen verhalen te vertellen met mijn tekeningen. Je brengt ze heel even naar een andere wereld buiten die van ons.

Wat is mijn grootste angst? Het is misschien wat diep of overdreven, maar tekenen is wel echt mijn leven. Van mijn moeder heb ik gehoord dat ik, als heel klein meisje al zei: ‘’Als ik maar kan tekenen is het goed’’.
Om niet meer te kunnen tekenen door wat voor reden dan ook, zou echt een grote nachtmerrie voor mij zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Naast het tekenenwerk en het lekker creatief bezig zijn in mijn werk als animator en illustrator, is dat het werk nooit hetzelfde is. Het is heel gevarieerd. Het ene moment moet je een uitleganimatie maken of een illustratie. En de volgende dag maak je opeens een logo, een mascotte of GIF animatie voor social Media. Het verveeld nooit en het brengt veel creatieve uitdagingen met zich mee. Daarnaast kom je in contact met andere ondernemers en particulieren, waar ik met sommige nog steeds contact mee heb.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn perfectionisme. Elke opdracht die ik krijg, wil zo goed mogelijk doen en er het beste ervan maken. Maar hierdoor wil ik wel eens in details blijven hangen. Soms vind ik het ook lastig als er té veel verschillende projecten tegelijk bezig zijn. Mijn hoofd loopt dan over omdat, ik alle opdrachten zo goed mogelijk wil doen. Gelukkig weet ik dit op te lossen door lijstjes te maken van de projecten, zodat het uit mijn hoofd is.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De titel zegt het eigenlijk al luid en duidelijk. Hetgeen je doet maakt je zo gelukkig dat je nooit meer wil stoppen. Passie is iets wat je drijft en wat je elke dag weer uit je bed doet opstaan. En als je bij wijze van spreken gedwongen met pensioen moet? Nou, dacht het niet!! Ik ga gewoon door! Het is echt een ‘’Till death do us part’’ job. De uitspraak ‘’Hij Stierf in het Harnas’’ vind ik zelf mooi aansluiten bij de betekenis van ‘’Passie Pensioneert Nooit’’.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben het soort mens dat zich veel vergelijkt met andere. Eigenlijk moet je jezelf accepteren zoals je bent. Het komt vooral voort uit onzekerheid en dat is wel iets wat ik zou willen veranderen. Minder onzeker willen zijn. Want het staat me soms vaak in de weg. Ik heb vaak de neiging mezelf constant naar beneden te halen. Dit maakt dat ik soms wat negatief wordt. Ook zou ik minder willen leven met de rem erop. Aan de ene kant wil ik namelijk alles uit het leven halen maar door onzekerheid en mezelf vaak geen lol of rust gunnen, maakt dat ik mezelf inhoud en het vooral werken, werken, werken is. Mijn werk is mijn passie, dat zeker, maar het leven draait niet alleen om werken. Er moet een goede balans zijn tussen werk en privé.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Wat ik een prestatie vind, is dat ik samen met mijn tweelingzus, uit onze passie een klein bedrijf The Artistry heb opgezet. We hebben onze specialisatie gezet in animaties, illustraties en nog veel meer. Nieuwsgierig, neem gerust een kijkje op de website: http://www.theartistry.nl. We zijn echt vanaf nul begonnen en hebben alles uit eigen zak betaald en opgebouwd.
Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds in vol bedrijf en dat is echt geweldig om te zien.
Ik kan een paar projecten opnoemen die ook als kleine prestaties zie: Een 2d handgetekende animatie die ik had gemaakt voor Relatiecoaching Transformatieplek een prestatie: https://www.linkedin.com/posts/theartistrymediastudio_transformatieplek-activity6867047773783560192–i4c?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web
Animatie voor VVN: https://vvn.nl/codespeurtocht-start
Stichting Jarige Job: https://www.theartistry.nl/portfolio-items/stichting-jarige-job/
Een Amerikaanse documentaire feature film, Pebble in the Pond, waar wij een animatie sequence voor mochten maken. Het was mijn 1e opdracht en connectie die ik buiten Nederland:


Project Chucky Chicken cartoons. Dit was mijn 2e opdracht uit Amerika.
Een cartoon die ik geheel in traditioneel 2d heb geanimeerd en in een zeer korte deadline af moest:


Special Announcement 2d handgetekende animatie voor Chucky

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Hmmm, lastige want ik voel me niet speciaal gebonden aan een vaste plek. Het voordeel van mijn werk is dat ik het letterlijk overal mee naartoe kan nemen. Alles wat ik nodig heb zijn mijn schetsboek, tekenmateriaal en laptop. Maar als ik iets moet noemen zou ik zeggen in de buurt van natuur. Zo spreekt het Franse platteland zoals de Lavendelvelden me wel aan. Ik ben geen luxe paardje, een klein huisje met eventueel een klein tuintje om bloemen en 3 kipjes te houden. Maar op een boot wonen lijkt mij ook wel wat. Als klein meisje heb ik vaak met mijn ouders op onze kleine motorboot gevaren tijdens vakanties of weekenden. Geef mij maar de basics en de natuur, daar heb ik al genoeg aan.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn doorzettingsvermogen. Ik kan doorgaan tot dat ik er, bij wijze van spreken, bij neerval en dan nog door ga. Als ik me ergens toe heb gezet ga ik er 101% voor. Ook als er bijvoorbeeld een spoed opdracht is of een probleem, dan doe ik er alles aan om het voor elkaar te krijgen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Meestal tijdens een wandeling in de natuur, op het water of op het strand. Plekken waar het rustig is en waar ik natuurlijke geluiden hoor, zoals vogels en geritsel van bladeren en de wind. Je kunt vaak lekker wegdromen in je gedachtes en voor je het weet popt er opeens een beeld of idee op. Ik heb ook altijd een boekje of mijn telefoon mee, om deze dat te noteren. Want zo snel als het komt gaat het ook weer.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het zijn niet specifiek boeken geweest die een grote invloed op mijn leven hebben gehad. Wat heel vroeg in mijn jeugd een grote invloed heeft gehad, was een zin die voorkwam in de oude tv serie van Floris met Rutger Hauer. Het was de aflevering De Harige Duivel. Daar sprak de schilder Jeroen Bosch de zin uit: ‘’Hoe kan ik nou schilderen, wat er niet is’’. Vraag me niet waarom of hoe, maar door die zin wilde ik niets anders in mijn leven doen dan tekenen. Ik wilde dat ook kunnen doen. Iets maken dat er niet is. Nog een voorbeeld was de klassieke Disney tekenfilm Beauty and the Beast, die me in de animatie wereld bracht. Het was de balzaal scene die me inspireerde om ook zo te kunnen animeren. Door animatie maakte ik kennis met de mogelijkheid om je stilstaande tekeningen tot leven te wekken en verhalen te vertellen.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? ‘’You Only Die Once’’ Dat is een lastige, ik heb veel muzieksoorten die ik mooi vind. Maar deze schoten me gelijk in het hoofd:
‘’Swan Theme’’ (van Swan Lake Tchaikovsky)
‘’Once Upon A Time In The West’’ (Ennio Morricone)
‘’Imagine’’ (John Lennon)

Wie is mijn held of heldin in fictie? Goofy, omdat ondanks dat hij onhandig is en niet alles mee zit, hij er het beste van probeert te maken en oplossingen zoekt. Jack Sparrow van Pirates of the Caribbean: meer omdat hij een outcast is en lekker zijn eigen ding doet en blijft zoals hij is, namelijk een Piraat.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Het zijn niet echt helden maar meer mensen waar ik tegen op kijk. Glenn Keane een Disney animator, hij is wel echt een voorbeeld van hoe ik ook zou willen animeren en tekenen.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien? ‘’Book of Life’’ Deze animatiefilm is zo vrolijk en kleurrijk dat je er blij van wordt. Daarnaast is het moraal van de film ‘’Hé write your own story’’. Kort gezegd: doe wat jij wilt en kan doen. De pagina’s van je toekomst zijn nog leeg, je kunt ze zelf invullen.
Echt een aanrader voor jong én oud.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij? Haha, dat is precies wat ik in de vorige vraag heb verteld over de film ‘’Book of Life’’. Elke dag is een nieuwe dag en je kunt deze zelf invullen. En ook al is de ene dag minder dan de andere, je kunt elke dag opnieuw beginnen. Dat is het mooie ervan. Je kunt het zien als de volgende bladzijde van een boek die je omslaat. Hoe zal het jou verhaal nu verder lopen? Als verhalenverteller kun je dit avontuur zelf schrijven.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk? Inspiratie, motivatie, avontuur, deur naar een andere wereld en, zoals de Engelse het zo mooi kunnen zeggen, ‘’wonder’’. Dat zijn verhalen voor mij in een notendop. Lekker wegdromen in een wereld vol wonderen en vreemden plekken die we in onze eigen wereld niet kunnen vinden of onzichtbaar zijn. Ja, heerlijk weg fantaseren!

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit? Op dit moment kijk ik uit naar het project project van Lizzy Lake Monster. Dit wordt een Amerikaanse animatieserie voor kinderen. Echt heel spannend hoe dat gaat lopen. Ook het illustreren van een Educatief kinderboek’’ Creamoes’’, waarin kinderen spelenderwijs kennis maken met de Nederlandse taal, spreekwoorden en gezegdes. Hieruit zou eventueel ook een animatie serie kunnen ontstaan. Maar dat is nog ver in de toekomst. Verder? Wie weet wat er nog meer aan projecten op mijn pad komen. Ik kijk er in ieder geval naar uit en blijf genieten van mijn werk, mijn passie waarvan ik nooit met pensioen ga.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Voice- over actrice Mounya Dahma. Zij heeft haar eigen voice- over thuis studio en is een heel open en spontane vrouw.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Je kunt contact met mij opnemen via mijn website: http://www.theartistry.nl. Dan krijg je gelijk een mooi idee en overzicht van het gevarieerde werk dat we maken.
Via mijn werkmail ben ik ook bereikbaar: info@theartistry.nl
Daarnaast kun je contact opnemen via:
Instagram: https://www.instagram.com/theartistrytwins/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/laura-van-gaalen-bbb81462/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s