Passie Pensioneert Nooit voor Kadir Bayma

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het proces van een idee, dat een tikkeltje onmogelijk lijkt, tot realiteit brengen. Ik vind het geweldig om te zien dat iets wat begint met een gedachte, door middel van actie gerealiseerd wordt tot realiteit.

Wat is mijn grootste angst?

Op late leeftijd beseffen dat ik geen van mijn verlangens of dromen heb gevolgd. Mijn grootste angst is dus om nooit tot actie te komen door onzekerheid, angst, zelf beperkende overtuigingen, et cetera. De spijt die ik op zo’n moment zou voelen, dat vind ik echt eng.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik houd simpelweg van het proces van ontwerpen en van het feit dat elk project zo verschillend is qua stakeholders, uitdagingen, teamgenoten, etcetera.

Wat is mijn grootste valkuil?

Angst om te kiezen en dus nooit een focus vinden. Ik vind heel veel interessant, waardoor ik het eng vind om keuzes te maken. Door iets te kiezen sluit je immers iets anders uit.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

We hebben in de maatschappij een beetje het idee dat we eerst jaren werk moeten doen wat we niet leuk vinden, zodat we op latere leeftijd eindelijk niks kunnen doen en dus kunnen rusten. Als je het mij vraagt, denk ik dat als je gepassioneerd bent over iets, je niet eens zult nadenken over wanneer je kan stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Het klinkt heel nobel om te zeggen dat je al gelukkig bent met wie je bent, maar iedereen heeft stiekem wel iets wat hij/zij wil veranderen aan zichzelf. Voor mezelf is dat een mate van zekerheid in mijn expertise en kunde. Ik merk dat dat nu nog, door een gebrek aan ervaring, ontbreekt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Naar mijn mening heb ik nog geen grote prestaties neergezet, ik zit immers nog aan het begin van mijn carrière. Wel ben ik trots op het feit dat ik met mijn blog 30 inspirerende ondernemers heb geïnterviewd en hun verhaal heb gedeeld op onze website www.regulargoldmines.com.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Dat is voor mij nog een beetje abstract. Wat ik weet, is dat ik in een dynamische stad wil werken, waarin altijd iets gaande is en waar mijn sociale leven zich bevindt. Wonen zou ik willen in een rustige plek. Ik ben een voorstander van de gezegde: ‘je kan beter de drukte opzoeken dan de rust.’

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mensen die mij kennen zouden mij overduidelijk beschrijven als filosofisch. Dat komt door mijn nieuwsgierige aard. Kortgezegd, ik vraag énorm veel, over van alles, steeds een laag dieper, elke dag.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

Misschien is dit een lichtelijke anticlimax, maar dat is in het openbaar vervoer of tijdens het wandelen. Dat zijn de enige momenten op een dag waarin ik mezelf helemaal laat verdwalen in mijn gedachten zonder afleiding.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De Alchemist van Paulo Coelho en Startup Lean van Ash Maurya. Het eerste boek gaat over een schaapherder die besluit om zijn dromen te volgen. Hierin wordt getoond dat het proces om je dromen te volgen heel onvoorspelbaar kan zijn. Er zijn veel pieken en dalen in je reis, maar het komt uiteindelijk goed. Het tweede boek heeft mijn passie voor innovatie zoals die nu is, aangewakkerd.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Mijn favoriete nummer verschilt heel erg vaak. Als ik nu zou moeten kiezen is het Blackheart van Thomas Bergersen. Het is een orkestraal lied, dat mij altijd kippenvel geeft.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Batman is een fictief figuur dat ik respecteer. In een wereld waarin iedereen superkrachten heeft, is Batman een normaal mens die iedereen bijbeent met strategie en intellect. Door zijn gedisciplineerde leven, waarin hij elke dag traint en zichzelf verbetert, verlegt hij telkens zijn grens. De les die ik hieruit haal, is dat je als mens zo veel meer kan bereiken dan je denkt, als je er maar moeite voor doet.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Barack Obama is mijn held op gebied van in het openbaar spreken. Mijn vrienden zijn mijn helden, omdat ze, net zoals ik, zichzelf telkens uitdagen. Mijn mentoren zijn helden, omdat ik veel van ze kan leren. Mijn docenten zijn ook helden, omdat ze altijd bereid zijn om tijd voor mij vrij te maken. Kortgezegd, ik heb heel veel helden.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

1917 is een oorlogsfilm waarvan ik iedereen aanraad om deze met een goede beeld en geluidskwaliteit te kijken. Deze film is cinematografisch een van de beste films die ik ooit heb gezien. Door de unieke manier van opname heb ik nog nooit zo sterk in een film gezeten.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven’ mij?

Ik vraag soms aan mensen: “Als jouw leven een film zou zijn in de bioscoop, zou je dan betalen om er naar te kijken?” Veel mensen zien dan in dat ze hun eigen leven daarvoor niet per se interessant genoeg vinden. Iedereens leven is een verhaal, en het is een verhaal dat je grotendeels zelf bepaalt, dus waarom zou je het niet bioscoopwaardig maken?

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Er is geen innovatie die niet begint met: “Stel je voor…” Met nieuwe innovaties is het belangrijk om tot de verbeelding te spreken. Laten zien wat de toekomst kan zijn en waarom dit een betere toekomst is. Het verhaal van wat de innovatie kan betekenen voor een bedrijf, stakeholder of zelfs de wereld, zal het succes bepalen.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit?

Het aankomende halfjaar ga ik in mijn minor een onderneming opzetten. Daar kijk ik erg naar uit! Mensen weten over mij dat ik erg ondernemend ben, maar dit is de eerste keer dat ik ook daadwerkelijk een onderneming ga opzetten. Hieruit zal ik eindelijk kunnen besluiten of ik ook echt een ondernemer ben of simpelweg erg ondernemend.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Bennie Zijl en Filip van den Bruinhorst. Allebei hele mooie mensen die op het moment hun passie uitoefenen.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Stuur een bericht via LinkedIn! Ik sta altijd open voor gesprek. https://www.linkedin.com/in/kadirbayma/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s