Passie Pensioneert Nooit voor Hannah De Maagt

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Voor mij is dat de vrijheid van mijn werk. Als digital nomad kan ik gaan en staan waar ik wil. Zelf kunnen bepalen wat, waar, wanneer en met wie ik werk, vind ik heel belangrijk.

Hierin ben ik altijd op zoek naar enthousiasme en creativiteit. Ik hou van ontwikkelen, je eigen pad maken, experimenteren, vallen en opstaan, leren. Ik hou van schrijven. Mijn eigen verhaal delen en anderen ondersteunen bij het vertellen van hun verhaal, daar word ik blij van.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is om compleet genegeerd en niet gezien te worden. Dat ik fouten zou maken en mensen teleurgesteld zijn in mij.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik vind de veelzijdigheid zo leuk, en dat ik nergens echt lang aan vast zit. Ik werk graag met kortere, losse projecten. Bijvoorbeeld het uitschrijven van een interview of het ondertitelen van een video. Heel af en toe sta ik op een evenement op locatie, wat weer een fijne afwisseling is met het vele werk achter de laptop. Het is nooit saai!

Wat is mijn grootste valkuil? Ik denk ontzettend veel na en heb veel bevestiging nodig. Ik vergelijk mezelf al snel met anderen en ga te veel overdenken of invullen wat de ander denkt of vindt. Hierdoor verlies ik mezelf soms een beetje of hou ik mezelf klein. Ik neem mezelf in die zin niet altijd serieus en dat kan me tegenhouden in bepaalde dingen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij bestaat wachten tot mijn pensioen niet. Ik wil nu mijn leukste leven leven, en niet wachten tot later. Ik doe nu waar ik zin in heb en blijf niet te lang hangen op plekken of bij mensen die me energie vreten in plaats van energie geven. Ik geloof dat als je echt doet waar je blij van wordt, je geen pensioen nodig hebt. Of niet eens echt vakantie nodig hebt. Als je echt naar je hart luistert, voel je je niet snel uitgeblust en wil je niet zomaar stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben vrij hard voor mezelf. Alles moet perfect en alles moet nuttig zijn, waardoor ik mezelf soms wel in de weg zit. Ik zou nog veel meer mijn “lieve stemmetje” naar voren willen halen, zodat ik mezelf wat meer rust kan gunnen en mezelf gewoon goed genoeg vind. Het hoeft niet altijd meer, meer, meer te zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb in de evenementensector, waar ik voor corona voornamelijk voor werkte, veel mooie projecten mogen draaien bij onder andere Theaterfestival Boulevard, Club Smederij en de Nacht van de Vluchteling. Maar mijn grootste professionele prestatie vind ik toch wel hoe ik vanaf 0 mijn digital nomad business heb opgebouwd. Ik moest een compleet nieuw netwerk opbouwen, ik durfde mezelf veel meer (online) laten zien en ben met mijn tarief een stuk omhoog gegaan. Ik heb nu verschillende klanten waar ik ondertiteling of artikelen voor schrijf en ik ben mijn eigen blog begonnen. Ik ben helemaal zelf allemaal nieuwe dingen begonnen, die veel beter bij mijn passie passen, en dat in een halfjaar tijd!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Mijn werkleven is eigenlijk al top, al zou ik nog wel wat meer losse tripjes willen maken. Een paar maanden of een paar weken, of misschien gewoon een weekje, even weg van huis. Ik kan als digital nomad overal werken en dat wil ik dan ook. Werken op verschillende plekken geeft me nieuwe energie en inspiratie. Mijn vriend woont in Engeland, dus daar ben ik ook regelmatig, en wil ik regelmatig zijn. Maar mijn vaste basis om af te toe naar terug te keren, moet toch wel echt het mooie Nijmegen zijn!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? M’n enthousiaste, positieve energie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Ik hou van de sauna. Daar ben ik echt even weg van alle (voornamelijk elektronische) afleidingen en krijg ik ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën. Daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe in een koffietentje te gaan werken of om uiteraard een tijdje op reis te gaan. Verder krijg ik ook een helderder hoofd van een wandelingetje in de natuur.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees de laatste tijd veel boeken rondom persoonlijke ontwikkeling en ik haal er ontzettend veel uit. Maar the Secret is voor mij toch wel echt een eyeopener geweest. Het gaat over de wet van aantrekkingskracht en hoe je met je mindset je leven kan beïnvloeden.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik hou van verschillende soorten muziek, maar het meest blij word ik van dansbare, disco-funky-achtige muziek. Dus als het dan mijn laatste dag is, dan het liefst die muziek.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Sowieso Pippi Langkous. De quote “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” blijft goud.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik vind iedereen die zich kwetsbaar durft te stellen en die zichzelf wil ontwikkelen en ook ergens een beetje schijt heeft aan wat anderen denken altijd wel helden (zoals Brené Brown). Amy Winehouse vind ik ook een held, ook al is het helaas niet goed met haar gekomen… Maar hoe authentiek ze was en durfde te zijn, vind ik wel heel bijzonder.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien? Als er iemand slecht is in het aanraden van films, ben ik het. Ik houd vooral van animatiefilms of slechte Romantische komedies.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij? Je hebt het altijd zelf voor het kiezen. Natuurlijk heb je te dealen met wat je overkomt en heb je veel niet in de hand, maar je hebt wel in de hand hoe je ergens mee omgaat en welke keuzes je op bepaalde momenten maakt. Dus ik geloof dat je zelf je verhaal kan creëren. Daarnaast is jouw leven is jouw leven en heeft niemand anders daar iets over te zeggen.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk? Ik deel graag over mijn eigen leven (bijvoorbeeld in mijn blog maar ook in gesprek met mensen) en hoor ik graag verhalen van anderen. Vooral op reis vind ik het zo bijzonder om nieuwe mensen te ontmoeten en mensen hun levensverhaal te horen. Van oprechte, authentieke verhalen en andermans perspectieven kan je veel leren. Daarnaast ondersteun ik in mijn werk door middel van ondertiteling en het uitwerken van artikelen met het vertellen van verhalen.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit? Ik ga eind september twee maanden naar Mexico. Daar ga ik eerst tien dagen in stilte retraite (dat stond nog hoog op m’n bucketlist) en daarna ga ik daar echt als digital nomad leven. Reizen, maar ook werken tegelijkertijd. Daarna ga ik drie tot vier maanden naar mijn vriend in Engeland en van daaruit mijn werk voortzetten. Ik heb heel veel zin om te gaan ontdekken hoe dat gaat bevallen!

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Lilian Dirks (www.lilidee.nl), zij is een goede vriendin van mij, heel getalenteerd en ook steeds meer haar eigen pad aan het bewandelen.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via mijn website: www.hannahdemaagt.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s