Passie Pensioneert Nooit voor Carool Rijnierse

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Als klein meisje wilde ik al ‘boekenschrijfster’ worden. Volwassen mensen vertelden mij dat schrijven een hobby is en dat je daar geen geld mee kan verdienen. In 2019 ben ik na 22 jaar trouwe dienst bij de KLM als stewardess alsnog mijn droom gaan volgen. Ik ben fulltime aan de slag gegaan als auteur/tekstschrijver. Iedere dag is een feest. Als zelfstandige schrijf ik waar, wanneer en voor wie ik wil. En ik krijg er nog voor betaald ook. En dat geeft mij vleugels.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst heb ik ondertussen zelf grotendeels ontkracht. Ik was ‘bang’ dat als ik mijn hart zou gaan volgen en fulltime zou gaan schrijven, ik te weinig inkomsten zou genereren om van te kunnen leven met mijn drie zoons. Die angst zat tussen mijn oren. Mijn omzet is vele malen beter dan toen ik nog in loondienst was. En de vrijheid die ik daar bovenop krijg is onbetaalbaar.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Schrijven is voor mij als ademen. Dat gaat vanzelf. Mijn werk voelt dus niet als werk. Het geeft mij veel energie en vrijheid. Ik ben een vroege vogel en meestal loop ik rond de klok van 04:30 buiten met mijn honden. Daarna ga ik met een cappuccino aan de slag. Voordat mijn jongens wakker worden, heb ik dan al heel wat werk verricht. Het heeft wel even geduurd voordat ik kon aanvaarden dat ik nooit met tegenzin mijn werk doe. Iedere dag is leuk. En daardoor voelde ik mij in het begin een soort van schuldig. Ik vond het lastig om geld te accepteren voor iets waar ik zelf heel blij van word.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn valkuil zit in het nooit ‘nee’ willen zeggen tegen leuke opdrachten. En ik betrap mezelf erop dat ik ook in de weekenden gewoon met mijn werk doorga. Daar moet ik mijn balans nog in zien te vinden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik weet zeker dat iedereen een soort zielsmissie heeft. Iedereen is ergens heel erg goed in en kan hier zijn/haar werk van maken. Wanneer je je passie tot leven brengt en je hart volgt, zal het nooit als werken aanvoelen. Met pensioen gaan hoeft dus ook niet, want dat zou juist een straf zijn voor mij.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Hetgeen wat ik graag wilde veranderen aan mezelf, gaat dankzij hulp van buitenaf de goede kant op. Ik heb twee jaar lang bijna alles gratis geschreven. Blijkbaar vond ik het mijn werk en mezelf niet waard om hier geld voor te vragen. Dankzij seminars van Cosmic Life (Christine Beijnen) heb ik gewerkt aan mijn ‘money mindset’ en dat gaat nu de goede kant op.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Op dit moment fungeer ik als ghostwriter voor twee bekende Nederlanders en schrijf ik hun columns die wekelijks en maandelijks in zeer bekende tijdschriften/glossy’s staan. Ik hoef niet zo nodig zelf op de voorgrond, maar mijn werk mag wel shinen. Ook heb ik net de biografie mogen schrijven van een ex-profvoetballer en mijn erotische thriller is bij bol.com te koop. Het is leuk dat mijn werk steeds meer gezien wordt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Mijn droom is een vrijstaand huis met een hele grote (bos)tuin, waar ik (net zoals nu) aan de grote keukentafel schrijf. Heerlijk met mijn drie jongens en onze beestenboel om mij heen. Dan ben ik helemaal in mijn element. En af en toe vlieg ik dan met mijn laptop naar Bonaire, Mexico of Spanje, om daar in het zonnetje te schrijven en inspiratie op te doen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik ben graag op mezelf, ik volg altijd intuïtief mijn gevoel en mijn hart en ik ben het tegenovergestelde van een meeloper. Ik trek mijn eigen plan en doe wat goed voelt. Ook al gaat de meerderheid naar links en rechts voelt beter, dan ga ik die kant op. En met die ‘attitude’ maak ik niet altijd vrienden. Inmiddels heb ik daar helemaal vrede mee. De mensen die bij mijn leven passen zullen altijd weer op mijn pad verschijnen.

Wat is de plek waar ik de meeste ideeën krijg buitenshuis?

Altijd ergens in de natuur, wanneer ik met mijn honden aan het wandelen ben. In de stilte en de rust, komen ideeën als downloads bij mij binnen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De boeken van Esther en Jerry Hicks hebben (nog steeds) een enorme positieve invloed op mijn leven. Met de kracht van onze gedachten, ons bewustzijn, kunnen we zoveel meer dan je denkt. Het zijn mijn Bijbels geworden, vol met mantra’s. Hier haal ik energie uit en hoop.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Krachtige muziek en vrolijke muziek.

‘Together as one’ van The Pitcher.

En Bob Marley met ‘Is This Love.’

Wie is mijn held of heldin in fictie?

In fictie is dat Claire uit de serie Outlander. Vooral in de eerste twee seizoenen vind ik haar drijfveer geweldig en krachtig.

Wie zijn mijn helden in het echte leven?

Mijn drie zoons. Dat zijn mijn musketiers, mijn leermeesters, energiebronnen en onvoorwaardelijke liefde waarom ik op deze planeet mag zijn.

Welke film zou ik jou aanraden om eens te zien?

De film ‘Land’ met Robin Wright. Voor mij een film vol herkenning. Prachtige natuur en je proeft de echtheid.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven’ mij?

Iedereen is de verhalenverteller van zijn of haar eigen leven. Het glas is half vol of half leeg en waar jij de focus op legt, zal groeien.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Als auteur zijnde draait mijn werk om verhalen. Daarnaast vind ik het belangrijk om het levensverhaal zo mooi en positief mogelijk te beleven. We hebben allemaal tegenslagen, maar door er anders naar te leren kijken kan iedereen het eigen levensverhaal mooier maken. En meer behapbaar.

Naar welk project kijk ik uit?

Op dit moment ben ik met twee boeken tegelijk bezig. Allebei eigen werk, vol met informatie die ik nog nergens ben tegengekomen online of in boekwinkels. Er is in de maatschappij behoefte aan beide boeken. Wanneer ik aan het schrijven ben laat ik dit intuïtief tot mij komen. Als een soort downloads. Het boek wat als eerste af zal zijn, is waarschijnlijk het hardste nodig om te verschijnen. Hier kijk ik nu al naar uit.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun ‘Passie Pensioneert Nooit’ verhaal te vertellen?

Mijn oudste zoon Cas Rijnierse. Hij is 21 jaar, zit in het derde jaar van de VU in Amsterdam en heeft een droom. Hij is op deze jonge leeftijd al bezig met het opzetten van zijn eigen hedgefonds. Hij volgt zijn hart en passie. Alles zet hij hiervoor opzij en dat vind ik bewonderenswaardig.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

via de mail: caroolsteksten@gmail.com

Ik heb een website,maar deze heeft een update nodig. Hulp is welkom!

www.caroolsteksten.nl

Mijn thriller roman is te koop online via bol.com

https://www.bol.com/nl/nl/p/de-nieuwe-wijk/9200000084762126/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s