Passie Pensioneert Nooit voor Mariska Visser-Houkes

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik word bij van iedere beweging in het bedrijf waarin de klant centraal komt te staan in de dienstverlening. En om klanten met al hun verhalen, behoeftes, verwachtingen en uitdagingen te gebruiken als spiegel voor organisaties om op een gecontroleerde en gestructureerde manier te verbeteren over alle communicatiekanalen en processen heen. De tijd is immers voorbij dat specialisten wisten wat goed was en de klant zich daarnaar moest voegen. Op steeds meer plekken in het maatschappelijke domein groeit dit besef. Dat maakt mijn vak, customer experience, dan ook zo leuk.

Het liefst doe ik dit in het maatschappelijke speelveld. Daar waar een klant niet eens per se van de diensten van de organisatie gebruik wil maken maar dat noodgedwongen toch moet.

Dit klantgericht werken, denken en handelen zit in mijn DNA.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is de tijdsdruk die ik soms ervaar. Kunnen we wel snel genoeg veranderen en verbeteren om aan te blijven sluiten bij de snelle veranderingen in de buitenwereld?? Wat is ervoor nodig om alle neuzen dezelfde kant op de krijgen? Het vakgebied customer experience is nog relatief nieuw en vaak is er missiewerk nodig om in beweging te komen. (maar: als een kind zo blij als dat lukt!)

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik vind t fantastisch om de klant een stem te geven in alles wat ik doe. En dingen die abstract en groot zijn, klein, concreet en meetbaar te maken. Door samen met collega’s te prioriteren wat we hoe en wanneer gaan doen, concreet te verbeteren en successen te vieren, ontstaat een vibe, een inspiratie-vliegwiel.

Op die manier geef ik strategie handen en voeten en weet ik de boel in beweging te krijgen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat is absoluut mijn ongeduld en mijn enthousiasme. Door mijn passie om te verbeteren kan het me nooit snel genoeg gaan.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Vooruitgang, flow, blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen. Altijd op zoek naar de ‘reason why’. Dat is passie voor mij. Passie zit ook in de kleine dingen om me heen. De zon die schijnt, de lente, mooie gesprekken, de liefde van mijn naasten.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat ik sinds een tijd doe is tot 10 tellen en 3x ademen voordat ik iets onderneem. Dat is nog geen automatisme en blijf ik mezelf elke dag aan herinneren.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Vakinhoudelijk heb ik een aantal hele gave projecten mogen draaien waarbij richting en invulling werd gegeven aan een grote maatschappelijke ontwikkeling, over de as van de klant. Zodat duidelijk werd wat we als bedrijf moesten doen en hoe. Daar ben ik echt trots op.

En daarbij ook samenwerken met collega’s met andere specialismen of karaktervoorkeuren zodat je elkaar echt aanvult en versterkt. Is trouwens een tip aan iedereen: zorg dat je mensen om je heen hebt die anders zijn. Het resultaat wordt daar echt beter van.

Professioneel ben ik al zeker 10 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling. Dat hoop ik mijn leven lang te blijven doen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Dat maakt me echt niet uit, zolang ik maar waarde kan blijven toevoegen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn enthousiasme en mijn drive om te verbeteren.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Wandelen met de hond ergens in de natuur waarbij ik mijn gedachten de vrije loop kan laten of ondertussen een goed gesprek kan hebben.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat zijn er wel een aantal, op verschillende vlakken.

The Secret, van Rhonda Byrne, over de wet van de aantrekkingskracht en hoe je dat kunt toepassen op meerdere aspecten in je leven. Onder t mom van ‘wat je aandacht geeft, groeit’.

Cultures & organisations, software of the mind van Geert Hofstede. Fantastisch om te zien welke invloed cultuurverschillen op de samenleving en samenwerking hebben en hoe je daarmee om kunt gaan.

Stratego voor vrouwen, van Monic Bührs en Elisa de Groot. Hoe ziet het politieke krachtenveld eruit in (een masculiene) organisatie en hoe speel je jouw (vrouwelijke) spel optimaal om je doel te bereiken.

Mijn laatste boek: ‘Why your customer experience program will fail, and 7 proven ways to avoid it’ van mijn oud-collega Friederike Niehoff en Aleksandra Pilniak.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat duurt nog wel even hoop ik. Een lekker blues-nummer met jankgitaar afgewisseld met vrolijke liedjes, dat zou wat kunnen zijn. Maar dat zeg ik nu, misschien wil ik tegen die tijd wel iets heel anders.

Wie is mijn held of heldin in fictie of in real life? Ik ben mega trots op mijn gezin en op mijn vrienden. Verder denk ik dat iedereen zijn kwaliteiten heeft.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien? Ik ben niet echt een filmkijker. Ik vind ‘ Schindler’s List’ en ‘ The Green mile’ wel klassiekers.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij? Terugkomend op The Secret: wat je aandacht geeft groeit. Ik ben me ervan bewust dat ik zelf een rol heb in hoe ik mijn eigen leven leef en wat ik belangrijk vind. Positiviteit en dankbaarheid is dus een rode draad in mijn eigen levensverhaal.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk? Zonder klanten geen verhalen en zonder verhalen geen reden om te verbeteren of terugkoppeling hoe succesvol je daarin bent.

Naar welk project kijk ik uit? Ik mag het Catharina Ziekenhuis op weg helpen met patient journeys. Echt super gaaf om patiëntperspectief in te kunnen brengen in de enorme transitie waar de zorg nu voor staat. En zo de zorg makkelijker en relevanter te kunnen maken. Hoe gaaf is dat!

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Mijn man William Visser. Behalve een fijne vent is t ook een inhoudelijk sterke marketeer die nu docent en coach is bij Avans International Business en in begeleiding en coaching van jong-volwassenen zijn roeping lijkt te hebben gevonden.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

www.linkedin.com/in/mariska-visser-houkes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s