Passie Pensioneert Nooit voor Jacqueline Trip

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het verbinden met mensen en het verbinden van mensen! Alleen in verbinding kan ik als trainingsacteur en actrice anderen laten leren en mij inleven. Ook als trouwambtenaar kan ik alleen als ik verbinding heb met mijn bruidspaar en gasten een passende ceremonie creëren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De vrijheid om het leven te genieten en te beleven, samen met mijn geliefden. Soms… Soms kan ik zelfs van vreugde als een klein kind op en neer springen.

Wat is mijn grootste angst? Echt een grootste angst ‘wil’ ik niet hebben... En toch overvalt mij de laatste paar jaren vaker de angst om mijn goede gezondheid te verliezen doordat steeds meer mensen om mij heen wegvallen door ziektes… Ook heb ik moeite met het idee er niet meer voor mijn man en kinderen te kunnen zijn en mijn naasten te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het contact met mensen en mensen oprecht blij maken! Dat vind ik heerlijk! Dat kan zowel als actrice, trainingsacteur en trouwambtenaar op verschillende en uitdagende manieren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Oeh, eentje? Uiteindelijk raakt mijn geduld op als mensen zich ongepast bemoeien met mijn werkdomein. Dat verstoort niet alleen de uitvoering van mijn werk, het verstoort ook de afspraken die ik met mijn ‘klanten’ heb gemaakt. Daar kan ik dan echt niet tegen en kan ik best wat snibbig van worden. Ook ben ik een flapuit (oeps!) en gecombineerd met het feit dat ik mij al snel ergens thuis voel, kan ik nogal aanwezig zijn in een gezelschap.

Wat is mijn grootste valkuil? In mijn enthousiasme kan ik zó overtuigd zijn van mijn visie, dat ik drammerig kan overkomen. Maar.. het positieve is dat tegenover elke valkuil een uitdaging staat! 


Wanneer zou ik liegen? Echt liegen, NEEH! Mijn moeder zei altijd: “Wat ge niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet!” Inmiddels, 57 jaar op deze aardkloot te verblijven, weet ik dat een leugentje om bestwil soms verstandig is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De actrices/acteurs die zo mooi natuurlijk kunnen spelen, zichzelf durven blijven in deze harde wereld en zich niet anders voordoen om tot een doel te komen.

Als trouwambtenaar bewonder ik de collega’s (het zijn er gelukkig nogal wat) die ook lekker buiten de lijntjes durven te kleuren en oog hebben voor het bruidspaar.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Van de overtuiging dat sommigen hebben dat het ‘vanzelfsprekend’ is dat ik mijn diensten voor een habbekrats zou moeten doen.. Juist omdat het mijn passie is. Duh!

Wacht … nog iets: Als men over mijn werk(wijze) oordeelt en reageert vanuit aannames, alvorens dit bij mij te checken. Daar heb ik inmiddels een ‘allergie’ voor, maar ja … ook daar staat een uitdaging bij.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vorig jaar (2017), 4 dagen en nachten op de Veluwe met een enthousiaste jonge crew. Wat bijzonder was dat! We hebben daar opnames van de Kortfilm Bronsttijd geschoten. Het heeft 2 weken geduurd vooraleer ik weer los kwam van het personage!

Als trouwambtenaar, telkens weer als ik tijdens de ceremonie de beroering in de ogen zie van mijn bruidspaar en hun entourage.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Nooit gedacht dat ik dit zo overtuigd kon voelen. Eindelijk … na al die jaren van zoeken. Hoe gelukkig ben ik dan dat ik 3 passies heb waarvan ik oprecht kan zeggen dat ik nooit gepensioneerd hoef te worden!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Tjee … ik ben heel tevreden met mijzelf, vooral geestelijk. Wellicht af en toe wat meer geduld. En op lichamelijk vlak zou ik zeggen: “Wat meer buik naar mijn borsten verhuizen (woah, schrijf ik dat nu echt!), meer lichamelijk uithoudingsvermogen en o ja, dat ik toch wat vaker (figuurlijk) mijn tong afbijt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Als Actrice mijn (hoofd)rol in de Kortfilm Bronsttijd van Thomas Paschenegger. Hopelijk is hij binnenkort te zien op het Ned. Filmfestival in Utrecht.
Als Trainings/simulatieacteur, als deelnemers/studenten dankbaar vertellen dat zij zich veilig en gerespecteerd voelen bij mij, waardoor zij hebben kunnen leren.
Als Trouwambtenaar, elke ceremonie waar het bruidspaar (en het entourage) mij teruggeeft dat de ceremonie precies zo was als dat zij zich gewenst hadden.

Kortom, voor alle 3 mijn passies, als ik mensen beroer in hun hart!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar waar ook mijn man is, mijn kinderen op bezoek kunnen komen en fijne mensen om mij heen zijn. Misschien zo om de 2 jaar verkassen naar een ander land?

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Dan denk ik direct aan bezit op geestelijk vlak. Liefde voor mijzelf (klinkt wellicht raar, maar zonder liefde voor jezelf is het moeilijk houden van een ander), liefde voor en van mijn man en kinderen, en de liefde voor mijn medemens.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Haha, das een goeie! Nou ‘flamboyant zijn, van binnen en buiten, dat krijg ik ook vaak terug van mensen in mijn omgeving. De eerste reactie van mijn man Eking echter was: “invoelend”.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Het is niet zozeer een plek, want dat is echt heel verschillend, het is meer door mensen en ‘toevallige’ ontmoetingen. Door het uitwisselen van (levens)verhalen komen bij mij vaak de beste ideeën. En toch enige heroverweging, dacht ik aan de keren dat ik vlak voor het in slaap vallen de meeste invallen krijg. Mijn echtelijk bed dus.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik heb niet één favoriete plek (maar die ga ik lekker niet verklappen)! Vereiste is eerlijk en creatief eten, in een rustige en creatieve omgeving. Èn een waarlijke cappuccino, anders krijg ik slechte zin (dit is de koffiediva in mij die spreekt).

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Fatu Hiva en Kon Tiki (Thor Heyerdahl). Fatu hiva is het eerste niet boeketreeksromannetje dat ik heb gelezen en het heeft mijn blik op de wereld verruimd. Dat was de aftrap van een litanie van boeken. Een kleine greep: De Celestijnse belofte, De Tao van de Vrouw, Het Magdalena Manuscript, De sleutel tot Zelfbevrijding, Sultana (over een Arabische Prinses) ect. ect.. Velen hebben mij getriggerd tot meer bewustwording en om anders naar levensvragen te kijken. Niets is zoals het lijkt en toch kan het wel weer zo eenvoudig zijn.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Naast de schrijvers van de bovengenoemde boeken is dat op het moment Nora Roberts, wel alleen haar thrillers (niet de zoetsappige verhalen). Héérlijk lezen, alle ingrediënten zijn aanwezig; spanning, moord, liefde, romantiek, seks, actie, complot, natuur en geschiedenis (met een cappuccino).

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? (Acid)-Jazz (Ronny Jordan), Blues, Funk, Blue Grass, Café del Mar, Fusion-muziek (Paco Fernandez-Ibiza), (even ademhalen!) Debussy, Loungebeat, Argentijnse Tango, Prokofjev, Hammondorgel, Soul van Earth Wind & Fire en B.V.S.C.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Dat zou ik niet weten. Of toch wel: catwoman! Heerlijk vrouwelijk, intuïtief, sensueel en dan toch sterk met scherpe klauwen. Miauw haha

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Al diegenen die geloven in wat ze doen en vanuit hun hart leven, in respect naar hun medemens, dieren en de aarde en hiervoor durven opkomen. Daar horen mijn man, mijn dochter en mijn zoon met zekerheid bij.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? English Patiënt (Prachtige klassieke film, muziek door merg en been) en Bienvenue chez les ch’tis (zo enorm gelachen om deze film, heerlijk en puur).

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik krijg de neiging om te zeggen dat als geld geen rol speelt je veel vrijheid hebt tot creëren. Aan de andere kant dwingt het hebben van weinig tot geen geld juist tot creativiteit!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ooh, een grote rol. Kunst is voor mij in beginsel gevoel. Acteren (kunst) is gevoel. Ceremonies schrijven is gevoel. Contact en verbinding  maken is gevoel. Zonder gevoel géén verbinding, géén kunst! En kunst voedt de ziel!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ja wie denk je. Mijn man Eking! Zo onvoorwaardelijk, al vanaf 1977. Bij al mijn grillen en grollen was en is hij diegene die de randvoorwaarden schept.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met wie? Als actrice met een regisseur die net als regisseur Thomas Paschenegger het pure uit mij weet te halen. Dat zou Paul Verhoeven wel eens kunnen zijn èn dat Niek Moust wellicht een theaterstuk voor mij schrijft.

Als trainingsacteur niet met één trainer, echter met meerderen. Daar leer ik nog altijd zo veel van.
Als trouwambtenaar is het niet met wie, echter wáár! Ik zou nog eens graag een ceremonie willen verzorgen in het (verre) buitenland.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Het gezamenlijk project met Anita Assendelft; de theatervertelling “Vrouwlui”. Dit schrijven en brengen wij samen op de planken en de première is op 1 september in Het Magisch Theatertje in Maastricht om 20.30 uur. Houd de media in de gaten!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Dan denk ik vooral op acteergebied. Dan wil ik heel graag regisseurs ontmoeten die verder kijken dan het knappe smoeltje en kontje en het lef hebben om onbekende acteurs/actrices (op leeftijd haha) een podium te geven.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Wat “Vrouwlui” betreft tijdens en de uitvoeringen.
Kijk ook eens op internet: “Hart voor Limburg: Samen redden we meer levens”. Daarin speelt mijn gehele gezin.
Acteerwerk (tot 2017) is ook te zien in mijn showreel, hij wordt binnenkort geüpdatet;

https://www.youtube.com/watch?v=ES6xuS4E3wM
Een beeld van mij als Trouwambtenaar en Trainingsacteur krijg je wellicht door mijn websites te bekijken; trouwambtenaar.jacquelinetrip.nl en trainingsacteur.jacquelinetrip.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Niek Moust! Schrijver van o.a. theaterstukken. Ik vind hem keigoed. Heerlijk wat heeft die man (en zijn vrouw Gwen) mij toch een leuke rol laten neerzetten als Trudy de Poetsvrouw. Ik hoop dat hij mijn uitnodiging aanneemt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Contactgegevens staan online, maar het liefst door mij te mailen; trainingsacteur.jacquelinetrip@gmail.com of trouwambtenaar.jacquelinetrip@gmail.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s