Passie Pensioneert Nooit voor Tom Beek

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik heb een grenzeloze fantasie. Ik hou van nieuwe dingen. In de muziek is dat improviseren, daar heb ik veel plezier in. Het avontuur, de spanning en de nieuwsgierigheid van het onbekende, dat gaat me nooit vervelen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezond, gelukkig en vrij zijn met de mensen van wie ik houd – mijn gezin, mijn vrienden en speelmaatjes.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet bij mijn kinderen kan zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Steeds vernieuwen. Het is een ontdekkingsreis, persoonlijke ontwikkeling en een sport tegelijk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik bang ben dat ik het niet goed doe.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik onduidelijk ben. Mijn gedachten gaan soms zo snel dat ik soms zelf niet eens kan volgen.

Wanneer zou ik liegen? De laatste keer dat ik deed, loog ik zodat niemand in gevaar kwam. Daar voel ik me niet schuldig over.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Herbie Hancock, Wayne Shorter, Keith Jarrett, Stevie Wonder, John Scofield, Chris Potter, Steve Gadd, Bob Malach, Pino Palladino, John Mayer, Jack DeJohnette, Pat Metheny, Lyle Mays, Larry Goldings, Marcus Miller, Candy Dulfer, Han Bennink.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het reizen. Die vliegtuigen, taxi’s en hotels zijn overal hetzelfde; die ken ik nou wel. Ik reis liever als persoon, onder mijn eigen voorwaarden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Wanneer het helemaal klopt met hoe ik mij voel als persoon.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Mee eens. Ik zeg altijd: passie heeft nooit weekend.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik zoveel aan mezelf wil veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Doorgaan met mijn levenswerk, one day at a time.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Hier en nu. Met af en toe uitstapjes naar New York, Parijs, Berlijn of Italië.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin en als ik nog meer mag kiezen: mijn fantasie en mijn veerkracht. En natuurlijk mijn Conn 10M LadyFace tenorsaxofoon uit 1937.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Creativiteit. Verbanden zien die niemand anders ziet.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Wandelen met de hond. Binnenshuis: onder de douche.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Lunchen ergens op de Twijnstraat.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Niet morgen maar nu, Oorlogswinter.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Simon Carmiggelt, Kees van Kooten, Roald Dahl, Martin Bril.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Alles door elkaar. Bach, Ravel, Weather Report, Coltrane, Miles, Brecker, Brecker, Steely Dan, Queen, The Eagles, Keith Jarrett, Stevie. En daarin verdrinken.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Peter Pan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Herbie Hancock. Anton Corbijn. Wim T. Schippers. Kees van Kooten.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Zomaar een greep. Una giornata particolare. Round Midnight. Traffic. Shawshank Redemption. Hair. Blues Brothers. Ferris Bueller. Alles van Pixar.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Is dat een kreet uit een programma? Belangrijk thema, waar ik veel mee bezig ben.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een extreem grote rol. Ik ben er elke minuut mee bezig. Als liefhebber, als maker, als samenwerkingspartner, als docent. Ik vind het ook een maatschappelijk thema dat mensen en vooral jongeren kunst op waarde leren schatten.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou in 2018 meer met mijn vrienden willen werken. Mensen die ik bewonder en vertrouw.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Er staan verschillende projecten op stapel. Het is nog te vroeg om er iets over te vertellen. Ik doe alleen dingen die ik heel leuk vind, of heel interessant.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Ik zou graag meer live willen spelen met jonge muzikanten. Er is zoveel talent in Nederland.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Dat kun je zien via http://www.tombeek.nl/agenda

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Lucy Lambriex

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Telefoon 0655167321 of http://www.tombeek.nl of post@tombeek.nl of via Twitter @tom_beek

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 345 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s